Микола Карлійчук: Я не хочу, щоб це відбулося так, як в Чернівцях з Федоруком! Карлійчук на колінах не перед ким не стояв і стояти не буде! Звернення мера м.Сторожинець на загальних зборах громади міста 10.09.2012

Микола Карлійчук: Я не хочу, щоб це відбулося так, як в Чернівцях з Федоруком! Карлійчук на колінах не перед ким не стояв і стояти не буде! Звернення мера м.Сторожинець на загальних зборах громади міста 10.09.2012

11.09.2012, 01:19

Про своє рішення він повідомив на зібранні громади. Сторожинецький міський голова Микола Карлійчук сьогодні, 10 вересня, таки склав свої повноваження. Про це близько 17:30 він повідомив на зібранні громади Сторожинця. За словами екс-голови, він більше не бажає бути «жертвою політиканства».

Звернення мера м.Сторожинець Миколи Карлійчука на загальних зборах громади міста  10.09.2012

Проживши все своє свідоме  життя в Сторожинці , знаю і Темну,  і  Світлу сторону цього міста . Тому сьогодні і зробив для себе важкий,  але необхідний  вибір. Дивлячись кожному з Вас в очі,  я можу бути чесним та відвертим .   На відміну від політиків , я  Реальними справами, а не пустими словами працював на благо Сторожинця.

Тепер прийшов той час,   коли  я хочу зробити цю заяву, для  Вас, для кожного Сторожинчанина, кожної людини, для  якої  я вірою і правдою служив всі ці роки . Хочу, щоб Ви почули  мої слова та  донесли їх до своїх родичів та близьких  -  всіх тих , кого немає у цьому залі !

Коли Ви мене обирали перший раз – я говорив про те , що Ми разом маємо  побудувати справжнє Європейське місто.  Маючи Вашу підтримку тоді -  я змінив правила гри  в місті,  зупинив  дерибан земель,  придушив  містечкову корупцію на рівні міської ради .

Це було не легко.  Кожного дня і кожної години на посаді міського голови , я робив свою справу - жорстко говорив з підприємцями, заставляв їх допомагати місту . Щоденно воював з чиновниками,  які в своєму житті нічого господарського не зробили.

 Боровся проти політиканства  в місті.  Все це робилося   заради великої мрії – зробити Сторожинець  справжнім  Європейським містом .

Це була моя боротьба .   І сьогодні  Я програв цю боротьбу.

Сьогодні я,  Микола Карлійчук, залишаю Ратушу.   Я не буду маріонеткою ні в руках районної влади, ні в руках опозиції. Кожен Сторожинчанин мусить знати, що  18 із 30 депутатів Міської ради, яку  Ви вибрали, стали на шлях політиканства і тепер всі претензії стосовно міського господарства варто представляти саме їм!

Я прекрасно розумію,  що лише справа часу,  щоб Опозиція і районна Влада домовились і  прийняли рішення про моє відсторонення з посади мера міста.   Я довго мовчав,  але сьогодні скажу.  МИ ВСІ,  сторожинчани,  є заручниками політичної війни.  Я, як мер, скільки міг цьому протистояв, але  ні зі сторони районної влади,  ні зі сторони опозиції не знайшов підтримки . Їх не турбують проблеми Сторожинця та Сторожинчан , вони зайняті політичними розбірками .

Мери господарники, які щодня вирішують конкретні людські проблеми, їм не потрібні.  І владі, і опозиції – потрібен прислужник , який  буде займатися політичною агітацією. І на якого потім можна буде скинути всі свої невдачі та поразки!  Але знайте всі – Карлійчук партійною маріонеткою не буде!

Районна Влада – щоденно вставляє мені палки в колеса, не виконує своїх обіцянок, не служить людям. Тепер вони хочуть зробити мене крайнім у  своїх політичних іграх.  Демократія на їх стороні – більшість міської ради становить опозиція, яка в угоду своїм передвиборчим інтересам, може в любий момент відставити мене з посади мера, при цьому посилаючись не на роботу, яку я щоденно роблю, а на будь-яку дрібничку, яку може придумати їх недолуге керівництво.

Я не хочу, щоб це відбулося так, як в Чернівцях з Федоруком!  Я не хочу цієї ганьби у Сторожинці !  Тому іду з посади міського голови  за власним бажанням!

Політикани  перемогли  господарників.  Кожного дня на посаді міського голови я  стримував їх, як міг. Я залишився один на один  проти  районної влади, яка не хоче давати фінансування  та виконувати свої обіцянки, і  в цей же  момент, проти мене виступала опозиція, яка перед виборами хоче розхитати ситуацію в місті  та назначити «свою людину» в Сторожинці , яка буде не працювати, а робити все, щоб Сторожинець став ареною політичного цирку та дерибану.

У такій ситуації – я для себе бачу лише один вихід. Добровільно піти у відставку. Я не тримаюсь за крісло, я прийшов робити роботу! І якщо сьогодні я робити нічого не можу, не можу виконувати свої обіцянки, не можу творити європейське місто, то я, як людина з принципами , яка тримає своє слово – мушу піти у відставку.

Нехай тепер Районна Влада і Опозиція беруть на себе відповідальність за кожного з Вас! Від сьогоднішнього дня, Сторожинець став ареною для політичних тріпачів та нахабних чиновників! Зрадники і корупціонери, пристосуванці і  продажні чиновники перемогли мене, але Вони ніколи не переможуть Сторожинецьку громаду !  Просто тепер - я не зможу захищати Ваші інтереси так, як робив це до того …

 Проте  Темні сили завжди зустрічались обличчям до обличчя  з тими хто не був,   не міг бути продажним! Найвеличніший скарб Сторожинця – його чесні і непідкупні городяни. Люди з нескореною волею,  мораллю, з внутрішнім стержнем, патріоти свого міста . Саме Ви тепер будете протистояти цьому політичному цирку.

 У  цей момент, мені дуже шкода Вас . Шкода  жителів Мого міста, простих людей,які непокладаючи рук працюють, а не балакають язиком . Саме ці люди зробили своїми руками Сторожинець таким, як він є сьогодні. Я був є і буду з такими людьми, незалежно від посади, яку я займатиму.

Тепер кожному сторожинчанину особисто доведеться мати справу з Ворогами  міста - непрофесіоналами, політичними  брехунами, які  уже  майже дорвалися  до влади і починають нищити те, що нам дорого. Нищити  те , що будували наші предки, те за що воювали наші діди, те , що я завжди цінував і намагався приумножувати !

Все, що я робив,  всі рішення, які я приймав, потрохи , але невпинно  наближали нас до нашої мрії – «Європейського міста, яким завжди був Сторожинець» .

 Саме мої щоденні рішення, моя робота,  а не політична тріскотня, впливали на життя кожного мешканця цього міста.  Кожного з 14 508 Сторожинчан .Саме це має для мене значення!

Ви дали мені владу в руки. Я працював і робив все що міг!  Від сьогодні , я не буду міським головою , оскільки слово і думка людей нічого не значить у цьому місті – тут правлять не господарники, а політикани .

Я хочу,  щоб Ви знали - Карлійчук на колінах не перед ким не стояв і стояти не буде!

Сьогодні я йду з посади, роблю це чесно, і відкрито – бо чесність і відкритість, це те, чого так не вистачає нашому місту!!!

Я звертаюсь до кожного з Вас  – нас чекають непрості часи. Скажу чесно – нам буде дуже тяжко.  Але я хочу щоб Ви пам’ятали  :  після  Найтемнішої  ночі – завжди приходить світанок!

 І нехай всім нам допомагає Господь!

1


КОМЕНТАРІ (4)

Опозиція обісралась !

avatar

Огого

11 вересня 2012 09:54

От тільки не потрібно порівнянь з Чернівцями і Федоруком! Федорука за непоступливість зняла ОДА руками продажних депутатів. А мер Сторожинця так ліг перед регіоналами, що навіть урочистості до Дня Незалежності заборонив проводити, тому що їх ініціювала опозиція. Як кажуть в Одесі - "большая разница".

avatar

Чернівчанин

11 вересня 2012 10:38

Микола Карлійчук хороший господар! Багато зробив для Сторожинця та Сторожинецького району. Дуже гарнними словами його згадують в Глибоцькому районі. Прекрасна людина. І навіть таких людей не щадить "сьогоднішня влада". Люди все розуміють.

Бог розсудить.

avatar

Явір

11 вересня 2012 16:18

Ти чернівчанин  закрий свою  пельку бо ти  ноль проти нашого міста тим більше троти Карлійчука.Це тебе  треба покласти  раком і  оприходувати і щоб ходив по своіх Чернівцях і блеів як та коза перед родами

avatar

Swogk

12 вересня 2012 17:44