Мешканці восьми районів Буковини та всіх Чернівців зможуть їздити в Румунію без віз

Мешканці восьми районів Буковини та всіх Чернівців зможуть їздити в Румунію без віз

06.05.2015, 21:44

Малий прикордонний рух, який почне діяти з 15 травня,  охопить територію восьми районів Буковини та повністю місто Чернівці.

Про це в інтерв’ю журналісту molbuk.ua повідомила Генеральний консул Румунії в Чернівцях Елеонора МОЛДОВАН.

Вона повідомила, що учасниками малого прикордонного руху можуть стати громадяни України й Румунії, які проживають на прикордонній території в межах 30-50 кілометрів по обидва боки кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 14 травня буковинці зможуть їхати до Румунії без віз

"У Чернівецькій області малий прикордонний рух діятиме у восьми районах. Це – окремі населені пункти, які знаходяться у 30-кілометровій прикордонній зоні Вижницького, Герцаївського, Глибоцького, Кельменецького, Новоселицького, Путильського, Сторожинецького та Хотинського районів.
Чернівці також входять у цю прикордонну зону, адже відстань від межі міста на Гравітоні до кордону в Порубному – 30 кілометрів. За умовами угоди, якщо частина населеного пункту хоча би частково торкається прикордонної межі, то дія малого прикордонного руху автоматично поширюється по всьому місту, але на територію не більше 50 кілометрів", - розповіла Елеонора Молдован.

"Загалом під дію угоди підпадають близько мільйона українців. З них 250 тисяч проживає у Чернівцях, ще стільки – в селах Чернівецької області. А крім мешканців нашої області учасниками малого прикордонного руху можуть стати ще й мешканці окремих районів Івано-Франківської, Закарпатської, Хмельницької та Одеської областей", - додала Генконсул.

Детальніше про те, хто, як і коли зможе їздити в Румунію без віз, читайте у газеті "Молодий буковинець" за 7 травня.

Molbuk.ua

1