Міліція вже опитала свідків побиття активіста у Чернівцях та отримала записи з камер спостереження

Міліція вже опитала свідків побиття активіста у Чернівцях та отримала записи з камер спостереження

06.04.2015, 16:06

Міліція проводить розслідування факту побиття громадського активіста у Чернівцях. Про це йдеться у повідомленні СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.

"Інцидент трапився 3 квітня. Досить скоро він набув розголосу у засобах масової інформації. Через деякий час потерпілий активіст Ігор Жижиян заявив, що до його побиття причетні працівники обласної міліції. УМВС України в Чернівецькій області офіційно заявляє, що працівники органів внутрішніх справ Буковини жодного відношення до вказаної події не мають. 

За фактом нападу слідчими Шевченківського райвідділу міліції було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України.  Ігор Жижиян потрапив до лікарні із попереднім діагнозом: закрита травма живота, субкапсулярна гематома селезінки, забійні рани м’яких частин голови та пальців. 

У ході проведення оперативно-розшукових заходів та необхідних слідчих дій міліціонери отримали відео з камер спостереження. Завдяки цим відеозаписам стало відомо, що Ігор Жижиян, будучи за кермом, різко виїхав на проїжджу частину і підрізав авто своїх можливих нападників та втік з місця пригоди. Останні не змогли "проковтнути" таку нахабну поведінку на дорозі та поїхали за автомобілем активіста. 

Свідки ж події розповіли, що коли активіст припаркував авто біля будинку та попрямував до під’їзду, троє чоловіків у спортивному одязі вийшли зі своєї машини та напали на нього. При цьому очевидці наголошують, що жодних предметів у руках нападників не було. Били громадського діяча руками та ногами. 

Наразі правоохоронці продовжують опитувати свідків та встановлюють особи нападників. Об’єктивне розслідування триває. Після його завершення результати оголосять громадськості".

1