Максим Бурбак: Вимоги до нового Генпрокурора, якого обрали  згідно Регламенту,  великі, найголовніша – боротьба з корупцією (ВІДЕО)

Максим Бурбак: Вимоги до нового Генпрокурора, якого обрали згідно Регламенту, великі, найголовніша – боротьба з корупцією (ВІДЕО)

13.05.2016, 22:58

Фракція “Народний фронт” підтримала кандидатуру Юрія Луценка на посаду Генерального прокурора України, однак при цьому висунула йому ряд вимог. Найголовніша серед них - боротьба з корупцією.

“Корупція, корупція і ще раз корупція – це ті слова, які ви повинні пам`ятати, і боротьба з цим явищем повинна відбуватися кожен день у прокуратурі”, - наголосив Голова фракції Максим Бурбак, виступаючи з парламентської трибуни.

“Ми очікуємо від вас результатів розслідувань злочинів проти Майдану, розслідувань злочинів проти суддів, які випускають одіозних представників режиму Януковича, повертають їм паспорти; виявлення і повернення грошей, вкрадених бандою Януковича. Вам доведеться зламати закостенілу прокурорську систему, але впевнений, що людині з вашим досвідом це вдасться”, - звернувся Максим Бурбак до новопризначеного Генпрокурора.

Він зазначив, що, незважаючи на новостворені антикорупційні відомства, Генеральна прокуратура залишається важливим інституційним елементом боротьби з корупцією.

“Пам’ятайте, вимоги суспільства перед Генпрокуратурою стоять великі. Ви вже четвертий Генеральний прокурор за останні 2 роки і ви не маєте права схибити”, - підкреслив Голова фракції. 

Водночас голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак спростував чутки про те, що обрання Генерального прокурора відбулося начебто з порушенням Регламенту.

"Народний фронт" неодноразово наполягав, щоб Президент вніс кандидатуру на посаду Генпрокурора. Коли це все вже відбулося, кажуть, що пройшло дуже швидко. Я підтримую свого колегу, спікера Андрія Парубія, що все відбулося згідно Регламенту", - наголосив Максим Бурбак.

Він зазначив, що в залі відбулася змістовна дискусія з кандидатом на посаду Генерального прокурора.

"Кандидат оголосив заплановані перші кроки його роботи. Усі депутати мали змогу висловити свої думки і поставити запитання майбутньому Генпрокурору", - сказав Бурбак.

"Генерального прокурора треба було призначити якнайшвидше. Країна, яка фактично знаходиться в стані війни, повинна мати очільника такої потужної структури, яка займається боротьбою з корупцією і яка, врешті-решт, повинна довести справи проти Майдану до суду", - підкреслив Голова фракції.

1