Медіа-профспілка вимагає від Генеральної прокуратури України покарання чернівецького чиновника

Медіа-профспілка вимагає від Генеральної прокуратури України покарання чернівецького чиновника

20.07.2013, 04:02

Рада Незалежної медіа-профспілки України звертається до Генеральної прокуратури України з вимогою притягнути до відповідальності першого заступника голови Чернівецької ОДА Георгія Галиця, повідомляє прес-служба НМПУ.

За даними профспілки, 11 липня пан Галиць перешкоджав професійній діяльності журналістів, які мали намір висвітлити зустріч представників влади з підприємцями краю в приміщенні облдержадміністрації та облради. Він разом з представником комісії Адміністрації Президента, яка працювала в області, Олександром Софроновим не допустив представників місцевих ЗМІ на відкритий публічний захід в приміщенні суб'єкта владних повноважень.

«Вважаємо такі дії чиновника протизаконними і такими, що грубо перешкоджають професійній журналістській діяльності, - відзначається в заяві НМПУ. - Георгій Галиць скоїв злочин, передбачений ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України "Перешкоджання професійній журналістській діяльності". Вимагаємо притягнення Георгія Галиця до кримінальної відповідальності».

Нагадаємо, нещодавно чернівецькі журналісти створили Чернівецьку первинну міжредакційну профспілкову організацію НМПУ.

«Телекритика»

1