У перинатальному центрі розпорядник виконав робіт тільки на 17  з 27 млн наявних у нього коштів: маючи 10 млн не освоєних коштів все одно  просить у держави ще

У перинатальному центрі розпорядник виконав робіт тільки на 17 з 27 млн наявних у нього коштів: маючи 10 млн не освоєних коштів все одно просить у держави ще

09.10.2019, 21:45

Про це повідомила експертка Наталія Гусак.

- У серпні цього року громадська активістка Наталія Гусак писала про звернення обласної державної адміністрації до Президента та інших відомств щодо виділення 76 млн.грн. для перинатального центру. Тому не дивуйтесь рішенню облради. Цікаве інше - рік пройшов, маючи 27 млн.грн. розпорядник виконав робіт тільки на 17 млн.грн. Тобто 10 млн.грн. ще є на рахунках неосвоєних коштів. І так вже декілька років підряд. То чи питання перинатального центру дійсно у відсутності коштів? Ну і дивує, що жоден депутат обласної ради, який голосував за рішення не поцікавився, чому вже 7 років будуємо і ніяк не добудуємо.

Нагадаємо, Чернівецька обласна рада ухвалила рішення про звернення до прем’єр-міністра Олексія Гончарука щодо виділення 58 млн грн урядових грошей на завершення реконструкції перинатального центру в Чернівцях.

Як повідомляє molbuk.ua, рішення було ухвалене сьогодні на сесії облради більшістю голосів депутатів.

"У зв’язку з тим, що на час впровадження проекту "Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства" (2013 р.) до проектно-кошторисної документації Чернівецького обласного перинатального центру не був включений перелік обладнання, необхідного для оснащення відділення неонатальної реанімації, рентгенапарат для флюорографії та рентгенографії, меблі та вироби медичного призначення, для завершення реконструкції та введення в експлуатацію Чернівецького обласного перинатального центру у 2019 році потрібно додаткове фінансування в сумі 58 млн грн", – йдеться у тексті документу.

"Зважаючи на той факт, що наразі Чернівецька область є єдиним регіоном України, який не має такого закладу третинного рівня надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям та новонародженим, як перинатальний центр, просимо ухвалити позитивне рішення щодо виділення зазначених коштів", – зазначено у проекті звернення депутатів до Гончарука.

1