Мер Львова Садовий підтвердив, що Василь Продан каже неправду

Мер Львова Садовий підтвердив, що Василь Продан каже неправду

28.07.2018, 11:10

Мер Львова Андрій Садовий засудив депутатів, які відправили у відставку Олексія Каспрука.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Відсторонення депутатами мера Чернівців Олексія Каспрука - черговий виток нищення місцевого самоврядування в Україні. Припускаю, що як і у випадку з Луцьком та ще понад 70 міст та сіл, де з тих чи інших причин відсутні голови, нові вибори так і не призначать", - написав Садовий.

"Підкилимно узурпувати владу наші олігархи (чи то національного рівня, чи місцевого розливу) вміють чудового. Вигравати і боротись чесно та відкрито бояться!", - додав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продан вже наступного тижня проситиме Верховну Раду України призначити вибори у Чернівцях, але чи буде сам балотуватися на мера ще не знає

Нагадаємо, раніше секретар Чернівецької міської ради Василь Продан заявив, що після дострокового припинення повноважень міського голови Олексія Каспрука, місто нібито залишатиметься без мера тільки протягом 165 днів.

"У Верховної Ради є 90 днів для того, щоб призначити ці вибори. І ще 60 днів на самі вибори. Тобто, через 165 днів Чернівці матимуть нового міського голову", - сказав Продан.

 Насправді, як показує практика, Верховна Рада України значно довше не може призначити позачергові вибори міського голови, якщо у якомусь місті виникає така потреба. Наприклад, питання про призначення виборів міського голови Луцька  кілька разів ставилося на голосування в парламенті, проте не набирало необхідної кількості голосів. 

 Водночас, відповідаючи на питання шеф-редактора газети "Час" Петра Кобевка, чи не збираються депутати після дострокового припинення повноважень мера оголосити про саморозпуск Чернівецької міської ради, секретар міської ради Василь Продан відповів заперечно. Мовляв, він не бачить чому депутати, які нібито нічим не завинили перед громадою, повинні достроково складати мандати.

Народний депутат Микола Федорук у програмі "Політика" на телеканалі ТВА теж розповів, коли можуть відбутися вибори мера.

"Розказали про якісь 165 днів і, мовляв, буде міський голова. Це нісенітниця. Так, у законі написано, що за 90 днів після звернення секретаря міської ради після усунення Верховна рада має призначити вибори. Доповідаю як член комітету, який розглядає ці питання і виносить їх у сесійний зал. Якщо є звернення одного із фігурантів справи, то комітет не розглядає питання про вибори до завершення судових процесів. Так що запрягайтеся і не думайте. що ви на три місяці. Працювати доведеться більше", - сказав Микола Федорук.

Також нардеп вважає, що вибори мера найближчим часом не призначать, бо цього не хочуть у Верховній раді. 

"На сьогодні на розгляд у сесійну залу внесено понад 90 постанов проведення позачергових виборів сільських, селищних та міських голів. Наприклад, у Луцьку вже два роки як помер міський голова, але вибори досі не призначені. Тому що наші партнери по коаліції не хочуть перед президентськими виборами заміряти рейтинг своїх партій. Я думаю, так буде і в Чернівцях", - розповів Микола Федорук.

1


КОМЕНТАРІ (3)

Нічого не можу стверджувати  за  правомірність відлучення від  кормушки Каспрука! Але  те,  що  його підтримувала і  керувала  ним, партія  негідника - ворюги, Яценюка, вже  є дестабілізуючий  фактор. Хоча,  " а  судьї -хто"?  Повія   від влади -Продан,  всепартійна  шалава-Кобевко,  негідник-Зарайський,...?  Думаю,  Куліш  тут  потрібен!  Цей  наведе  порядок!

avatar

Левон

28 липня 2018 12:28

обана вже кулешика спалили !!!

avatar

сатана

28 липня 2018 14:31

Лично я как черновчании! Не спрашивал мнение какого-то там садового!

avatar

Юра

28 липня 2018 16:28