Міліція напала на журналістів Токарюка і Кобевка під час сутички в Чернівцях

Міліція напала на журналістів Токарюка і Кобевка під час сутички в Чернівцях

14.01.2013, 00:15

Під час сутички між міліцією та представниками ВО "Свобода" у Чернівцях від правоохоронців дісталося й одному місцевому журналістові - Михайлові Токарюку.

Кореспондент molbuk.ua відзняв відео, на якому людина у формі під час пікету штовхає журналіста газети "Буковина" до натовпу активістів ВО "Свобода".

Ймовірно, правоохоронець переплутав журналіста з активістами, котрі влаштували пікет. Щоправда, на вигуки: "Це журналіст, залишіть його!" міліціонер не реагував.

Про те, що його побили міліціонери, www.buknews.com.ua також повідомив шеф-редактор газети ЧАС Петро Кобевко. Петро Кобевко був на постійному телефонному зв'язку з редакцією BukNews і повідомляв про те, що відбувається під резиденцією. За словами журналіста, правоохоронці намагалися скрутити народного депутата Руслана Зелика, перешкоджали також  його професійній діяльності як журналіста. Крім того журналістові також дісталося кілька стусанів по ребрах. Його кинули на землю і походили по ньому. Водночас називати своє прізвище і на якій підставі вони так себе поводять міліціонери відмовлялися.

Міліція не застосовувала фізичний вплив до учасників акції протесту у Чернівцях, про те правоохоронці діяли відповідно до законодавства України. Про це у коментарі УНН сказав начальник Чернівецького обласного управління міліції Олександр Демидов.

О.Демидов наголосив, що рішенням суду було заборонено проводити акції у зв'язку з візитом до Чернівецької області делегації міністрів закордонних справ України та Російської Федерації 13 - 14 січня. Він зазначив, що рішення це було оприлюднено, зокрема з ним були ознайомлені і учасники акції, і народний депутат Руслан Зелик, яким це рішення зачитав представник виконавчої служби.

"Однак, незважаючи на заборону суду, ряд політичних сил, зокрема і ВО "Свобода" здійснили спробу перекрити рух кортежу міністрів закордонних справ, коли ті рухались до Чернівецького Національного університету. Міліція стосовно мітингувальників не здійснювала заходів фізичного впливу, не застосовувалися і спецзасоби", - наголосив О.Демидов.

Очільник міліції області пояснив, що народний депутатат зі "Свободи" Руслан Зелик справді був присутній під час акції і пояснював свою присутність тим, що проводить особистий прийом громадян.

"Але такий захід, як зустріч двох міністрів, підпадає під дію Закону Украіни "Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб", і, відповідно до нього, місце проведення зустрічі та маршрути слідування є режимними об'єктами, та охороняються Управлінням державної охорони", - наголосив правоохоронець, додавши, що народним депутатам також не слід плутати особистий прийом громадян з мітингом на площі.

За його словами, станом на 18 годину до лікарень чи правоохоронних органів із заявами про отримання ушкоджень під час цих масових заходів ніхто не звертався. О.Демидов додав, що у разі появи таких звернень їх буде перевірено та надано відповідну правову оцінку.

Пікетувальники, за словами О.Демидова, розійшлися по домівках.

Всього, за словами правоохоронця, в акції протесту взяло участь близько 80 осіб.

Джерело: УНН

1


КОМЕНТАРІ (3)

свобода - черти! Идите вон из страны! Только можете что стариков под милицию толкать и за их спинами орете...ВОН!!

avatar

СС

13 січня 2013 20:29

Слава Україні! Свобода молодці! Так тримати! Геть москаля!

avatar

ББ

14 січня 2013 00:16

Якщо сам не можеш, то кажи, що всі імпотенти. Такий висновок можна зробити із слів головмента дЕМИДОВА. Він прикривається рішенням суду, який обмежує конституційні права людини. Охорона громадського порядку організована у найгірших совєцкіх традиціях.

avatar

Іван

14 січня 2013 09:12