М'яcо та рибу з Буковини на вміст антибіотиків перевіряють у лабораторіях Європи

М'яcо та рибу з Буковини на вміст антибіотиків перевіряють у лабораторіях Європи

17.05.2012, 15:33

Вся продукція тваринного походження, яка офіційно виробляється на території Чернівецької області, підлягає обов'язковому моніторингу з приводу наявності забруднюючих речовин: токсичних елементів, радіонуклідів, ветеринарних препаратів, антибіотиків, що можуть негативно позначатися на здоров'ї людей. Як повідомив головний ветеринар області Борис Тодорюк, лабораторні перевірки на небезпечні речовини проводять фахівці державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи у Києві. А 18 відсотків проб, надісланих до Києва з усіх областей України, проходять додаткову контрольну перевірку на показники безпеки у лабораторіях європейських країн. Дослідженню підлягають кров та сеча сільськогосподарських тварин, а також вся продукція тваринного походження: яловичина, свинина, м'ясо птахів.

Нині, нагадаємо, на території Чернівецької області працюють вісім боєнь, п'ять м'яcопереробних та чотири рибопереробних  підприємства, вісім ковбасних і п'ять консервних цехів, одне молокопереробне підприємство та ще 17 інших, на яких зберігається сировина тваринного походження. Очевидно, що за всіма ними має здійснюватися державний ветеринарно-санітарний нагляд. Державні інспектори управлінь ветеринарної медицини відповідають за дотримання на цих підприємствах ветеринарно-санітарних вимог та нормативів. Адже від того, в яких умовах тут виготовляють ту чи іншу продукцію харчування, залежить здоров'я людей.

Загалом, "аналізуючи роботу, яка проведена згідно з планом державного моніторингу 2011 року, - констатує начальник головного управління ветеринарної медицини в Чернівецькій області  Борис Тодорюк, - забруднюючих речовин у продукції тваринного походження, яку вироблено в Чернівецькій області, не виявлено".

"ДОБА"

1