Сергій Качмарський: Напевно влада  тільки після  п'ятої пожежі в історичному центрі міста вживе заходів для вирішення даної проблеми?

Сергій Качмарський: Напевно влада тільки після п'ятої пожежі в історичному центрі міста вживе заходів для вирішення даної проблеми?

23.09.2017, 00:12

Мешканці будинку по вул. Шептицького, 29 скаржаться на квартиру завалену мотлохом та сміттям.

З 2009 р. чернівчани намагаються добитися очищення квартири № 3 (вул. Шептицького, 29) від мотлоху та сміття. Люди кажуть, що через підвищену вологість, сморід, гризунів, грибок та плісняву жити у їхньому будинку стало практично неможливо. Однак звернення до чиновників не дають результатів. Квартира очищена тільки на папері.

 «Квартира № 3 на першому поверсі, яка належить Зеличу І.С. та в якій зараз ніхто не мешкає, захаращена сміттям. – розповідає мешканка будинку Олена Бесединська - Впродовж 20 років колишня власниця квартири Зелич І. та її син складували в квартирі сміття – мотлох, ганчір’я, скляну та пластикову тару, зламані старі меблі, будівельні матеріали та інший непотріб, який збирали у всіх навколишніх смітниках».

Світлина від BukNews.

Упродовж цих років у будинку сталося чотири пожежі з джерелом загорання в квартирі № 3. Одна з пожеж сталася біля першої години ночі. Жоден мешканець не встиг вийти з дому, а донька власниці квартири загинула, отруївшись чадом.

Дана квартира є розсадником тарганів, мишей та пацюків. У літній період сміття починає гнити, розповсюджуючи сморід. Мешканці квартир на другому та третьому поверхах не можуть відчинити вікна. Також сморід розповсюджується по вентиляційних шахтах. У під’їзді з стіни, яка прилягає до квартири, повністю осипалась штукатурка. Будинком поширюється грибок та пліснява.

Світлина від BukNews.

У вересні 2009 р. мешканці звертались з цією проблемою до Начальника Чернівецького міського управління МНС Грицака І.І. У листопаді 2017р. - до Директора Департаменту житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради Погореного С.М., Начальника відділу охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради Пушкової О.Д., Начальника державної екологічної інспекції у Чернівецькі області Робулець С.В., Начальника управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області Лазарєва С.Ю., Начальника управління ДСНС України у Чернівецькій області Михайлюка С.М.

Від сміття були очищенні тільки приміщення коридору-кухні, а більша частина так і залишилась гнити та пліснявіти у приміщеннях квартири № 3. Натомість Департамент ЖКГ повідомив мешканцям будинку, що гр. Зелич І.С. звільнив квартиру № 3 від старих речей, сміття та побутових відходів.

Світлина від BukNews.

24.07.2017 р. ми звернулись з відповідним листом до чиновників, а 12.09.2017р. повинен був відбутися комісійний розгляд нашого звернення, про що нас попередньо не було попереджено та який фактично не відбувся.

Проте мешканців будинку здивувала позиція членів комісії. Представники Держпродспоживслужби в м. Чернівці були відсутні. Телефоном повідомили, що у них є більш нагальні справи, а ніж захаращена сміттям квартира. Представник  ТОВ «Укрвторресурсу» запропонував брати справу у свої руки: «заколотити вхідні двері у квартиру» або по-чоловічому «набити морду сусіду». Представниця Департамету ЖКГ Водянчук Н.Д. довго відмовлялась представлятися сама, вимагаючи пред’явити паспорти з пропискою мешканців будинку, та змусила підписатись сусідів під пустим актом. Прохання мешканців зробити копію акту чи сфотографувати його, викликали у чиновниці обурення і така можливість надана не була.

«Підсумовуючи, міська влада знов залишила нас з нашою проблемою на одинці – додала Олена Бесединська - а будинок знаходиться в історичному центрі Чернівців, до нього приводять екскурсії. Дана будівля є не тільки нашим помешканням, а і культурною та історичною спадщиною Чернівців».

Сподіваюся на реакцію Чернівецького міського голови Олексія Каспрука і його допомогу у вирішені даного питання!!! Громада довіряє Вам!!! - каже керівник "Побратимів України" в Чернівцях Сергій Качмарський

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

1