Медичну комісію Малишевського, яка вирішила, що всі кадрові призначення в галузі будуть відбуватися лише на конкурсних засадах, пообіцяли «бити»!

Медичну комісію Малишевського, яка вирішила, що всі кадрові призначення в галузі будуть відбуватися лише на конкурсних засадах, пообіцяли «бити»!

22.08.2016, 17:25

 Під час засідання 19 серпня члени постійної комісії Чернівецької обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту, праці та підтримки учасників АТО і членів їх сімей підняли питання, яке стосувалося дій деяких своїх колег. Зокрема, йшлося про рішення комісії з питань приватизації та управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області  рекомендувати Чернівецькій обласній раді призначити  головним лікарем комунальної установи певну конкретну особу. Прізвище і місце в даному випадку жодного значення не має.

Натомість члени комісії запідозрили в діях колег порушення закону. Зокрема, йдеться про п. 3 VII розділу «Положення про постійні комісії Чернівецької обласної ради». Документ, який Чернівецька обласна рада затвердила на першій сесії  17 грудня 2015 р., зокрема, передбачає, що   «комісія з  питань   охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей… вивчає кандидатури та подає свій висновок профільній комісії щодо призначення керівників об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області». Згідно з  даним положенням про медичну комісію, під час розгляду подібних питань, колегам з майнової комісії необхідно також враховувати рішення профільної комісії – у даному разі медичної.

Вказували також на інше порушення. Цього разу пп.2.7 та 2.8. «Положення про порядок призначення та звільнення з посади керівників об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області». Документ не лише передбачає право профільної комісії – якщо йдеться про посаду головного лікаря, то такою, очевидно, є тільки медична комісія, - відмовити потенційному претенденту. В документі чорним по білому вказано, що рішення рекомендувати конкретну людину для розгляду депутатами обласної ради комісія з питань приватизації та управління об’єктами спільної власності територіальних громад може тільки «у разі погодження претендента профільними постійними комісіями». Що називається, вчіть матчастину, точніше читайте попередній пункт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комісія Малишевського шукала безкоштовні ліки для АТОвців і офіційно запросила в.о.міністра охорони здоров'я на Буковину

-       В той час, коли ми чітко і злагоджено працюємо у правовому полі, нас неприємно здивувало, що деякі наші колеги дозволяють собі таке вільне поводження з нормативними документами. Чи може одним депутатам можна більше за інших, - припустив голова медичної комісії Ігор Малишевський. – Щоб розвіяти усі сумніви і нікого не ображати члени комісії вирішили звернутися за відповідним роз’ясненням до фахівців юридичного відділу обласної ради дати офіційне юридичне заключення щодо даної ситуації.

 -       Для недопущення таких ситуацій в майбутньому, а також враховуючи значний суспільний резонанс і вимогу громадськості обирати керівників на конкурсі,  комісія вирішила, що відтепер всі кадрові призначення на керівні посади будуть відбуватися винятково на конкурсних засадах. Комісія  рекомендувала розробити новий порядок призначення керівників комунальних закладів і установ на відкритому кадровому конкурсі. Якщо депутати матимуть у руках такий інструмент, положень якого самі чітко дотримуватимуться, то ні в кого не виникатиме сумніву щодо прозорості жодних кадрових призначень на різні посади, - сказав Ігор Малишевський.  

 -       Наразі під дію даного комісійного рішення потрапили претенденти на посаду директора Петричанського психоневрологічного будинку інтернату, Чернівецького обласного клінічного онкологічного диспансеру та Чернівецького обласного шкірно-венерологічного диспансеру. Тому їхні керівники вже призначатимуться після проходження конкурсу.

 -       Схоже, що рішення нашої комісії  з питань охорони здоров’я, соціального захисту, праці та підтримки учасників АТО і членів їх сімей призначати керівників комунальних закладів і установ на відкритому конкурсі  дуже не сподобалася керівникам департаменту охорони здоров’я, які прагнуть надалі здійснювати всі призначення у ручному режимі. Після завершення засідання директор департаменту пообіцяла «бити» комісію.  Не відомо,  що конкретно вона мала на увазі, напевно тиск на лікарів зі збору підписів проти комісії посилиться! – підсумував Ігор Малишевський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість кадрового конкурсу від Малишевського – цькування, інтриги, плітки, намови, договорняки проти його ініціаторів… 

1


КОМЕНТАРІ (22)

Никак пацан (вернее его мамаша) не может успокоиться в том,что его швондер-комиссия протянула, а майнова выбрала др. кандидата.Все  прозрачно ,на конкурсной основе.

avatar

Самуил

22 серпня 2016 15:17

Никак пацан (вернее его мамаша) не может успокоиться в том,что его швондер-комиссия протянула, а майнова выбрала др. кандидата.Все  прозрачно ,на конкурсной основе.

avatar

Самуил

22 серпня 2016 15:17

Зубами, руками, ногами, лопатами... но нужно прорваться в главврачи Игорьку. Сессия будет в сентябре или октябре, и это их последний шанс. Сейчас маме главное, чтобы ее сынка любым способом поставили на голосование, а там она всех купит. Даже если они ничего не смогут сделать, они сорвут голосование на сессии. И тогда повторная комиссия и тд 

avatar

монгол

22 серпня 2016 16:49

Черговий раз для хворих на голову або тих кому комісія не дозволяє красти, комісія прийняла рішення ВИКЛЮЧНО на конкурсних засадах. Ні про кого не йдеться, хай конкурсна комісія, яка буде створена обласною радою обирає кращих, як це робиться в Європі і переможці відкритих, публічних конкурсів займають посаду. комісія проти одноосібного, корупційного призначення. 

avatar

Лікар

22 серпня 2016 17:45

Гнати дурнiв!Все що залишилось в спадок,все що бiльш меньш робить руйнують.Бачив його фото.Якiй вiн хiрург?З санiтарською сумкою наперевiс.В операцiйнiй -то був? А органiзацiйнi здiбностi якi?З жiнками розiбратись не можеш.

avatar

Василь

22 серпня 2016 18:05

Дурні, до чого тут Малишевський? Мама? Баба? Прабаба? Але вам всерівно, бабки доти відробляєте! 

в комісію входять різні депутати, які одноголосно прийняли рішення про те що призначення на посаду лише через прозорий конкурс!!! Що тут поганого??? Хіба не за це стояв Майдан? Не за це воюємо?

до  Василя: ти бот поганий, щось тебе не було на передовій, нехай і з сумочкою! А Малишевський був! А Кобевко була!

комісія молодці, розворушити це корупційне кубло, де департамент з голов. Лікарями роками заправляють.

ще раз нагадую, в комісію входить 5 депутатів, Малишевський має. Лише один голос. Це не рішення Малишевського, а комісії. 

avatar

Волонтер

22 серпня 2016 18:19

Супер Решение! Бабки за должности уже не будут получать, вот и орут, как свиньи недорезаные.

avatar

Женя

22 серпня 2016 18:22

Мы все видим как за 25 лет такие псевдореформаторы превратили нашу страну.Где раньше то были?Работать на Украину не пробовали?Горлопаны и тунеядцы.Европа,конкурс...Ж-А!

avatar

до волонтера

22 серпня 2016 18:42

Дехто зрозумів що на конкурсі йому буде Ж-Па, і продовжує критикувати комісію, яка покладе край одноосібним за бабло призначень. Всі на конкурс і доводіть що достойні.

avatar

Ольга

22 серпня 2016 18:47

Даешь конкурс!Приску-стомат.Кобевко-О.К.Л.Малишевський -онко!Все чесно та прозоро.

avatar

22 серпня 2016 19:08

Если они хотят, тоже на конкурс! Но думаю что нитко не будет принимать участие. Они молодцы тем, что все открыто и публично! Вот и такой должен быть конкурс по всех руководителях!

avatar

За конкурс

22 серпня 2016 19:11

"За шо стояв Майдан?" - как за шо??? За тарифы на газ,свет,воду.

За высокие  зарплаты и пенсии от найкращого премьера Яценюка.

За должность Авакову.

За должность Парубию и Пашинскому.

За кресло Яценюку.

За алкаша Петренко к минюсту.

За Ощадбанк Пышному.

За курс доллара 25 грн.

За  кредиты МВФ.

За очереди заробитчан в посольствах.

За вырубку Карпат.

За Бурштыновую республику.

За ...светлое будущее ??? не ???

 

avatar

Наволонтерившему волонтеру

22 серпня 2016 20:26

"Не за це воюємо?" - не знаю за шо воюете конкретно вы, но за шо воевали "герои" батальйона Торнадо уже вся страна увидела.

avatar

Наволонтерившему волонтеру

22 серпня 2016 20:33

"Яблоко от яблони недалеко катится"...Семейные тайны иногда надо подсветить фонариком... А монгол прав...))) Вас ждет много сюрпризов. ))))

avatar

Совет врачам

22 серпня 2016 20:41

Так що Ви пропонуєте? Призначати надалі Регіональних угодників за гроші? 
Це нормально?
Агов, здоровий глузд, чи у вас замовні писаки совісті зовсім нема?
Правильно написали, медична мафія відчула незручності і збирає наклепи на комісію. 
Подивимось хто з депутатів за а хто проти відкритих, в прямому ефірі конкурсів. Громада чекає на це.

avatar

Ендокрин.диспансер

22 серпня 2016 21:03

Нам, простим людям набридло давати у кишені безоплатної медицини, гарантованої конституцією. Ви на правильному шляху, треба рушити вертикаль. Чи не задля цього була Революція Гідності ? А прості лікарі дотепер не винні, що з них вимагають ті, хто вище. Слава Україні !

avatar

АТОвець

22 серпня 2016 21:35

Бесплатная медицина была в совке. Вы же боретесь с декомунизацией, рветесь  в Европу. Так почему требовать то, чего нет?! Или вы за совок и вернуть коммунистов?

Лично я давал,даю, и буду давать врачам деньги.Не считаю это взяткой, это благодарность  за отношение ко мне. Никого не призываю делать как я или наоборот - мы все свободные люди и делаем как считаем правильным для нас.

Вы считаете комиссию честными? Это кто там честный? Кобевко? Так чего она папу не стыдится, если её папа бизнесмен, а почему-то называет себя журналистом. Но шлюхи на панели не называют себя журналистами, верно? Довганич  всем Черновцам показал  что из  себя представляет Кобевко. Клеймо негде ставить.

А может  по-вашему семья Малышевских честная? Вы серьёзно так считаете ? Значит вы приезжий и в Черновцах недавно. ))) 

Запомните одну простую истину: здесь все умные, вы можете быть только красивыми. И незачем писать дифирамбы проходимцам, здесь наивных нет. 

Хотят ваши Малышевские с Кобевками много денег? Дам хорошую тему - золотая жила. Откройте частную клинику по бесплодию, и будете деньги лопатой загребать. Хозяйка клиники год назад купила особняк на Федьковича за пятьсот тысяч долларов.  А вы тут какие-то революции устраиваете ))) Вам бы в цирке клоунами работать.

 

avatar

простые вопросы АТОШНИКУ.

23 серпня 2016 00:39

А вы знаете кто хозяйка клиники? Это родственица Андриец! Совпадение? Не думаю.

avatar

Вопросы более простые

23 серпня 2016 00:52

Не знаю. Но внешне старая, с полным отсутствием  эстетического вкуса, вульгарно одевается (пялит на себя лосины как девочка шестнадцатилетняя) и манеры сельские. Лицемерная и наглая. Рагулизм с навыками усердно  работать локтями. Словом,полный набор качеств, соответствующих  духу времени. 

avatar

все равно

23 серпня 2016 01:26

Все вiрно!Фу!

avatar

к все равно

23 серпня 2016 16:24

Люди откройте глаза! Если бы майнова комісія утвердила бы Малышевского про конкурс никто бы и не вспомнил. Поверьте, я знаю эту компанию.

avatar

Монгол

24 серпня 2016 08:58

 Прав Монгол и другие- это не коммиссия, это банда швондеров. Малишевский недоученный медик, не смог сдать в медакадемии КРОК и должен был исключен из академии. Как сдал - знает его мамочка. А может доцента Малишевского кто то видел в операционной. Покажите того кого он вылечил. Кобевко переведена из платников в бюджетники. Каким образом и за какие заслуги - знает ее папочка. За направлением на работу в обласную больницу целовали туфли бывшему начальнику облздравотдела -регионалу. И теперь эти недоучки рвутся к власти любыми путями под видом реформ. Где и когда проводился конкурс на гл. врача облстоматполиклиники. Поставили своего Приску в обход любых конкурсов. Обидно за ребят АТОшников которых эта псевдокомиссия использует как может. Гнать эту сладкую парочку вшею. Реформаторы бл...ь.

avatar

Сема

24 серпня 2016 13:45