Мер Чернівців готовий судитись, якщо депутати подолають його вето щодо складу виконкому

Мер Чернівців готовий судитись, якщо депутати подолають його вето щодо складу виконкому

25.01.2016, 20:24

На сесії Чернівецької міської ради депутати спробують подолати вето міського голови Олексія Каспрука на рішення про кількісний склад виконавчого комітету. Якщо вето вдасться подолати — для цього рішення має набрати дві третини голосів від загального складу ради, мер подасть до суду.

 Про це О.Каспрук повідомив на брифінгу.

 - Я завжди поважаю, як депутат минулого скликання, права депутатів, які чітко прописані законом, - сказав мер. - Але не дозволю, щоб деякі депутати намагалися розширити свої повноваження за рахунок повноважень міського голови. І те, що суперечить чинному законодавству, безперечно я ніколи не підпишу і не дам цьому хід. А закон чітко передбачає, що внесення кандидатур до складу виконавчого комітету — це виключно повноваження міського голови. А рекомендації партій чи фракцій не можуть бути прописані в рішенні, не можуть мені казати, кого я маю внести. Це моя зона відповідальності. У мене була інша точка зору про склад виконкому, але я з розумінням поставився до пропозиції про 18 членів і запропонував 19 — щоб було непарне число для ухвалення рішень. Я подав кандидатури представників громадськості, вони оприлюднені, депутати могли з ними поспілкуватися, з’ясувати всі питання. Також запропонував до складу виконкому начальника поліції та податкової Чернівців — їхня думка та інформація, якою володіють, є дуже важливою для прийняття рішень виконкомом. Хотів би наголосити, що громадськість контролює не тільки мера і чиновників, а й депутатів — як вони працюють, які рішення ухвалюють. Якщо ж на сесії вето буде подолано, я буду рішення оскаржувати в суді, бо у ньому є порушення закону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продан висунув Каспруку ультиматум: капітуляція або відставка! Блеф "Рідного міста" чи позиція більшості депутатів міськради?

КОЛАЖ з ФБ сторінки Олега Громадського

1