'Мамо, я стараюся': міністр Омелян пообіцяв мамі сприяти продовженню поїзда 'Інтерсіті' з Івано-Франківська до Чернівців (ОНОВЛЕНО)

"Мамо, я стараюся": міністр Омелян пообіцяв мамі сприяти продовженню поїзда "Інтерсіті" з Івано-Франківська до Чернівців (ОНОВЛЕНО)

30.03.2019, 08:21

Володимир Омелян став героєм дня у Facebook

Володимир Омелян розсмішив користувачів мережі Facebook зворушливою перепискою в коментарях зі своєю мамою Мартою Омелян. Прес-секретар міністра інфраструктури України Марина Томко поділилася в мережі скріншотом переписки чиновника.

Справа в тому, що на сторінці міністра з'явився коментар одного з користувачів. Він попросив чиновника сприяти продовженню поїзда "Інтерсіті" 749/750 з Івано-Франківська до Чернівців. Оскільки Чернівці з Києвом з'єднані всього одним поїздом.

Володимир Омелян відповів: "Мамо, я стараюся". Ця фраза викликала дуже бурхливу реакцію в мережі. Користувачі засипали публікацію коментарями.

Мамо, я стараюся: Омелян підірвав мережу перепискою з мамою

Омелян розсмішив мережу перепискою з мамою (Марта Омелян, фото: facebook.com/marta.omelyan)

"Я взагалі вважаю, що завдяки мамам наших молодих керівників багато що зрушується з місця. Знаю деяких: неймовірні жінки! Респект!"

"Я вважаю, це чудово! Мама міністра не телефонує особисто "порішати", а публічно підтримує звернення-коментар! Таку Україну я люблю";

"Цитата дня";

"Мама сказала, значить потрібно зробити";

"Мама Марта - чемпіон!"

"Найкраще, що я читав у ФБ в цьому році".

Автор коментаря Bogdan Staryk, який і став каталізатором переписки, написав: "Мені здається, це добре, коли мої побажання збігаються з побажаннями мами міністра".

Мамо, я стараюся: Омелян підірвав мережу перепискою з мамою

Омелян розсмішив мережу перепискою з мамою (скрін: facebook.com/marta.omelyan)

ДЖЕРЕЛО: РБК

Нагадаємо, під час перебування у Чернівцях міністр інфраструктури прокоментував і незручну залізничну розв'язку на Буковині.

Омелян зазначив, що ремонтувати дороги не настільки затратно, як встановлювати нові залізничні колії.

"Стосовно "Укрзалізниці", у мене немає добрих звісток на цьому етапі. Компанія все ще перебуває у доволі складному стані. Наразі ми говоримо про те, що підняттям вантажних тарифів на перевезення ми зможемо стабілізувати ситуацію в "Укрзалізниці" і залучити додаткові кошти на інвестиції, як в рухомий склад, так і в інфраструктуру",– каже Володимир Омелян.

Омелян додав, що наразі у міністерстві інфраструктури розробляють проекти, яби досягти нової швидкості українських потягів.

"Я дотримуюсь тієї думки, що їхати потягом середньою швидкість 60 чи 70 кілометрів на годину – це злочин в 21 столітті. Потяги мають курсувати як мінімум 160, а то й 250 кілометрів на годину. Саме тому ми зараз розробляємо низку проектів з Єврокомісією, для того, щоби дати нову швидкість для пасажирського залізничного сполучення",– додав міністр інфраструктури.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян також повідомив про плани міністерства електрифікувати залізничне сполучення між Чернівцями і Львовом.

Він сказав, що наразі для міністерства "питанням номер один" є "це можливість електрифікації залізничного сполучення між Чернівцями і Львовом"

"Якщо це нам вдасться зробити, це буде суттєвий крок вперед, бо це здешевить перевезення і пришвидшить їх", - сказав В. Омелян. (Джерело: molbuk.ua)

1