Міжфракційне об’єднання «Буковина»: один із пріоритетів на 2016 рік – продовження роботи з фінансування ремонту доріг області та інших інфраструктурних проектів

Міжфракційне об’єднання «Буковина»: один із пріоритетів на 2016 рік – продовження роботи з фінансування ремонту доріг області та інших інфраструктурних проектів

14.01.2016, 16:26

У 2015 році завдяки народним депутатам з міжфракційного об’єднання «Буковина» Чернівецька область отримала додаткове фінансування на ремонт доріг: 22 млн. грн. з коштів, виділених на Карпатський Єврорегіон та 34 млн. грн. за рахунок надпланових доходів митниці.

Напередодні Нового року в Бюджетний кодекс були внесені зміни. Відтепер регіони, включені в перелік експериментальних, можуть самостійно визначати, на які дороги витрачати кошти з митниці. Нагадаємо, раніше перелік доріг був вказаний в законі. Відповідно, ремонтувати можна було лише ці обєкти.

«Експеримент був запроваджений за ініціативою Петра Порошенка і я вдячна Президенту, який підтримав ініціативу міжфракційного обєднання «Буковина» та додав до трьох областей, в яких пропонував провести експеримент, ще й Чернівецьку область. Тепер ми розширили використання коштів і матимемо можливість ремонтувати усі дороги Чернівецької області», – підкреслила голова обєднання, народний депутат Оксана Продан

Враховуючи зміни в законодавстві, народний депутат, член міжфракційного об’єднання «Буковина» Іван Рибак звернувся до голови Чернівецької ОДА Олександра Фищука з проханням включити в цей перелік дорогу Т 2601 Чернівці – Вижниця – Путила – КПП «Руська», яка знаходиться в найгіршому сьогодні стані в Чернівецькій області.

«Всі мости, які ведуть до селища Путила, по суті, не функціонують для вантажного транспорту. Ми маємо економічний колапс у Путильському районі. І треба підтримати цю пропозицію», – зазначив Іван Рибак.

Загалом, члени міжфракційного об’єднання «Буковина» одним із пріоритетів на 2016 рік визначили фінансування ремонту доріг та інших інфраструктурних об’єктів. 

Коментар депутатського об'єднання "Буковина" щодо ремонту доріг в області поширила Прес-служба Оксани Продан

1


КОМЕНТАРІ (1)

територіальна громада як власник території  має свої зароблені кошти від початку БЕЗПОСЕРЕДНЬОГО збору податків з території а вже потім ці податки надходять в київ ТОМУ ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА НЕ ПОВИННА ЧРЕЗ СВОЇХ ДЕПУТАТІВ за совковими методами ВИПРОШУВАТИ ФІНАНСУВАННЯ. територіальна громада є власник своїх податків з яких 20% повинна віддати в Київ а решту 80% повинно йти на дороги освіту здоровя громадян .

avatar

валер'ян

28 вересня 2016 13:56