Мер Чернівців протягом тижня відвідуватиме американські лікарні, тюрми та поліцейські дільниці

Мер Чернівців протягом тижня відвідуватиме американські лікарні, тюрми та поліцейські дільниці

03.11.2014, 14:53

На брифінгу чернівецький міський голова Олексій Каспрук повідомив, що став переможцем у конкурсі в рамках програми, заснованої Конгресом США.

- В червні Конгрес США оголосив набір-програму «Відкритий світ». Згідно цієї програми, освітяни, представники місцевого самоврядування, бізнесмени відвідують США для того, аби обмінятися досвідом, зав’язати нові контакти (кожен в своїй сфері) та використовувати їх у майбутньому, - розповів О. Каспрук.

За словами мера Чернівців, він подав документи на участь у програмі в червні і став переможцем цієї програми у складі групи: двох міських і трьох сільських голів.

- Ми їдемо в Америку з переможцями конкурсу. Там нам будуть показувати, як працює місцеве самоврядування. Ми будемо відвідувати лікарні, тюрми, поліцейські дільниці, сміттєпереробні заводи, торгово-промислові палати і т. ін., - зазначив міський голова.

О. Каспрук повідомив, що буде відсутній у Чернівцях близько 10 днів і сподівається, що поїздка за океан стане корисною і вигідною для Чернівців.

- Уряд США любить працювати з тими міськими головами, з якими він вже знайомий, які пройшли певні співбесіди і які вже знайомі з американськими цінностями. Крім того, він (уряд – ред.) часто виступає хорошим спонсором, а цим не можна не скористатися, - сказав О. Каспрук.

Каспрук додав, що відвідає Вашингтон та Техас, а всі видатки несе Конгрес США.

Матеріл з сайту chv.tv

1


КОМЕНТАРІ (3)

Жизнь малина. Опять Каспрук в турне. Не знаю как городу, а Капруку точно будет и корисно и вигодно. Приедет опять что-то придумает, уже на маршрутки цены подымет. На троллейбусы уже поднял, что теперь дети платят как взрослые и никаких проездных. Зато пенсионеры как ехали на шару так и ездят!

avatar

Макс

03 листопада 2014 13:36

турист гребаний, в місті роботи неочатий край! Шо хтіли, то маємо.

avatar

Чернівчанин

03 листопада 2014 17:59

а ви шо хотіли, щоб воно в АТО їхало? так не кулявлобске це діло по АТО розїзджати! Серйожку на бабло посадили і будє

avatar

Че

03 листопада 2014 23:49