Мер Чернівців публічніший ніж міські депутати

Мер Чернівців публічніший ніж міські депутати

01.10.2015, 11:57

Досліджують відкритість влади у Чернівцях вже вдруге. Активісти кажуть, цьогоріч результати кращі, ніж торік.

- Минулого року ми презентували результати, і Чернівецька міська рада зайняла 8-ме місце в загальноукраїнському рейтингу. Що у відсотковому відношенні - 53%. У 2015 році ситуація дещо змінилась, - зазначив Тарас Прокоп, координатор ГМ "Опора".

Чернівецька міськрада дісталася 6-го місця. Бо ж після оприлюднення результатів у Чернівцях створили робочу групу і врахували рекомендації активістів. Та цього все одно недостатньо. Бо все-таки чернівецькі можновладці опинилися серед тих, хто пасе задніх. Найгірша ситуація з депутатами міськради. Бо ж ті, кажуть активісти, взагалі публічність ігнорують. Та представники мерії сподіваються, що наступна каденція до громадськості прислухатиметься. 

- У міського голови дещо кращі позиції. Він зайняв 5-те місце у загальноукраїнському рейтингу, - повідомив Тарас Прокоп.

Активісти пояснюють це тим, що очільник міста не нехтував можливістю зустрітися з громадою. Проте деякі питання до нього все ж залишились.

- На сайті досі відсутня інформація про помічників і радників міського голови. Немає всіх розпоряджень про призначення на посаду службовців, немає прогнозу соціально-економічного розвитку. І не всі рішення міського голови публікуються на веб-сайті, - наголосив координатор ГМ "Опора".

Активісти розробили рекомендації, як чернівецькій владі стати справді публічною. А представники міськради обіцяли їх взяти до уваги. 

Джерело: ТВА

1