Максимюк кличе журналістів дисциплінувати депутатів, які не можуть чи не хочуть організуватися

Максимюк кличе журналістів дисциплінувати депутатів, які не можуть чи не хочуть організуватися

02.11.2016, 13:22

Депутат Чернівецької міської ради Василь Максимюк (фракція БПП-Солідарність) критично висловитися щодо організації роботи міської ради. 

Власні міркування з цього приводу депутат оприлюднив на своїй сторінці у ФБ

- Можливо, знову отримаю від колег “на горіхи”, але хочу і сьогодні висловитися щодо організації роботи міської ради. Її немає, тому ми й засідаємо тижнями, - переконаний Василь Максимюк. 

- Сьогодні мені телефонували виборці й просили дізнатися, - чому вони не можуть потрапити на прийом до головного архітектора Чернівців. Я їм відповів – бо вона цілими днями присутня на сесіях міської ради. Там же і інші посадовці. Там же і переважна більшість депутатів, котрі на відміну від народних депутатів України, змушені мати основну роботу. Там їх також чекають - не дочекаються. 

- На мою думку, так продовжуватися не може. Цю систему слід ламати, інакше треба буде визнати, що ця рада не відбулася. Причина таких затяжних “сесійних шоу” полягає в тому, що у нас не працюють як слід постійні комісії міської ради, які повинні опрацьовувати проекти рішень, доводити їх до прийнятного стану. Цього не відбувається. 

- Я запрошую представників засобів масової інформації на засідання постійних комісій. Можливо, це додасть їм кворуму, бо зараз депутати на них не ходять, тому про ефективність їх діяльності говорити не можна ніяк. 

- Ми не використовуємо також і можливості попереднього опрацювання рішень на дні депутата. 

- Таким чином виходить, що нам доводиться обговорювати рішення до непотрібних деталей прямо на засіданнях сесії. Засідання невиправдано затягуються, тонуть в суперечках через дрібниці. Не виключаю, що це комусь потрібно. Але не звичайним чернівчанам це - точно. Адже Чернівці мають бути комфортним містом для кожного. Містом для всіх! - переконаний Василь Максимюк.  

1