Маніліч оскаржує в суді рішення про визнання його винним у корупції

Маніліч оскаржує в суді рішення про визнання його винним у корупції

05.01.2015, 16:54

Апеляційний суд Чернівецької області провів судове засідання у справі проти заступника голови Чернівецької облради Валентина Маніліча, якого раніше рішення суду визнали винним у корупції.

У понеділок, 5 січня у суді відбулося перше засідання щодо апеляції Манілічем рішення суду. Від сторони звинувачення з’явився старший прокурор прокуратури Чернівецької області Анатолій Кіореско. У судовій залі був присутній і сам Маніліч та двоє його представників, повідомляєсайт 0372.ua

Також на судове засідання прийшли також активісти Чернівецького"Майдану" та представники місії ОБСЄ.

На клопотання журналістів, головуючий суддя дозволив фото- та відео зйомку судового процесу. Натомість прокурор та відповідач Валентин Маніліч цьому не заперечували.

 Представники відповідача заявили клопотання про виклик свідків, однак суддя його відхилив. Після дослідження письмових доказів з декількох томів, у судовому засіданні оголосили перерву. Продовження розгляду справи відбудеться 12 січня 2015 року о 10.00.

 Нагадаємо, постановою Шевченківського районного суду м. Чернівців від 5 грудня 2014 року заступник голови обласної ради Валентин Маніліч визнаний винним у корупційний діяннях. На нього був накладений адміністративний штраф у розмірі 340 гривень в дохід держави.

 Як відомо, депутати обласної ради не змогли "скинути" з посади Валентина Маніліча.

РАНІШЕ МИ ПОВІДОМЛЯЛИ: 

Вимоги Майдану до Гайничеру стосовно його заступника Маніліча (+ВІДЕО)

Валентин Маніліч сидить одразу на двох стільцях?

Нагадаємо, Валентин Маніліч не вважає себе корупціонером. Про це заступник голови Чернівецької обласної ради заявив з трибуни сесії. Нагадаємо, частина депутатів і громадськість вимагають дострокового припинення його повноважень. Сьогодні відбулося голосування з цього приводу, проте для ухвалення рішення не вистачило голосів.   

Під час свого виступу пан Маніліч, зокрема, повідомив про "шалений тиск на суд з боку СБУ". За його словами, "на території області діє угруповання, мета якого - дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Чернівецькій області, дискредитація місцевого самоврядування і моє звільнення". Посадовець також заявив, що йому "відомі факти змови цієї групи в бюджетній сфері" і попросив вважати цей його виступ зверненням до центральних органів влади і правоохоронців з метою перевірки наведених фактів. 

Народний депутат України Максим Бурбак (204 в/о) звернувся до Генерального прокурора України, МВС та СБУ з проханням перевірити слова заступника голови Чернівецької обласної ради Валентина Маніліча про злочинне угруповання яке нібито діє на території області.

 - Вирішив допомогти Манілічу в тяжкій та кропіткій праці по виявленню стійкого злочинного угрупування, яке, з його слів, очолюють правоохоронці Буковини. Це вже справа честі наших силовиків ретельно перевірити наявні у Маніліча факти та виявити банду перевертнів. Пропоную надати особисту охорону Манілічу як важливому свідку. Якщо ж серйозно, то його обов'язок оприлюднити ці факти та вимагати порушення кримінальної справи, - прокоментував своє депутатське звернення народний депутат України Максим Бурбак. 

 

 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Что тут пересматривать. Конфликт интересов на лицо.

Скажу сразу какое будет решение Апеляционного суда - 1. оставить решение первой инстанции без изменений, 2. освободить от наказания в связи с окончанием сроков давности привлечения к ответствености.

avatar

Макс

05 січня 2015 15:59