Максим Бурбак зареєстрував сьогодні законопроект щодо практичного захисту трудових мігрантів

Максим Бурбак зареєстрував сьогодні законопроект щодо практичного захисту трудових мігрантів

18.06.2019, 16:20

Це результат  поїздок народного депутата України Максима Бурбака до громад українських трудових мігрантів в Іспанії, Італії та Сполучених Штатах.

- За результатами зустрічей ми, разом з експертами, сформулювали першочергові законодавчі новації. Долучилися багато фахівців та активістів. Особлива подяка Григорію Селещуку й Фонду “Карітас України”.

- В проекті №10383  ми чіткіше виписуємо обов’язки держави щодо практичного захисту співвітчизників за кордоном. Насамперед, ідеться про школи, які створені українськими громадами в Іспанії, Італії, Португалії, по інших країнах.

- Сьогодні законодавство теоретично гарантує українцям певні права незалежно від місця проживання. Однак, за кордоном реалізація цих прав громадянами істотно ускладнена - насамперед через прогалини в законодавстві.

- Захист трудових мігрантів - обов’язок парламенту. До 4 мільйонів громадян зараз працюють на Заході. Дедалі більше – із сім’ями. Торік вони перерахували в Україну понад 11 мільярдів доларів!! Ми винні цим людям. Ми зобов’язані забезпечити їм особливий захист. Тільки так можемо колись повернути їх додому!

- Закликаю всіх депутатів, усі фракції й групи активно підтримати наш законопроект в комітетах. Мусимо якнайшвидше ухвалити цей Закон! Маємо дати співвітчизникам сигнал: Україна вже захищає трудових мігрантів. Захищає поки без серйозних бюджетних витрат, - але вже з чіткими гарантіями в законодавстві.

- Сьогодні Maksym Burbak зареєстрував законопроект про захист українських трудових мігрантів. Цей проект підготовлений за підсумками наших поїздок до українських громад Іспанії та Італії разом з Hryhoriy Seleshchuk (Карітас України). В Іспанії нас зустрічала Larysa Ponomarenko, в Італії Oles Horodetskyy. Дякуємо за співпрацю, а головне - за вашу невтомну роботу для співвітчнизників на чужині.

Прокоментував важливу новину Михайло Басараб - 

 - Серед важливих новацій в законопроекті – створення спеціального державного органу, який в режимі “єдиного вікна” співпрацюватиме із закордонними громадами трудових мігрантів. В наших активістів купа проблем, вимог та ідей для української влади.

- Днями текст законопроекту з’явиться на сайті Верховної Ради. Активно долучуся до обговорення й промоції цієї важливої ініціативи - і вас усіх закликаю. Сподіваюся, що законопроект підтримають усі державницькі фракції.

1