Міжнародні перевізники протестують через зменшення квот на транзитні перевезення для Чернівецької митниці

Міжнародні перевізники протестують через зменшення квот на транзитні перевезення для Чернівецької митниці

12.02.2020, 10:30

На Буковині далекобійники беруть участь в акції "за прозорість видачі дозволів".

Міжнародні перевізники вийшли на мирну акцію протесту, через обурення діями влади, а саме зменшення квот на транзитні перевезення для Чернівецької митниці.

Про це повідомляє Телеканал Чернівці.

Приблизно 30 вантажівок їздять дорогою від Магали до пункту пропуску «Порубне» та назад, - пише UA: Буковина.

За словами водія Олексія Пєшко, автомобільна інспекція надто довго видає дозволи на транзитні перевезення. Учасники акції вимагають скасувати електронне бронювання цих документів.

Як передає журналіст Інформаційного агентства АСС ( https://acc.cv.ua/) з місця події, водії намагаються привернути увагу держави до проблеми з видачею ліцензій на перевезення товарів з України через інші країни. Водії кажуть, що цьогоріч на всю країну видали лише 15 тисяч ліцензій, що дуже мало. 

Через брак ліцензій, водіям доводиться постійно резервувати дозволи, стояти за ними у чергах. 

"Торік цих дозволів нам видали удвічі більше. Зараз, через таку малу їхню кількість, бізнес не розвивається, компанії не отримують достатньо грошей і водії просто не отримують зарплату. Багато виїжджають працювати за кордон. Не знаємо, чи довго так протягнемо", - кажуть далекобійники. 

Люди вийшли із плакатами "Влада, зупини знищення українського перевізника".

Водночас сьогодні акцію влаштували також і в урядовому кварталі Києва. Про це повідомила кореспондентка Суспільного. Перевізники вимагали звільнення міністра інфраструктури Владислава Криклія, нормалізації дозволів на міжнародні перевезення та вирішення проблеми черг на кордоні.

Відео: телеграм-канал ХЧ

1