Мешканці Шипинців на зборах проголосували за об'єднання з Кіцманською ОТГ

Мешканці Шипинців на зборах проголосували за об'єднання з Кіцманською ОТГ

26.03.2018, 11:31

У переповненому залі Шипинського будинку культури, де зібралися небайдужі до долі громади мешканці села, абсолютною більшістю голосів люди проголосували за об‘єднання з Кіцманською ОТГ.

Про це повідомив народний депутат України Іван Рибак. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибак повідомив, що Шипинці приєднаються до Кіцманської ОТГ

Дякуючи сільському голові, який ініціював збори, люди мали нагоду обговорити всі важливі питання та висловити свої думки щодо перспективного об’єднання громади. Таке слухання дало можливість почути побажання більшості жителів Шипинців та прийняти історичне рішення.

Після виступу сільського голови Василя Нявчука відбулось обговорення перспектив Шипинців у об’єднаній територіальній громаді. Висловлювалися місцеві жителі, виступили також Мамаївський сільський голова Наталія Катрюк, Кіцманській міський голова Сергій Булега, народний депутат України Іван Рибак, т.в.о.голови Кіцманської РДА і депутат райради від Шипинець Юрій Косар.

Після бурхливого обговорення відбувалося голосування мандатами, які видавали перед слуханнями лише жителям Шипинців. 

У результаті 372 голоси "За" приєднання до Кіцманської ОТГ, 45 підтримали приєднання до Мамаївської ОТГ.   

Таким чином на слуханнях підтвердили намір Шипинців бути у складі Кіцманської ОТГ, як і вирішили на розширеній сесії 6 березня.  

- Переконаний, що об‘єднання села Шипинці з Кіцманською ОТГ дасть поштовх загальному розвитку громади, прискорить розв’язання наболілих господарських та соціальних проблем. Сподіваюся, що посилена Кіцманська ОТГ стане прикладом добробуту і процвітання для інших територіальних громад, які ще не визначилися і гають дорогоцінний час, - сказав народний депутат України Іван Рибак. 

Частково використано матеріали http://freelife.cv.ua/ 

1