Максим Бурбак: «Влада, ігноруючи громаду, імітує створення громадської ради»

Максим Бурбак: «Влада, ігноруючи громаду, імітує створення громадської ради»

13.03.2013, 21:35

Вибори нової громадської ради при Чернівецькій обласній адміністрації вкотре показали, що жодне дійство в цій установі не відбувається без попередньої репетиції та подальшої театральної вистави. От і 12 березня на нібито демократичних установчих зборах по обранню громадської ради при ОДА обирали нову раду. Рада ця створена для участі громадян в управлінні державними правами, здійснення громадського контролю за діяльністю органів виконавчої ради, налагодження взаємодії зазначених органів з громадськістю та врахування громадської думки під час формування та реалізації державної політики.

А от тут, власне, і собака зарита. Бо ніякої громадської думки голова ОДА Михайло Папієв та його оточення і не збирається чути та враховувати. В цьому мешканці краю вже неодноразово переконувались. Останній приклад – ситуація з книгарнями. Відповідно і склад громадської ради має бути ручним, беззубим та прислужливим в переважній своїй більшості. Так воно і вийшло. Незважаючи на те, що надійшло понад 50 заяв від різних інститутів громадянського суспільства, вирішено було обрати лише 27 представників, які представлятимуть інтереси громадськості краю впродовж наступних двох років.

Добре, що в раді представлені єврейська, молдовська та польська громади, чомусь немає румунської. Є по одному представнику від підприємців, чорнобильців, багатодітних,інвалідів, політв’язнів, пластунів, спортсменів. Є і представники маловідомих або взагалі не відомих організацій.

Але я не впевнений, що народ дуже зрадіє, коли довідається, що його інтереси представлятиме всім добре відомий Володимир Бешлей, активний депутат міської ради, який давно співпрацює з владною партією, до речі він представляє «Спілку активної молоді». В списку також зустрічаються добре знайомі прізвища чернівчан, які неодноразово були помічені в тісній взаємодії з головою ОДА Михайлом Папієвим – Арсеній Анциперов, Володимир Старик, Іван Хорошенюк (активний дитячий лікар, агітатор Віталія Михайлішина), Володимир Фісанов та Ігор Гаврада – політологи, (прогнози яких збулись з точністю навпаки щодо парламентських виборів).

Разом з тим, багато громадських організацій «залишились за бортом». Вони, за задумом чиновників ОДА, не повинні представляти інтереси громадян. На думку прес-служби Громадської ініціативи «Рідне місто», у складі громадської ради не повинно бути представників політичних партій. То може треба проігнорувати десятки тисяч людей, які висловили свою підтримку тій чи інші політичній силі? А щодо «Рідного міста», то всім добре відомо, що це також політична партія, хоча і прикривається назвою «громадська ініціатива».

«Рідне місто» схоже виконує функції прес-служби обласної адміністрації, висловлюючи свою думку щодо обрання складу громадської ради. Радіючи з того, що до ради не обрали Олексія Каспрука, хоча його кандидатуру подавала громадська організація, а не партійна, «Рідне місто» радіє також і з того, що до громадської ради не потрапив керівник виконкому партії Регіонів, відомий в місті шахіст Матвій Куцак. А це вже наштовхую на думку, що ставку регіонали роблять на поки що маловідоме «Рідне місто», в яке поступово увійдуть всі політичні тушки та тушканчики, яких з ганьбою вигнали з партій, фракцій тощо. «Особливо неприємною для влади є поразка представника партії регіонів, - страждає прес-служба «Рідного міста». - Громадськість відреагувала на них дуже достойно, вказавши на двері непроханим гостям».

Як патетично!!! Немає сумніву, що кожне слово в цьому повідомленні було узгоджено з самими регіоналами. І отримали «добро». Спочатку «підставили» на проміжних виборах відому в краї людину - ректора медичного університету Тараса Бойчука, згодом «прокатали» Матвія Куцака. Хто наступний?

Що ж до новоствореної громадської ради, то чомусь там не видно ні представників творчих спілок, ні фахівців в агропромисловій галузі, ні журналістів. Натомість аж 4 політологи. Мабуть саме вони формують громадську думку і будуть достойними представниками інтересів громади. Життя покаже.

Народний депутат України Максим БУРБАК,

Джерело: БукІнфо (с)

1


КОМЕНТАРІ (4)

Полная чушь! Проиграли, их никто не поддерживает, в том числе и громадскисть. 

avatar

рррр

13 березня 2013 18:30

А Рідне Місто, цю невідомо де і як утворену шарашкіну конторку значить підтримують дуже , так???

avatar

Віка

13 березня 2013 18:35

А хто такий бурбак взагалі? Написали статтю за нього підстаркуваті радиниці. По якому праву він судить про заслужених людей? Що самзробиа в житті! Сопляк
avatar

Куц

13 березня 2013 19:57

Судячи з тону Вашого коментаря, Ви вважаєте себе солідною людиною, не "сопляком." В такому випадку Ви повинні знати, що в УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ прізвища пишуться з великої літери, слова "радиниці" не існує, в словосполученні "сам зробив" слова пишуться окремо, і взагалі в слові "зробив" замість літери "а" в кінці треба поставати "в". Вчи українську мову, друже, або шукай "радиників"  на допомогу!

avatar

До Куца

14 березня 2013 08:35