Максим Бурбак: «Європейська солідарність» в Чернівецькій облраді ризикує нарватися на внутрішні інтриги

Максим Бурбак: «Європейська солідарність» в Чернівецькій облраді ризикує нарватися на внутрішні інтриги

09.10.2020, 14:35

Присутність у списку кандидатів від «ЄС» до Чернівецької облради колишнього голови Чернівецької ОДА Володимира Куліша, як і кандидатура Василя Максимюка у списку цієї партії до Чернівецької міської ради не додають політичних балів «Європейській солідарності» на Буковині, переконаний політик Максим Бурбак.

  • Це наші колеги, які хочуть замкнути на собі питання патріотизму. Тобто вони єдині патріоти, а всі інші – зрадники і колаборанти. Перший у списку – Павлюк Михайло Вікторович, який був в.о. обов’язків голови після звільнення Фищука, і номер 18 несподівано для мене – Куліш Володимир Іванович.
  • У нього амбіції точно не бути на такому непрохідному місці. Знаємо, що він перший у списку від ЄС до Вижницького району, гірського району у складі Вижницького і Путильського. Переконаний, що ЄС там набере, тому що там дійсно патріоти і будуть голосувати за цю партію. І Володимир Іванович, який є партійним функцінером і чиновником з великим досвідом, зробить все, щоб стати головою Вижницької районної ради. Далі почнуться інтриги, бо без цього він не може ніколи. І думаю, що Михайло Вікторович має дуже велику небезпеку у політичній боротьбі з Володимиром Івановичем Кулішем.
  • Цікаво, що 9 місце у списку – це Ольга Петрівна Кобевко. Петро Дмитрович дуже любить Павлюка Михайла Вікторовича та його тата, як вони вживуться разом, я не знаю.
  • Повертаючись до узурпації самого поняття патріотизму під дахом однієї політичної партії. Тут – Куліш, який повністю співпрацював з Папієвим і в 2010 році, коли ми були депутатами Чернівецької обласної ради, підігравали вони голосуванням «партії регіонів». Фракція «Фронт змін», яку я тоді очолював в обласній раді, завжди була в жорсткій опозиції до банди Януковича і ми були в цьому послідовні. Коли «Наша Україна» отак гралася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурбак нагадав, як після домовленостей у Відні Порошенка з Фірташем Чернівці віддали команді Продана, а Куліш з Максимюком розкладали політичні пасьянси, займалися базарною торгівлею посадами і голосували земельні шкурняки

  • Потім він перебрався до БПП і, пам’ятаю, у 2015 році був керівником виборчого штабу. Нагадаю, що «Народний фронт» у 2015 році не йшов на місцеві вибори задля того, щоб ми не займалися взаємним поборюванням, щоб демократичні сили після Революції гідності виграли. Так сталося, що виграли. Станом на ранок понеділка у фракції БПП, де половина кандидатів, які вже пройшли – представники «Народного фронту», було 23 місця. Станом на четвер їх залишилося 15. Про 23 місця в понеділок зранку Володимир Іванович повідомив київський штаб, мовляв, ми перемогли (з 64 місць в обласній раді 23 – президентська партія), а до четверга стало 15.
  • Я особисто попереджав керівника штабу Куліша і всіх інших про те, що у Новоселицькому районі відбуваються махінації, щоб зробити все, аби до Чернівецької обласної ради пройшов і «Наш край», і «Опоблок». Натомість Президентська фракція БПП втратила 8 штиків. Чому їм було не шкода цих 8-мох штиків – бо це були представники «Народного фронту». І так сталося, що, завдячуючи цим ігрищам Володимира Івановича Куліша місто Чернівці не мало жодного представника у владній партії.
  • Отаке ми маємо обличчя номер 1 від ЄС у Вижницькому районі, отакий 18 номер до обласної ради і це співзвучно з тим, що першим номером від ЄС до Чернівецької міської ради йде Василь Максимюк. Всім відомий депутат Чернівецької міськради, який кілька скликань співпрацював з Проданом, а в останній рік почав себе позиціонувати як єдиний патріот. Пам’ятаємо голосування з вимого до прокуратури міста Чернівці порушити кримінальну справу щодо студентів у грудні 2013 року, які нібито заважали йому працювати в залі, пам’ятаємо голосування за зняття Федорука в обмін на посаду директора Калинівського ринку, яким він і не став, бо його ж таки колеги як завжди кинули.
  • Тобто мені цікаво, як ЄС хоче вигравати ці вибори у Чернівецькій області та місті Чернівці з такими керівниками, – зауважив народний депутат VII-VIII скликань.

 Запис Максим Бурбак: «Європейська солідарність» в Чернівецькій облраді ризикує нарватися на внутрішні інтриги спершу з'явиться на Газета «Буковина».

1