Максим Бурбак: Схиляємо голови перед жертвами Голодомору

Максим Бурбак: Схиляємо голови перед жертвами Голодомору

25.11.2017, 12:27

Голова парламентської фракції "Народного фронту", народний депутат України Максим Бурбак закликав вічно пам'ятати жертв Голодомору

- Маємо вічно пам'ятати як знищували наш народ. Пам'ятати, щоб не дозволити більше нікому зазіхати на Україну. Схиляємо голови перед жертвами Голодомору. Пам'ятаємо і борімося, - заявив Максим Бурбак

Довідково: 

В Україні 25 листопада відзначать 85-ту річницю пам’яті жертв Голодомору 1932-33 років. До Дня пам’яті в храмах Києва проведуть поминальні панахиди, а також траурні заходи біля Меморіалу жертв Голодомору.

Традиційно відбудеться громадська акція "Запали свічку". О 16.00 пам’ять жертв геноциду українського народу вшанують хвилиною мовчання. В цей час кожен бажаючий може долучитися до пам’яті загиблих співвітчизників і встановити свічку на своєму підвіконні.

Обмежать і проведення розважальних заходів у всіх містах України. Зате буде організовано відповідні тематичні заходи: виставки, презентації, відкриті лекції, інші публічні заходи, покази фільмів, художніх творів, відео-, фото- та інших документів, записів показань очевидців. 

25 листопада буковинці разом з усією країною вшановують День пам'яті жертв голодоморів — щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада.

Традиційно в цей день громадяни відвідують поминальне богослужіння і покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам'ятників жертвам голодоморів в Україні. 

О 16:00 оголошується загальнонаціональна хвилина мовчання, після чого по всій Україні відбувається акція "Запали свічку", в рамках якої всі охочі несуть свічки до пам'ятників жертвам. В акції також можна взяти участь, запаливши свічку в своєму вікні.

1