Чернівецькі однопартійці Порошенка відхрещуються від Продана

Чернівецькі однопартійці Порошенка відхрещуються від Продана

30.11.2017, 18:34

Роботи дуже багато. Міський голова та керівники фракцій прокоментували сьогоднішнє обрання секретаря міськради

Депутати чекають від новообраного секретаря дій на примирення у міській раді, мер говорить про порушення під час голосування, сам новообраний секретар  міської ради каже: передусім має завершити підприємницьку діяльність та готовий до роботи.

Василь Максим`юк, керівник фракції «БПП Солідарність» у міській раді прокоментував обрання секретаря Інформаційному агентству АСС : «На моє переконання, місту, звісно, потрібен був секретар. Тому що він здійснює низку повноважень, згідно із законодавством.  І вже два роки після виборів ніхто таких повноважень не здійснює. Я впевнений , що обрання секретаря повинне позитивно вплинути на роботу Чернівецької міської ради. У той же час, ми розуміємо, що, мабуть, кандидатура Василя Сафроновича Продана не є найбільш компромісною у цій ситуації. Наша фракція взяла участь у голосуванні, але не голосувала за обрання секретаря. Сьогодні кандидат на секретаря мав би бути більш компромісним, який знайде місток між головою та радою. Василь Сафронович буде сьогодні грати власну скрипку роботи у міській раді і це вплине на роботу.»

Олександр Пуршага, керівник фракції «Батьківщина» міської ради вважає:  «Секретар обраний, фракція «Батьківщина» заявила що вимагатиме від нього роботи, хто би він не був. Якщо не буде роботи, ми вимагатимемо відкликання, хто б він не був. Ця посада непроста і відповідальна, бо потрібно знайти співпрацю між депутатським корпусом та міським головою. Наше бачення, передусім, потрібно знайти шлях до об’єднання депутатського корпусу, міської ради.»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурбак проінформує Тимошенко про "ширку" колишніх регіоналів з "Батьківщиною" у Чернівецькій міській раді

 Олексій Каспрук, міський голова заявляє про порушення під час голосування за секретаря: «На сьогоднішній день можу сказати, що із Революцією Гідності покінчено. Сьогодні представники так званих, демократичних сил, в єдиному пориві об’єднались із людьми вірили до останнього, що режим Януковича збережеться, і фактично, стали частиною міської влади. Я давно казав, що готовий співпрацювати із будь-якою кандидатурою у межах законодавства. Безперечно, нам , напевне, стане трохи легше, бо в нас було із 6-ти керівників міської ради, було лише 3-є  - я і два заступники. Василь Сафронович отримає доручення і виконувати певні напрямки роботи. Ви бачили саме голосування, для людей, які скуповували виборців, які роздавали червоні ручки, для них питання мотивації депутатів у сесійній залі було лише питанням часу. Крім того, сьогодні із 26-ти депутатів міської ради, які сьогодні обрали секретаря, шестеро депутатів написали заяви на добровільне складання повноважень. Вони взагалі не мали права тут знаходитись, це такі примарні голоси за це обрання. А так – роботи є дуже багато, я офіційно доручу Василю Сафроновичу розбирати ці ситуації.»

Василь Продан,керівник фракції «Рідне місто» та новообраний секретар зазначив: Якщо кандидатуру підтримали більше половини депутатського корпусу, це означає, що вона підходить більшості депутатів. Ніякі режими я не підтримував, обирався у виконком від Нашої Україні, теперішні чутки розповсюджують мої політичні опоненти. 

Новообраний секретар Чернівецької міськради Василь Продан приступить до виконання своїх посадових обов’язків "після проходження певної процедури".

Про це сьогодні у коментарі журналістам після позачергової сесії міськради повідомив міський голова Олексій Каспрук. 

Він сказав, що Продан просив Каспрука "ще не запускати ці процедури".

"Коли займе місце (крісло секретаря, - molbuk.ua) - важко сказати, зараз у нього є певні процедури, які він має пройти. Попросив мене сьогодні ці процедури не запускати. Тому, чекаємо, поки він ввійде нормально в повноваження. Якщо ввійде", - сказав Каспрук.

Читайте також:  Із 26-ти депутатів, які проголосували за обрання Продана секретарем міськради, шестеро написали заяви про дострокове складання повноважень

Водночас мер Чернівців нагадав, що він готовий співпрацювати "з будь-якою кандидатурою, хто буде обраний секретарем в рамках чинного законодавства"

Каспрук розповів, коли Продан почне працювати секретарем Чернівецької міськради

"Є закон України "Про місцеве самоврядування", який чітко визначає, чим має займатися секретар, і є розподіл обов’язків у межах Чернівецької міської ради, яким міський голова закріплює за керівниками той чи інший напрямок роботи. Безперечно, нам, напевно, стане трохи легше. У нас було з шести керівників міської ради тільки троє: я і два заступники. Немає ще секретаря виконавчого комітету, немає ще одного заступника. Василь Сафронович буде отримувати доручення, проводити комісії, певні напрямки роботи", - додав Каспрук.

Як відомо, сьогодні Чернівецька міськрада шляхом таємного голосування 26-ма голосами депутатів обрала секретарем ради керівника фракції "Рідне місто" Василя Продана.

Джерело: http://acc.cv.ua/ та molbuk.ua

1