На Буковині священики московської церкви заблокували у кабінеті  голову Заставнівською РДА (оновлено)

На Буковині священики московської церкви заблокували у кабінеті голову Заставнівською РДА (оновлено)

30.01.2019, 11:16

Приблизно 300 прихожан Української православної церкви Московського патріархату прийшли під Заставнівську районну державну адміністрацію на чолі з владикою Мелетієм. Вони несли хрести і плакати із написами «Ми – УПЦ», «Припиніть захват храмів», «З нами Бог». 

Про це повідомляє ТРК "Буковина"

Вони вимагають припинити рейдерське захоплення церков. Так вони називають перехід релігійних громад до Православної церкви України. 

"Ми прийшли, щоб нагадати вам, що у вашому районі робиться відкрите, цинічне беззаконня. Як відомо, в селах Боянчук, Горошівці незаконно захоплені церкви УПЦ. Як відомо з преси, якісь люди, невідомо які, які представляються територіальною громадою, зібрали свої зібрання в селі Задубрівка і Васловівці. Це є беззаконня", - сказав Мелетій, додавши, що "влада цинічно спостерігає за цим процесом".





Наразі голова райдержадміністрації Юрій Кітар разом із владикою Мелетієм в своєму кабінеті. Вхід туди заблокований священниками, які співають молитви.

Раніше голова райдержадміністрації Юрій Кітар сказав, що всі переходи релігійних громад до ПЦУ на Заставнівщині були добровільними. 

Після переговорів з Митрополитом Чернівецьким та Буковинським Мелетієм голова Заставнівської РДА Юрій Кітар заявив, що районна влада спільно з правоохоронними органами докладатиме зусиль, щоб ні до однієї релігійної громади не було упередженого ставлення. Також влада не допустить випадків самовільного захоплення майнових комплексів, які належать релігійним громадам. Все має відбуватися в рамках діючого законодавства.

Про це повідомляє ТВА. 

 “Для того, щоб вивчити ситуацію ми вирішили створити розширену робочу комісію із числа святих отців, правознавців і проводити відповідну роботу, для того, щоб “гарячі голови” з обох сторін не наламали дров” – заявив голова РДА.

 “Для нас сьогодні, як в Києві, так і в Заставні головне спокій і повага”, – додав посадовець

Нагадаємо, чотири релігійні громади Заставнівського району перешли до ПЦУ — села Боянчук, Задубрівка, Васловівці та Горошівці. 

Сьогодні, 30 січня, правоохоронці Буковини здійснили низку заходів задля охорони публічного порядку під час проведення молитовної ходи на Заставнівщині.

Відповідно до поданої заявки представники релігійних громад мали намір провести біля будівлі Заставнівської райдержадміністрації «молитовне стояння», з нагоди «круглого столу» за участю представників місцевих органів влади та релігійних громад з обговорення питання переходу релігійних громад до Православної церкви України.

 Напередодні заходу поліцейські провели заходи превентивної комунікації з учасникам та організаторам релігійного зібрання, а також представниками громадськості, які не розділяють поглядів учасників зборів. Під час зустрічей поліцейські довели інформацію про дотримання чинного законодавства при проведенні масових заходів, недопущення порушення роботи державної установи. Громадянам наголошено на недопустимості конфліктів на релігійному ґрунті та передбачену законом відповідальність за порушення правопорядку.

 Роботу правоохоронців, залучених до заходів публічного порядку, координував Ситуаційний центр ГУНП. Для своєчасної фіксації можливих порушень правопорядку створені групи документування. Вибухотехніки та кінологи ретельно обстежили маршрут молитовної ходи, прилеглі території, будівлю Заставнівської РДА, до якої прямували учасники заходу.

 Для усунення незручностей, що виникли під час ходи, поліцейські наряди забезпечили відведення транспорту та допомагали водіям обирати альтернативні маршрути руху.

 Також правоохоронці здійснювали патрулювання вулиць міста та постійно проводили профілактичні бесіди з учасниками зібрання та іншими громадянами.

 За результатами заходу порушень публічного порядку не допущено.

  Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

 
Частково використано матеріали https://molbuk.ua/

 


У Заставні прихильники УПЦ МП влаштували хресну ходу, владу звинувачують в утисках церкви
У Заставні прихильники УПЦ МП влаштували хресну ходу, владу звинувачують в утисках церкви
У Заставні прихильники УПЦ МП влаштували хресну ходу, владу звинувачують в утисках церкви
У Заставні прихильники УПЦ МП влаштували хресну ходу, владу звинувачують в утисках церкви
У Заставні прихильники УПЦ МП влаштували хресну ходу, владу звинувачують в утисках церкви

1


КОМЕНТАРІ (1)

При проведенні так званих "зборів" Громад від імені громад виступають підставні люди, біль того серед них є грекокатоліки.

avatar

віруючий

30 січня 2019 15:34