Максим Бурбак  розповів, що кажуть депутати Європейського Парламенту про ситуацію в Україні

Максим Бурбак розповів, що кажуть депутати Європейського Парламенту про ситуацію в Україні

25.02.2015, 13:54

Народний депутат України від 204 в/о Максим Бурбак (Чернівецька область) взяв участь у засіданні першої сесії Комітету парламентської асоціації Україна-ЄС за участі Голови Верховної Ради України В. Гройсмана.

Згодом народний депутат поділився враженнями від зустрічі та спілкування з депутатами Європейського Парламенту:

- 24 лютого присутні на засіданні першої сесії Комітету парламентської асоціації Україна-ЄС за участі Голови Верховної Ради України В. Гройсмана. Дискусія була гарячою та змістовною. Європарламентарі дуже добре обізнані із ситуацією в Україні. Виступів було багато, тому нижче наведу лише декілька тез, які мені запам'яталися найбільше, - розповів народний депутат Максим Бурбак

- Отже, дієві реформи та прогрес - найкращий опір путінській агресії; миротворча місія ООН дуже потрібна України і Могеріні повинна терміново розглянути питання поліцейської місії ЄС в Україні; відновлення дійсної демократії в Росіі зупинить агресію; інший сценарій був би, якщо б Україна залишила ядерних статус та зброю; Європарламент повинен надати мікрофінансову підтримку реформ, Європа не допустить банкрутства України, бо це головне завдання Путіна; санкції показали свою ефективність і їх треба посилювати, нема чого боятись; в Європі ведеться інформаційна війна націлена на розкол Євросоюзу (приклад Греції та Угорщини, керівництво яких заграє з Росією); чітка позиція озвучена Президентом Європарламенту про порушення Росією основних правил співіснування в світі та повну підтримку України в її боротьбі.

Був єдиний виступ на захист Росіі парламентаря з Франції, який стверджував, що цей Європарламент з його проукраїнською позицією працює проти Європи та її держав. Під час його виступу польський парламентар виголошував: "Говорить Москва !!!". Ну й зовсі кумедний виступ на захист комуністичної партії України - де вона? Українська делегація повідомила, що комуністів просто не обрали smile emoticon від себе додав, що переїхала в Іспанію разом з Симоненком до нього на віллу.

День був довгий, але обнадійливий, як на мене. Європа почала називати речі своїми іменами: агресія Росіі, анексія Криму, порушення територіальної цілісності незалежної держави в центрі Європи, намагання країни-агресора змінити проєвропейський вектор розвитку України та відновлення впливу на пострадянському просторі.

Приємно було чути останні слова деяких виступів. Знаєте які? Так, саме так! СЛАВА УКРАЇНІ !!!

Непоганий день в Брюсселі, - підсумував свою розповідь народний депутат України Максим Бурбак

 Про засідання комітету Європарламенту у справах України у Брюсселі на своїй сторінці у ФБ розповів також журналіст Ростислав Демчук:

- Сьогоднішнє засідання комітету Європарламенту у справах України у Брюсселі виглядало так... (Переказ скорочений)

Щойно повернувся додому з Європарламенту, - написав Росатислав Демчук 24 лютого. - У попередніх постах я писав що вчора й сьогодні в Брюсселі, в Європейському парламенті відбувалось засідання Комітету ЄП з міжнародної політики. Сьогодні від 15-ї години вони відбувались за участю голови Верховної ради України Володимира Гройсмана та 16-ти наших нардепів, переважно з Блоку Петра Порошенка. Отож хочу поділитись з вами враженнями.

Від 10- ї ранку точились дискусії щодо того, як в майбутньому будувати взаємини з Росією. Виступи: від поміркованих до прирівняння Володимира Путіна з Адольфом Гітлером. проте хтось ляпнув, що мовляв, ЄС не готовий надати відповідну практичну допомоги Україні, бо хто ж знав що Путін замахнеться на Крим а далі й на Донбас. Тут зривається відомий своєю проукраїнською позицією євродепутат Яцек Саріуш Вольський (Польща).

- Що-що, хто не знав? Вам не соромно? Та після нападу Росії на Грузію усі західні політики, експерти, політологи сказали: "Наступним за кілька років буде загарбання Криму і наступ на схід України", - майже не криком обурено заявив пан Вольський.

І тут Яцека понесло... На пальцях перелічив вантажівки гуманітарної допомоги з боку ЄС в Україну й заявив: "Ганьба Європейському Союзу!".

О 15-й годині в залі засідань Європарламенту з'явився голова Верховної ради України Володимир Гройсман у компанії своїх українських колег (у такій "демократичній" пропорції: 7-м нардепів від Блоку Петра Порошенка, 3-и від Народного фронту, 1-н від Радикальної партії Ляшка, 1-н від "Батьківщини", 1-н від "Самопомочі", 1-н від Опозиційного блоку, 1-н від Народної волі, 2-а позафракційні).

Гройсман розповів эвродепутатам що там на фронті робиться, про зруйноване Дебальцеве, про російську агресію... загалом непогано сказав. Хтось із євродепутатів зазначив, що ініціатива Петра порошенка та РНБО України про спрямування в Україну міжнародних миротворчих місій повинна якнайшвидше бути реалізована.

Після цього зустріч відбулась у вужчому форматі. Це Комітет Асоціації Україна-ЄС. Усі наші нардепи розповідали який тяжкий шлях проходить Україна, як тяжко на фронті і в тилу. Відома депутат Ребекка Хармс запропонувала обговорити тему організації введення в Україну миротворців ООН і миротворчу поліцію ЄС.

Юрій Луценко вдарився в історичні екскурси.

Але Яцек Царіус Вольський наче читав мої думки. Він сказав що нам всім відомо що країна у війні і у зв'язку з цим дуже тяжко. Але чому Україна до цього часу офіційно не оголосила що між Україною і Росією точиться війна?

Юрій Луценко: "Бо МВФ може нам грошей не дати"... "То вам важливіше кредити МВФ і загибель ще тисяч людей на фронті, чи ви хочете розв'язати цей конфлікт?, - парирував євродепутат Вольсткий і додав, - хто сказав про "блакитні шоломи" ООН в Україні? Ви що не знаєте що у Раді безпеки ООН Росія заблокує це питання? Ви просите посилення санкцій з боку ЄС, а самі санкції проти Росії не запроваджуєте, або запроваджуєте їх частково, ви просите фінансової допомоги з боку ЄС, а самі боїтеся розкуркулити олігархів. Ось так от взяв Яцек Саріус Вольський...

 'Сьогоднішнє засідання комітету Європарламенту у справах України у Брюсселі виглядало так... (Переказ скорочений)

Щойно повернувся додому з Європарламенту. У попередніх постах я писав що вчора й сьогодні в Брюсселі, в Європейському парламенті відбувалось засідання Комітету ЄП з міжнародної політики. Сьогодні від 15-ї години  вони відбувались за участю голови Верховної ради України Володимира Гройсмана та 16-ти наших нардепів, переважно з Блоку Петра Порошенка. Отож хочу поділитись з вами враженнями. 

Від 10- ї ранку точились дискусії щодо того, як в майбутньому будувати взаємини з Росією. Виступи: від поміркованих до прирівняння Володимира Путіна з Адольфом Гітлером. проте хтось ляпнув, що мовляв, ЄС не готовий надати відповідну практичну допомоги Україні, бо хто ж знав що Путін замахнеться на Крим а далі й на Донбас. Тут зривається відомий своєю проукраїнською позицією євродепутат Яцек Саріуш Вольський (Польща).
- Що-що, хто не знав? Вам не соромно? Та після нападу Росії на Грузію усі західні політики, експерти, політологи сказали:

1


КОМЕНТАРІ (1)

ти роботою для людей так і не вмієш зайнятися, одне бла бла бла та (видалено адміном) в карман (видалено адміном)

ганьба!

 

avatar

бурбаку

25 лютого 2015 12:06