Мартинюк бідкається, що йому бракує мільйонів, переводить стрілки на Застанкевич, яка насолоджувалась кріслом, і погрожує серйозними кадровими змінами

Мартинюк бідкається, що йому бракує мільйонів, переводить стрілки на Застанкевич, яка насолоджувалась кріслом, і погрожує серйозними кадровими змінами

10.05.2021, 13:24

У Чернівцях склалася безпрецедентна ситуація, коли у багатьох закладах освіти не вистачає коштів на елементарні речі, а також немає коштів на проведення нагальних ремонтів. До прикладу, у деяких дитсадках немає грошей навіть на закупівлю засобів гігієни. Причиною цього є те, що у місті не була своєчасно затверджена програма розвитку освіти на 2021-2025 роки.

Про це у коментарі molbuk.ua розповів очільник управління освіти Сергій Мартинюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Освітяни Чернівців на Великдень залишились без зарплати! Це просто відчай для багатьох!

Мартинюк відсудив собі крісло, якого його позбавив Продан

"Коли я у березні цього року приступив до виконання обов’язків начальника, з’ясувалося, що фінансування немає. Через те, що своєчасно не була затверджена програма розвитку освіти на 2021-2025 роки. На жаль, попереднє керівництво управління освіти (до поновлення на посаді Сергія Мартинюка обов’язки очільниці управління освіти міста виконувала Ірина Застанкевич – авт.) своєчасно не зреагувало на затвердження цієї програми. Я написав доповідну на міського голову, пропонував оголосити догану. Це грубе недопрацювання тодішнього керівництва. Тут їй треба було щось робити, а не насолоджуватися перебуванням у кріслі", - зазначив С. Мартинюк.

Чиновник пояснює, що не можна фінансувати видатки, не внесені до програми.

"Для того, щоби відремонтували якусь вулицю чи спортзал тощо, треба спочатку внести цей об’єкт у програму "Комфортне місто" чи якусь іншу і після того можна фінансувати будь-які роботи. Спочатку затверджується, можна сказати, "протокол намірів", тобто що ми готові фінансувати. Природньо, що ця програма фінансується лише на 15-20 відсотків від сили – не більше. Бо хочеться багато, а фінансів мало. Але фінансувати можна тільки в межах цієї програми. Але оскільки ця програма не була затверджена, відповідно, фінансування не виділили. І це серйозне недопрацювання призвело до тієї ситуації, яку наразі маємо", - сказав С. Мартинюк.

Наразі є шанс внести зміни до програми лише з другого півріччя.

"Створена робоча група, яка зараз вносить зміни до програми розвитку освіти. Але це, так розумію, перспектива лише з другого півріччя. Якщо на червневу сесію винесеться це питання, а у червні буде затверджене, то у липні можливе якесь фінансування", - додав чиновник.
Видатків у сфері освіти міста, на які потрібні кошти, є дуже багато.

"Я бачу на мільйони. Зокрема, нагальні ремонтні роботи у різних освітніх закладах і багато іншого", - сказав Мартинюк.

Через зазначені недопрацювання в управлінні освіти розпочалися серйозні кадрові зміни, додав Сергій Мартинюк.

Джерело: molbuk.ua

1