Мер Чернівців звернувся до Президента, Генпрокурора і міністра внутрішніх справ довести до логічного кінця 'справу Білика'

Мер Чернівців звернувся до Президента, Генпрокурора і міністра внутрішніх справ довести до логічного кінця "справу Білика"

08.09.2016, 23:17

Якщо у справі з підкупом виборців у Чернівцях не буде поставлена логічна крапка, то українці навряд чи зможуть побудувати нову державу.

Про це в ефірі програми "Час змін" на телеканалі ТВА повідомив міський голова Олексій Каспрук

Зокрема, він пояснив, чому "справа Білика" є важливою та принциповою для нього особисто.

"Тому що я був учасником Революції гідності. Ми стояли на Майдані, на Майдані загинули люди. Гинуть сьогодні хлопці на сході, захищаючи нашу країну. Я думаю, що вони всі хочуть, щоби Україна була правовою державою, демократичною державою і справедливою державою. І якщо ми не вирішимо основне питання, не покараємо за те, що купуються голоси депутатом, який викладає шалені гроші за те, щоби стати депутатом, це означає, що він потім стає депутатом для того, щоби брати хабарі, займатися дерибаном коштів. Правильно, немає ж у нас меценатів - прийшов, роздав... Це означає, що ми не змінимо країну ніколи, якщо можна купити людей. Купити, продати... Бо так само будуть купувати суддів, правоохоронців. Немає жодного змісту про щось говорити - про реформу судів, медицини, освіти. Ну немає змісту говорити, бо ми по суті своїй, не покаравши це зло, не випаливши його вогнем, ми нічого не побудуємо", - сказав Каспрук.

Водночас мер заявив, що "справу Білика" необхідно довести до логічного кінця, і у зв’язку з цим він самостійно відправив відповідне звернення до президента, генпрокурора та міністра МВС.

"Треба її (цю справу) довести до логічного кінця. Тому що я (відправив) звернення, від якого відмовилися депутати голосувати. А це їхнє обличчя. Це обличчя їхніх політичних лідерів. Тобто ви це підтримуєте? Підкуп виборців. Ви підтримуєте політичну корупцію? Я не думаю, що це подобається виборцям цих політичних сил", - сказав міський голова.

Також він сказав, що "кожна людина у Чернівцях знає, які партії, які депутати підкуповували голоси". 

"Це знають ті люди, які взяли гроші, це знають ті люди, які відмовилися від грошей. Але знають всі. І якщо сьогодні київський прокурор якийсь говорить, що підкупу виборців не було, значить студенти, які отримали реальні покарання, оббрехали "білого і пухнастого" депутата. Значить, їх треба покарати за це. Якщо їх примусили, то треба розібратися, хто їх примусив. Хто той прокурор, слідчий, суддя, який виносив неправдиві вироки? В цьому треба розібратися, тут треба поставити крапку. Воно не може зависнути. Бо наступні вибори будуть ще брутальнішими, аніж ті, якщо це не буде покарано", - додав О. Каспрук.

Нагадаємо, Чернівецька міськрада відмовилась розглядати питання про звернення до високопосадовців з проханням розібратися у "справі Білика".

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (8)

Істерія "Народного фронту". Відчувають, що дістануть копанця під зад. А державу ми побудуємо без таких псевдопатріотів. 

avatar

Крук

08 вересня 2016 20:25

Не такой Черновцам мэр нужен.Месть его советчик.А вообще правильно говорят,что природа отдыхает на детях.Алексей ни в какое сравнение с папой(царство ему небесное)

avatar

Муля Черновицы

08 вересня 2016 20:36

Може запроданця оберемо мером ?

avatar

???

08 вересня 2016 21:11

Этот парень может сесть вместе с Яценюком. Порошенко и их командой на скамью подсудимых. Они все должны ответить по полной за пролитую Украинцами кровь, за убитых и покалеченых детей и стариков! За изуродованые лживой пропагандой умы наших граждан. Народ будет вас судить... Молите бога, чтобы вы не закончили. как Чаушеску с женой.

avatar

123

08 вересня 2016 22:14

Таки загнал Каспрука хитросделанный Бурбачина в далекие дали...(((( Печаль....Узурпация власти ни к чему хорошему не приводила. Тем более время уже не то.

avatar

09 вересня 2016 10:59

вы хотите сказать , что Каспрук говорит что-то не так?! Вы смеетесь или вы просто с теми, кому тему билыка выгодно замять?!..

avatar

?

09 вересня 2016 11:06

именно так - говорит что-то не так

avatar

09 вересня 2016 12:18

Тема со зданием для Бурбака будет показательна. Федорук раздаривал Бурбакам-Яценюкам Гравитоны,Добробуты, участки в центре города. Теперь они поставили Каспрука делать то же самое для них

avatar

09 вересня 2016 12:20