Матеріали на Хавича про можливу причетність до сепаратизму передали в СБУ, - поліція Буковини

Матеріали на Хавича про можливу причетність до сепаратизму передали в СБУ, - поліція Буковини

21.03.2017, 18:15

Головне управління Національної поліції в Чернівецькій області не займається з’ясуванням обставин конфлікту між активістами та політологом і громадським діячем Олегом Хавичкем, що стався у Чернівцях біля готелю "Буковина" 20 березня.

Про це повідомили у прес-службі ГУ НП в області.

За даними прес-служби, Хавичу стало зле, у нього підвищився тиск, тож працівники поліції викликали "швидку", яка забрала пана Хавича до лікарні.

Заяви активістів про можливу причетність політолога до сепаратизму поліція передала до СБУ.

Також прес-служба повідомила, що поліція жодних речей в Олега Хавича не вилучала.

Нагадаємо, активісти звинуватили політолога і громадського діяча у сепаратизмі та співпраці з проросійськими політиками. На площі перед готелем "Буковина" сталася сутичка, в яку довелося втрутитися поліції. 

Тим часом, як повідомляє https://hromadskeradio.org/, організатор «круглого столу національних меншин» і прихильник відділення західних областей України від Києва Олег Хавич відмовився від госпіталізації і лікується амбулаторно. За його словами, правоохоронці не висунули йому ніяких підозр.

«Затримання?— це процесуальний акт, коли оформлюються всі необхідні документи. Мене незаконно позбавили волі співробітники поліції із застосуванням спецзасобів?— наручників. Жодних процесуальних документів, скажімо, протоколу про затримання, складено не було. Я зазначив в журналі реєстрації міськвідділу, куди мене привели, що я доставлений туди проти своєї волі»,?— пояснив Хавич.

 У Олега Хавича гіпертонічний криз, він повідомив що як тільки видужає, напише заяви на поліцейських і активістів, які на нього напали.

Хавич, стверджує, що дії активістів, які напали на нього вчора, керувались правоохоронцями:

«Те, що я бачив, вчора під час цієї акції, показує мені, що всі ці активісти керувалися самими правоохоронцями».

Олег Хавич зазначив, що подібних інцидентів з нам раніше не траплялось.

Джерело: molbuk.ua

1