Медики 'За Майбутнє' вивчали проблемні питання освітніх та медичних закладів Герцаївського та Сторожинецького районів

Медики "За Майбутнє" вивчали проблемні питання освітніх та медичних закладів Герцаївського та Сторожинецького районів

13.10.2020, 17:09

Медики політичної партії "За Майбутнє" відвідали медичні заклади та заклади освіти Герцаївського та Сторожинецького районів. Адже одна з програмових цілей цього політичного об’єднання – підтримка та розвиток медицини в краї та зменшення фінансового тягаря, який лягає на плечі пацієнта.

Гості поспілкувались з медиками, освітянами та вихователями дитячих садочків. Вислухавши проблемні питання, разом з кандидатами у депутати місцевих громад, обіцяли сприяти у їх вирішенні. Кандидати у депутати від об’єднання «За майбутнє» прагнуть доступної та якісної медицини для краян, щоб люди довіряли лікарям, а ті – отримували належні умови для максимальної помочі пацієнтам.

Найбільш актуальна проблема сьогодні – потреба чималих коштів для лікування складних захворювань, які можуть спричиняти інвалідизацію пацієнта. Зокрема, йшлося про серцево-судинні захворювання, які займають одне з перших місць серед причин передчасної смертності буковинців. Вітчизняна медична галузь, на жаль,  завжди отримувала кошти за залишковим принципом. Як самі медичні заклади, так і їхнє медикаментозне забезпечення знаходяться в поганому стані. Можливо, ситуація з коронавірусом поліпшить ставлення владних структур до медицини як галузі, що повертає здоров’я пацієнтам і опосередковано сприяє процвітанню країни.

Обговорили також питання про штрафуваня людей у транспорті за відсутність маски. На думку представників політичної сили, штрафувати простих людей у транспорті за відсутність маски сьогодні – не вихід. Ці штрафи ніхто не буде сплачувати.

Але є керівники транспортних підприємств, які й мають нести юридичну та кримінальну відповідальність за дотримання епідеміологічних норм. 

Це стосується і директорів ресторанів, де персонал не вдягає маски, і будь-яких інших підприємств чи установ. Водночас жорсткого карантину вводити не можна, впевнені у політичній силі "За Майбутнє!". Треба переконувати людей носити маски й дотримуватися дистанції. Інакше країна й люди залишаться без грошей.
 
 
Реформування необхідне й соціальній сфері, зокрема варто розширювати мережу соціальних послуг для людей похилого віку, вирішувати  проблему відсутності реабілітаційних центрів для учасників АТО, треба вносити корективи і в освітній процес – випрацьовувати чіткий механізм його здійснення та залучати новітні технології.
 
Реалізувати ці ініціативи можна спільно з народними депутатами політичної сили, які вже працюють у парламенті. Зокрема, партія «ЗА МАЙБУТНЄ» ініцією  такі важливі законопроєкти:
 
№ 3052а – про справедливу оплату праці педагогів і відновлення дії урядової постанови про зростання мінімальних посадових окладів педагогів.
№ 3036а – про обов’язкове державне страхування освітян на випадок коронавірусу.
№ 4174 – про рівні можливості у сфері праці.
№ 4175 – про внесення змін до Кримінального кодексу щодо захисту інтересів жертв домашнього насильства.
 
Чернівецька організація політичної партії «За майбутнє» має переконання, що в краї треба стимулювати розвиток економічного патріотизму: підтримувати малі фермерські господарства, крафтове виробництво; забезпечувати успішність функціонування зеленого туризму; сприяти індивідуальному підприємництву.
 
Лише за таких умов люди не покидатимуть рідні домівки в пошуках заробітку, а залишатимуться й працюватимуть на благо рідних сіл, районів і міст.
 
У свою чергу, мешканці  Герцаївського та Сторожинецького районів, де відбулися зустрічі, пообіцяли свою підтримку на місцевих виборах партії "За Майбутнє!
 

Більше про очікування і реальність реформи медчної галузі розповів член команди політичної партії "За Майбутнє"  Ігор Шкробанець.

1