Масована політична атака на Фищука: брудні технології під виглядом демократичних розслідувань

Масована політична атака на Фищука: брудні технології під виглядом демократичних розслідувань

24.07.2016, 17:30

Бурхлива хвиля чорних наклепів на голову Чернівецької облдержадміністрації Олександра Фищука поглинула інформаційний простір Буковини. Ситуація розхитується на місцевому рівні і має хорошу підтримку з центру, зокрема до справи долучилися і деякі народні депутати.

Причиною такої активізації політиків та підконтрольних їм медіа стали наступні фактори:

1. Імовірність перевиборів до Верховної Ради.

Інакше як пояснити, що Борислав Береза, який, мабуть, ніколи і не бував на Буковині, так добре почав розумітися на проблемі вирубки лісу у Путильському районі, ба, навіть конкретніше - в Яблунівському лісництві.

2. Другий фактор, і найважливіший – Фищук зірвав призначення в Чернівецькій області начальника лісового та мисливського господарства колишнього регіонала Віктора Яківця.

Останній виграв конкурс та готувався зайняти посаду, проте губернатор скористався законним правом і не дав згоду на призначення цієї особи. Тоді в Чернівцях розгорілася ціла епопея - громадські активісти Буковини звернулися до голови Чернівецької ОДА з проханням не підтримувати кандидатуру Віктора Яківця, питання обговорювали всі. Як не дивно, але згодом до Фищука надійшло інше звернення від тих самих активістів, але з іншим змістом – вони «передумали», і тепер вже просять голову облдержадміністрації погодити на посаді регіонала Яківця.

Кандидатуру цієї людини любіювали представники Самопомочі (міністерство міністерство екології та природних ресурсів України очолював представник Самопомочі). За процедурою повинен оголошуватись новий конкурс. Проте, пан Яківець подав до суду і рішення суду буде скоріш за все на його користь. Отож наразі важливо дискредитувати Фищука, як посадовця для безперешкодного сходження на посаду регіонала Яківця.

3. «Ворог мого ворога – мій друг».

Нинішня нечиста інформаційна кампанія об’єднала тих діячів, яким нинішній губернатор є завадою у планах щодо Чернівецької області. У сюжетах «24» каналу з’являються чернівецькі громадські активісти, такі як Юрій Ковалець, Микола Петіченко, Валерій Аіріній, за плечима котрих є цікаві історії з лісом. Згодом ці активісти з’являються в ролі безстрашних борців за правду і в сюжетах каналу «Інтер». Картинка виглядає дуже гарною, коментарі виконано на «відмінно», кращих експертів з контрабанди годі й шукати.

Варто зауважити, що окрім цих осіб жоден інший представник громадськості Буковини в цій інформаційній кампанії участі, чомусь, не бере.

Щоб не потрапити у пастку добре зрежисованої інсценізації міфічної корупційності керівництва ОДА, варто аналізувати інформацію та людей, які її запускають.

Чернівецька область є найменшою в Україні, але наявність карпатських лісів та кордону з Євросоюзом роблять її привабливою для підприємливих політиків. Натомість жоден із них не може похвалитися серйозними справами на користь області та людей, які тут проживають.

Саме Олександр Фищук, людина проти якої нині ополчилися деякі буковинські політики у зв’язці з деякими київськими колегами, є тим губернатором, який вдався до рішучих кроків у лісовій галузі. Так, 03 березня 2016 року він підписав розпорядження (№ 98-р), яким передав з державної власності у спільну власність територіальних громад Чернівецької області земельні лісові ділянки загальною площею 66160,7 га, які використовувалися державними лісогосподарськими підприємствами агропромислового комплексу. Таким чином, перший і найважливіший крок до впливу громади на господарювання в лісі зроблено. Далі справа за організацією роботи підприємства, що залежить від депутатів обласної ради.

З іншого боку Фищук лобіює перед Києвом пакет необхідних нововведень серед яких – створення лісової біржі, продаж лісу на корню, які зроблять господарювання у лісовій галузі більш прозорими та зрозумілим, поставить у рівні можливості всіх учасників торгів.

Протиставляйте факти хоробливим міфам, щоб не стати їхньою жертвою.

 Василь МУДРИЙ

1


КОМЕНТАРІ (8)

в чому проблема? Нехай Фищук подасть позов до суду за наклеп, але він чогось позов не подає. Нема позову то і нема наклепу. 

avatar

Павел МУДРИЙ

24 липня 2016 14:54

василь мудрый то кобевко?

avatar

смешно

24 липня 2016 16:05

А.ЩО В ДІЯХ АКТИВІСТІВ ВИГЛЯДАЄ НЕ ТАК. ХІБА ЛІС НЕ ВИРУБУЮТЬ НЕЩАДНО? ХІБА ЗА ПРАВЛІННЯ ФІЩУКА ЗРОСЛА ЕКОНОМІКА КРАЮ-ВІДНОВИЛИСЯ ДОРОГИ .ЗБІЛЬШИЛИСЬ РОБОЧІ МІСЦЯ,МЕНШЕ БУКОВИНЦІВ ПОЧАЛО ЇХАТИ НА ЗАРОБІТКИ ЗА КОРДОН.ТОЩО.НАВІТЬ В ОБЛАСТІ ЩЕ НЕ ПРИЙНЯТО РІШЕННЯ ЩОДО РОСІЇЇ,ЯК КРАЇНИ АГРЕСОРА. ЗЯТЬ ТА СВАТ ФІЩУКА ЗАМІШАНІ В НЕПРОЗОРОМУ ПРИДБАННІ МАЙНА  ТА БАГАТО ІНШОГО.І ЦЕ ВСЕ ЗА КОРОТКИЙ ПЕРІОД.

САМ ПАН ФІЩУК НЕОДНОРАЗОВО ПЕРЕФАРБОВУВАВСЯ В РІЗНІ ПОЛІТИЧНІ ПАРТІЇ,ПОЧИНАЮЧИ З КОМУНІСТИЧНОЇ. ЧОМУ ВІН ДОСІ НЕ ЛЮСТРОВАНИЙ. ЯК ВІН В МИНУЛОМУ КОМУНІСТ БУДЕ ПРОВОДИТИ ДЕКОМУНІЗАЦІЮ КРАЮ. ОКРІМ РОЗБАЛАНСОВАНОСТІ ДЛАДИ В ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ ,ВІДКРИТОЇ БЕЗДІЯЛЬНОСТІ ЇЇ КЕРІВНИЦТВА НА ЧОЛІ З ГУБЕРНАТОРОМ БУКОВИНЦІ НЕ ПОБАЧИЛИ. ВСЕ ВІДБУВАЄТЬСЯ НЕ ЗАВДЯКИ ,А ВСУПЕРЕЧ. І НІЧОГО ПАН ФІЩУК ОКРІМ ВЛАСНИХ ІНТЕРЕСІВ НЕ ЛОБІЮЄ.НЕ ПОТРІБНО З ЛЮДЕЙ РОБИТИ БИДЛО.

ВИДНО,ТАК ЗВАНИЙ ВАСИЛЬ МУДРИЙ ДАВНО НЕ БУВАВ В БУКОВИНСЬКИХ ЛІСАХ,ТА НЕ БАЧИВ НИЩЕННЯ ЛІСІВ ОСОБИСТО,А ЛИШЕ ВІДПРАЦЬОВУЄ КУСЕНЬ ХЛІБА З БАРСЬКОЇ РУКИ.

ЧИ ЧОМУ СЬОГОДНІ ПАН ФІЩУК НЕ ЛОБІЮЄ ЗНИЖЕННЯ КОМУНАЛЬНИХ ТАРИФІВ ДЛЯ БУКОВИНЦІВ. АЛЕ Ж ВІН НЕ ПРОПАДЕ -ВІН МАЄ ДЕПУТАТСЬКУ ПЕНСІЮ ТА ПІЛЬГИ.

А ЧОМУ ПАН ФІЩУК НЕ ПОМІЧАЄ НИЩЕННЯ ТА БАНКРУТСТВО КОМУНАЛЬНИХ УСТАНОВ,ЯКІ ВІН ЧЕРЕЗ РОДИНУ ХОЧЕ ПРИДБАТИ. БАГАТО ЧОМУ??????????

А АВТОРУ ГАНЬБА,ЩО ВІН НЕ РОЗУМІЄ ,ЩО В КРАЇНІ ІДЕ ВІЙНА,А ЧИНОВНИКИ КРАЮ ГРАБУЮТЬ НАДБАНЕ ЗА БАГАТО РОКІВ НАРОДНЕ МАЙНО.

avatar

ІВАН МУДРИЙ

24 липня 2016 17:30

Не ми Білому Пантофлю обирали зятя Ліщука, замішаного в корупційних схемах на митниці та держакупівлях.

avatar

Білий пантофля

24 липня 2016 19:23

Не Мудрый, а Ваня Тупой! Вам говорят ФАКТЫ, а вы начинаете "юлить". Какая атака на Фищука, если он тянет лишь на председателя кохоза? Однопартиец Фищука Курко даже не выдержал вопиющего непрофессионализма команды Фищука и тоже написал, чтобы не позорить людей, которые привели на председателя ОГА этого бухгалтера или председателя колхоза! Ну а участие зята гравы ОГА в сомнительных таможенных оборудках - гле опровержение? Серьезно и по сути?!! Нет! Одни вопли и сопли... Стыдно и грустно за такого руководителя!

avatar

24 липня 2016 20:16

Короля, как известно, делает свита. С этого опуса какого-то там Петра Мудрого ясно, что у нас ни короля, ни свиты. Такая непрофессиональная "защита Кобевка-Мудрого" закончится для Фищука детским матом. А прозвучавшее заявление, что Фищук делает, мол, решающие шаги в лесной отрасли, - бредовый самообман.

avatar

Фищук в лесу

24 липня 2016 21:53

Кобевкова мутна писанина, не сплутаєш. Воно тепер працює на Бурбачка і заодно на все фронтове кодло. Навіть не варто обговорювати.  

avatar

204 округ

24 липня 2016 22:25

атака пуканів. Кобевко йди з пабратімихою Єбеміцею забухайте бонбоністи кари на горло смерть ворогам)))))))))))))) атака пуканами то просто піпец! )))))))))))) брехливі єбемічно бонбоні ряжені ПОЦрійотні клоуни)))))))))

avatar

Женя

25 липня 2016 07:36