Мешканці  вул.А.Кохановського вимагають зупинити незаконний капітальний ремонт у будинку №5

Мешканці вул.А.Кохановського вимагають зупинити незаконний капітальний ремонт у будинку №5

28.06.2017, 15:39

Про це повідомила член виконкому Чернівецької міської ради Наталя Фрунзе. 

- Нещодавно до мене звернулися мешканці будинку № 5 по вул. А.Кохановського з колективною скаргою і проханням допомогти їм зупинити незаконний капітальний ремонт, який ведеться за цією адресою, та здійснити перевірку правомірності виконання підприємцем будівельних робіт та вжити заходів для їх негайного припинення. Адже цей будинок є пам'ятником архітектури місцевого значення!!! Під час проведення ремонту та перепланування підвального приміщення почала руйнуватися несуча стіна, постраждав фасад будинку, пошкоджено і забрано під свій вхід частину тротуару, який і так дуже вузький на цій вулиці, а стане ще вужчий, вже мати з дитячим візком не зможе пройти, я вже не говорю про людей з обмеженими можливостями...

Зверніть увагу, як підприємець дбає про безпеку мешканців, ніякої огорожі, яма більше 2х метрів, а якщо випадково впаде дитина, що буде?! І головне, мене обурює те, що підприємець говорить мешканцям, що «все одно все вирішить за гроші….»

Вірю в те, що не все вирішується за гроші і ми допоможемо мешканцям цього будинку!!!

Світлина від Nataliya Frunze.

КОЛЕКТИВНА СКАРГА

Ми, що нижче підписались, мешканці будинку № 5 по вул. А. Кохановського у м. Чернівці, звертаючись до Вас із даною колективною скаргою повідомляємо, що підприємець, власник кафе «Прайд» по вулиці А. Кохановсього 7, без відповідних дозвільних документів на проведення будівельних робіт, здійснює самовільне перепланування підвального приміщення в будинку за адресою Кохановсього 5 із влаштуванням окремого фасадного входу з вул. А. Кохановського.

В результаті протиправних дій, було пошкоджено несучу стіну будинку, тротуар та проїжджу частину дороги. Ми маємо обґрунтовані побоювання, що виконання вищезгаданих будівельних робіт без належної, погодженої в установленому законом порядку проектної документації та визначення технічної можливості реконструкції підвального приміщення під нашим будинком, враховуючи порушення цілісності несучої стіни, може призвести до повної руйнації будівлі, призвести до значних матеріальних втрат та загибелі людей.

Звертаємо Вашу увагу на те, що розпорядженням представника Президента України від 23.03.1994 р. № 161 наш будинок № 5 по вул. А. Кохановського у м. Чернівці віднесений до пам’яток архітектури місцевого значення.

Ми неодноразово звертались до забудовника з вимогами припинити його протиправну діяльність, проте, у відповідь чули лише лайку та образи. Він постійно повторює, що «все одно вирішить все за гроші….» та фактично продовжує руйнувати наш будинок.

Така зухвала поведінка підприємця, повне нехтування правилами безпеки, загроза життю і здоров’ю мешканців будинку змушує нас звернутись до Вас із даною скаргою. 

?Крім того, враховуючи те, що наш будинок віднесений до пам’яток архітектури, вважаємо, що дії Забудовника з незаконного перепланування, облаштування входу за рахунок несучої стіни та фактичного псування фасаду будинку підпадають під ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 298 КК України, з приводу чого нами було складено та надіслано до органів Національної поліції відповідну заяву.

На виконкомі ми створили тимчасову робочу комісію з числа представників усіх компетентних органів, депутатів та членів виконкому. Ми здійснимо перевірку правомірності виконання підприємцем будівельних робіт та вживимо усіх заходів для їх негайного припинення.

Світлина від Nataliya Frunze.

1