Мельничук стверджує, що Істратій не розібрався в чутках і плітках

Мельничук стверджує, що Істратій не розібрався в чутках і плітках

15.08.2014, 17:58

Віталій Мельничук: "Істратій повинен вибачитися за безпідставні звинувачення свободівця Попадюка у змові з ворогами України".

13 серпня 2014 року на сайті чернівецького інтернет-видання "Буковинська правда" з'явилася стаття із звинуваченням на адресу свободівця Івана Попадюка. Зміст написаного є образливим і безпідставним, тож чернівецькі свободівці вимагають негайного спростування.

Як повідомив голова Чернівецької обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Віталій Мельничук, свободівець Іван Попадюк та правозахисник Олег Істратій ще донедавна співпрацювали на користь новоселицької громади. "Вони захищали від корупційних схем майно жителів, разом допомагали розкрити проблемну справу з колгоспними землями Новоселиці. Але на тлі цієї успішної співпраці, яка й дала позитивний результат для добробуту новосельчан, важко зрозуміти голослівні звинувачення, які пан Істратій подав у відкритому зверненні до очільників прокуратури, СБУ та Міністерства внутрішніх справ про те, що Іван Попадюк бере участь у змові та підкупі", – зазначив Віталій Мельничук.

Олег Істратій, не розібравшись в чутках і плітках, якими обросло протистояння Попадюка із мешканцями, під час пікетування військкомату відкрито звинуватив свободівця у підкупі. Через безпідставність звинувачень вимагаємо негайно спростувати подану інформацію та привселюдно й відкрито попросити вибачення перед Попадюком. "Недопустимо піддаватися емоціям та вірити чуткам, керуючись непідтвердженими фактами, адже це тільки на руку сірим кардиналам, які лише й очікують пересварити активних борців з ще існуючими залишками режиму Януковича", – зауважив Віталій Мельничук.

Прес-служба Чернівецької обласної організації ВО "Свобода"

Причиною поширення заяви стала наступна публікація:

"Сенсаційне викриття сепаратизму на Буковині і хто за цим стоїть (документи+2 відео) 
 22:00 (13.08.2014p.) 

На редакційну пошту "Буковинської правди" надійшло відкрите звернення від голови Новоселицької громадської ради Олега Істратія до очільників Генеральної прокуратури, МВС та СБУ та нардепу Сергію Соболєву, в якому пан Істратій розповідає про сепаратизм на Буковині, називаючи прізвища всіх учасників. Публікуємо його звернення повністю без цензури.
Шановні Валентин Олександрович! Арсен Борисович! Віталій Григорович! Сергій Владиславович! Звертаюсь до Вас, як уповноважений представник територіальної громади Новоселиччини в Чернівецькій області. В неймовірно тяжкий, військовий та небезпечний для країни час руйнування цілісності України, її території та державних кордонів, де військова агресія Росії розпочалась від анексії Криму, інформаційної війни до ведення бойових дій на Донбасі, вбиванням мирного населення та військовослужбовців з всієї України, що віддали своє життя і продовжують героїчно вмирати за єдність та майбутній мир нашої держави.

На жаль, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України відбуваються не тільки на Сході, а знайшли свої прояви і в нашому мирному регіоні. Що прослідковуються в злочинних діях проти державності, а саме в діях окремих груп, громадян, представників влади, міліції, журналістів, депутатів сільських, районних рад та їх спланованих диверсіях, які підбурюють населення до публічних закликів зміни територіальної цілісності та нібито їхнього захисту від української законної влади, навіть у формі письмових звернень та підписами під ними декількох сотень “віруючих прихожан”. З проханням захисту від “Бандерівців” та “Української хунти”, на адресу президента Румунії Трояна Басеску, та ворога України президента Росії Володимира Путіна. Висловлюючи свої прохання в наведенні порядку та їх захисту на Буковині, закликаючи до сепаратизму, перекриваючи дорожні шляхи та міжнародні сполучення, що мають свої прояви в Новоселицькому районі та області зокрема.

Таке прагнення до відокремлення, відособлення від рідної держави саме в період кровного відстоювання своїх територій, коли навпаки потрібно стати на захист України, має фактичні підстави замовників та виконавців сепаратизму на Буковині, що поділяється на два види їхньої підривної діяльності: релігійної та етнічної. Такі дії розколу багатонаціональної громади нашого краю заздалегідь були сплановані не на Буковині. Де людей професійно зомбують та залякують неіснуючим фашизмом на Буковині та нелегітимністю післяреволюційної влади. Мотивуючи в своїй зраді батьківщині недовіру до органів влади, що прийшла завдяки Майдану та спекулюючи на відчаї і залякуванні матерів саме мобілізаційними розпорядженнями, які не отримали достатніх роз'яснень мобілізації для населення представниками влади всіх рівнів області. І в деяких селах, людей на такі блокування руху автотранспорту, вивели саме сільські голови та антиукраїнські сепаратичні рухи, що замасковані під акції громадського протесту та мають свій замовний початок з Свято-Вознесенського чоловічого Банченського монастиря села Банчени Герцаївського району.

Дивовижна церковна архітектура монастиря, а саме - Свято-Троїцького собору, є найбільшим православним храмом в Україні та був освячений Святішим Патріархом Московським і всія Русі Кирилом 2 жовтня 2011 року з орденом РПЦ Святого Рівноапольного князя Володимира третього ступеню, яким нагородили, саме намісника Свято-Вознесенського монастиря Михайла Васильовича Жара. Також останього, було нагороджено орденом Героя України від колишнього президента Віктора Ющенко.

Справжнє визнання та безмежна влада прийшла до Михайла Жара з початку правління Віктора Януковича, де колишній президент перебуваючи на Буковині, завжди відвідував свого духовного наставника, всіляко підтримуючи будь-які бажання та плани отця Лонгіна. Адже завжди добре знав, що вірою і правдою з відкритим серцем молиться за нього та допомогає вірянам зробити “правильний” вибір на виборчих дільницях в політичному розумінні та в духовному змісті понять “світла та темряви” днів наших.

Ця двобічна ідилія підтримки та високі заслуги настоятеля Свято-Вознесенського чоловічого монастиря “Банчени”, створили в Чернівецькій області ще одну надпотужну гілку державно-церковної влади, що почала відігравати корінне значення в прийнятті будь-яких рішень на Буковині.

Користуючись взаємною пошаною Президента, Михайло Жар почав приймати участь у всіх політичних процесах Партії регіонів та кадрових питаннях у владі, маючи необхідні важелі для цього. В прикладі голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайнічеру, інші провладні особи, що лобіювали питання “Буковинського Ватікану” та були саме призначені духовною особою. Де в результаті різноманітних договорів, тимчасових розпоряджень та рішень останнього, до господарства монастиря потрапила біля 30 ставків, які відібрали у сільских громад Чернівецької області, сотні гектарів землі, бази відпочинку, угіддя, фруктові сади, пасіки, лісові гектари, карьєри видобутку гравійної суміші та навіть маршрутні перевезення, перейшли під контроль церкви.

Спектр питань та планів комерційного характеру інтересів Свято- Вознесенського чоловічого монастиря за декілька років правління Партії регіонів та її лідера, охопив всі куточки Буковини. Адже воно і зрозуміло, монастир допомогає дітям, більше двохсот хворих дітей, що виховує монастир, в тому числі і діти ВІЧ-інфіковані, що мають всі умови для лікування, виїздів до найкращих медичних центрів рятування важко хворих за кордоном, де діти залишаються на тривалі терміни лікування.

Та на все це потрібні певні кошти, враховуючи численні будівництва на території самого монастиря, що перераховуються від впливових підприємців краю та простих людей, яким потрібна допомога отця Лонгіна. Саме розпочинаючи з духовних лікувань молитвами до вирішення питань від Міністерств і відомств до Чернівецької обласної ради, митниці, сільських, міських районних рад.

Цей статус всемогутнього Єпископа Банченського, його віра, його люди, надали можливість монастирю не тільки продовжувати свій впевнений розвиток розширення своєї церковної імперії, але і впливати на деяких вірян, які фанатично налаштовані виконувати будь-які духовні доручення Михайла Жара та його “святих” помічників, що вже мали досвід відправки людей на Антимайдан та впорались зі своїм завданням на відмінно.

Саме ці помічники-сепаратисти в Новоселицькому районі дали зрозуміти і владі і громаді, що готові посягнути на територіальну цілісність та жодним чином не відповідати за свої дії, але вони помилялись.

Так, розпочинаючи з початку червня цього року, група осіб почала збирати підписи щодо звернення до Румунії та Росії, з інформацією про захист румунів та молдован на території Новоселицького та Герцаївського районів. Головним куратором сепаратизму, підготовки блокуванню шляхів, фінансування даної акції, став підприємець, мешканець села Строїнці Володимир Москалюк та Маршинецькій сільській голова Кіріл Віталій Георгійович, якій зібрав позачергову сесію Маршинецької сільської ради з єдиним питанням - щодо підтримки депутатами блокування дороги міжнародного сполучення в селі Маршинці та збору місцевого населення на дану акцію, з мотивацією відмови від мобілізації до збройних сил України та припиненням військових дій.

Були визначені активісти-провокатори даного блокування, що відкрито, публічно закликали до повалення нової влади та підтримки російских загарбників, підбурюючи населення до непокори та спротиву законній владі.

Саме за цими планами сепаратизму, 24 червня була перекрита дорога в селі Маршинці, де автомобільне сполучення Чернівці-Кишинів, було завалено автомобільними шинами, дошками, деревами, лавицями, зупинивши повністю рух автотранспорту. І вже 28.07.2014року були завезені “віруючи мітингувальники” з сіл Тарасівці, Банчени, Бояни та міста Герца з загальною кількістю 250-300 сепаратично налаштованих громадян з двох районів спеціально для зустрічі на місці блокування дороги з губернатором Буковини Романом Ванзуряком, якій на власні очі побачив і почув сепаратичні настрої та ситуацію, що склалась на місці блокування.

Активістами даного дійства стала група з 25 чоловік, що підвозили продукти харчування на місця блокування шляхів та проросійські налаштовували тих, хто отримав мобілізаційні розпорядження. В цей неповний список війшли :

1 Крояло Михайло Сергійович
2 Савка Андрій Флорович
3 Руссу Валерій Васильович
4 Гульпак Анатолій Васильович
5 Нікітович Василь Олексійович
6 Арсеній Михайло Іванович
7 Нікітовіч Ірина Олексійовна
8 Сурду Євгеній Борисович
9 Тока Олег Васильович
10 Думік Олексій Іванович
11 Руссу Людмила Георгійовна
12 Бедяк Сергій Георгійович

Керуючим всіма діями даних зрадників став колишній правоохоронець Галак Віталій Олексійович, мешканець села Маршинці, що на даний час працює на Банченській монастирь, "вивозячи" з русел річок, вже на протязі тривалого часу, гравійну суміш в Новоселицькому районі, під прикриттям Володимира Москалюка та настоятеля монастиря Михайла Жара.

Також не за збігом обставин, до Новоселиці 27 червня приїхав представник спілки журналістів Росії, знімаючи даний "опір" на відео, створивши таку картинку новин, яка потрібна саме Росії, підриваючи таким чином авторитет влади, надаючи неправдиву інформацію, як і всі його російські колеги.

Саме цим журналістом-грушником спільно з місцевим журналістом Андрієм Романцовим були досягнуті також інші домовленості в Новоселиці, задля яскравої телевізійною картинки на російских каналах саме тої інформації, яка їм була потрібна, і вони іі отримали.

З сумом констатую, що на таку провокацію, змову, що мала місце крім блокування траси, погодився депутат від ВО “Свобода” Новоселицької районної ради Іван Миколайович Попадюк. Який отримав від іноземних агентів 10 000 гривень для виконання конкретної роботи, де цю суму та змову особисто підтвердив його однопартієць Константин Тарасенков.

З чубом у вишиванці, Іван Попадюк з'явився 28.07.2014р о 9 годині ранку біля Новоселицького військомату, де його вже чекав розлючений натовп, де він почав відкрито підбурювати людей провакаційними закликами, які були по сценарію сплановані вищезазначеними особами. В ході потасовки, "продажного депутата" схопили за чуба та почали “молотити”, а вже в 16 годині це відео показали на таких телеканалах, як “Росія 24”,” RBC-TV”, “Планета 24” та на місцевому інформаційному сайті Район-інфо.

Після цього ганебного, продажного позору депутата районної ради, розлючений натовп, вже під керівництвом та координацією заступника начальника Новоселицького райвідділу, підполковника Сергія Лунгу вирушив на місцевий Новоселицькій майдан, що біля районного суду. Майдан створений представниками громадської ради району, підприємцями та з 5 травня цього року виконує свої функції, як громадська приймальня з вимогами люстрації та відстоюваннями інтересів Новоселиччини та області зокрема. Саме там ці люстраційні теми стали проблемою як і для Володимира Москалюка, так і для Михайла Жара та багатьох інших корупціонерів, які за чотири місяці нашого протистояння створили нам майже бойові дії, де нам підкидали патрони, розбивали машини, пропонували величезні кошти, залякували, впливали на наших родичів, але все безрезультатно. Цю атаку з "продажним" представником Новоселицького райвідділу було відбито в прямому сенсі, де розлючені сепаратисти хотіли знести палатки та розігнати активістів. Тільки наші виважені кроки врегулювання вибухової ситуації та моментальною усною люстрацією так званого підполковника, змусили їх піти з місця конфлікту.

Після такої спланованої провокації біля суду сепаратистами району, оперативно була зібрана група представників Новоселицької громадської ради при районній раді, яка виїхала на місце блокування дороги в село Маршинці, де в той час перебували на місці губернатор Роман Ванзуряк, начальник УМВС в Чернівецькій області Валерій Зінченко, начальник міліції з громадської безпеки Ярослав Козак, а також - Ігор Доголіч та начальник Новоселицького РВ УМВС Віорел Барбакару.(відео додається) Побачивши що ми приїхали подивитись на представників влади та їх виступи щодо розблокування дороги, до мене особисто підійшов вищезазначений Віталій Галак, який до того, в прямому сенсі “ цілувався” з головними міліціантами області та заявив мені, щоб ми віддали відео де були зафіксовані дані особи, а також, в грубій формі, він почав погрожувати фізичною розправою мені особисто та всім членам громадської ради, де нас взяли в облогу “перемотані” віруючи фанатики, яким дали команду просто нас затоптати. Розпочалась бійка, яку почали сепаратисти, навіть не звертаючи уваги на все міліцейське керівництво, губернатора, які бачили всю ситуацію на власні очі та посідавши в машини, швидко поїхали з місця переговорів.

Одразу ж на місці, сільській голова села Маршинці, під диктовку підполковника Лунгу Сергія, написав заяву про нібито спровокований нами конфлікт. Нас одразу затримали, провели обшук автомобілів, відвезли на експертизу, утримуючи в Новоселицькому райвідділі до ранку 29 червня.

У висновку по матеріалах проведеної перевірки райвідділом від 30.07.2014, мене притягнули до відповідальності за ст173 КупАП та винесли офіційне застереження про недопустимість вчинення антигромадської поведінки. При цьому, нікого з сепаратично налаштованих осіб навіть не відвезли на медичну експертизу та взагалі були порушені всі норми слідства та наші особисті права, до яких нікому на той час не було жрдного діла, де таким чином прослідковується змова та зрада державних інтересів, що прикриває міліція Буковини. І це є правда.

Прошу Вас:

1 Створити київську, центральну слідчу комісію контррозвідки, служби безпеки, ради національної безпеки, інших компетентних органів по викладеним фактам проявів сепаратизму на Буковині .
2 В зв'язку з моєю мобілізацією на прикінці цього місяця до Збройних Сил України та в подальших військових діях АТО на Сході, прошу взяти до уваги викладену інформацію на протязі зазначеного терміну мого перебування в місті Новоселиця, де я зможу надати більш детальну схему сепаратизму, що має місце в Чернівецькій області, де довіри до правоохоронних органів Буковини просто немає.

З повагою Істратій О.В.

Відео побиття депутата Івана Попадюка



Відео надане Олегом Істратієм

1


КОМЕНТАРІ (1)

Да!!! Це по нашому, по бандерівськи! Написати донос на своїх односельчан, а потім приймати участь у іх "знищенні". Треба тільки пошити форму з білим нарукавником.

Скотино ти Істратій О.В.

avatar

Революціонер

16 серпня 2014 11:31