Максим Бурбак привітав із Днем авіації України

Максим Бурбак привітав із Днем авіації України

26.08.2017, 18:45

Голова фракції "Народний фронт" у Верховній Раді України, народний депутат України Максим Бурбак привітав співвітчизників із Днем авіації України

- З Днем авіації усіх, хто літає чи мріє літати! Нехай усі злети та приземлення будуть успішні!!! - побажав Максим Бурбак. 

ДОВІДКОВО:

Професійне свято військових і цивільних авіаторів, працівників авіаційної промисловості і транспорту - День авіації святкується в останню суботу серпня.

Про це повідомляє https://joinuplviv.com/cikavi-fakti-pro-litaki-i-aviaciyu/.

  Свято встановлено Указом Президента України № 305/93 від 16 серпня 1993 року та змінами, внесеними відповідно до Указу Президента № 119/96 від 10 лютого 1996 року.

 Повітряний рух України охоплює 5 районів польотної інформації загальною площею 729,8 тис. кв. км. В Україні створено об’єднану цивільно-військову систему організації повітряного руху.

 Україна - держава з повним авіаційним циклом, що має ефективну систему державного регулювання авіації, власну профільну освіту, підприємства літакобудування, розвинену мережу аеропортів і сучасну аеронавігаційну систему.

 В 2017 році День авіації України припадає на 26 серпня.

 Цікаві факти про літаки та авіацію! 

Раніше на роботу бортпровідників брали виключно чоловіків. Перша бортпровідник-жінка була прийнята в американську авіакомпанію «Boeing Air Transit». Вона мала медичну освіту і пройшла курси з управління літака.  

Найбільша висота, на яку піднявся літак -37650 м. У 77 році її досяг літак КБ Мікояна

Найпопулярніший літак у світі – Ан-2. Його перший політ відбувся в 1947 году. З тих пір побудовано більше 5 тис. машин.

Найбільший літак у світі Ан-225 («Мрія»). Його злітна вага – 600 тонн.

Літаки ніколи не летять по прямій лінії між пунктами призначення. Лінія польоту швидше нагадує зигзаг через правила ETOPS – маршрут побудований таким чином, що літак має знаходитись на певній віддалі до найближчого аеропорту, на випадок вимушеної посадки.

Люди вважають, що літак може летіти самостійно, на автопілоті, майже весь час польоту. Це правда — 70-80% часу польоту судно летить на автопілоті. Але посадити літак самостійно автопілот не здатний, навіть за допомогою найсучаснішої системи Autoland.

Існує хибна думка, що під час тривалих перельотів, двигуни літака вимикають і він деякий час просто планує. Насправді, в штатний ситуаціях, такого ніколи не відбувається.

Повітря в салоні літака не брудне, якважають деякі пасажири. Частина його проходить рециркуляцію для зменшення вологості, після чого пропускається через спеціальні фільтри, такі як стоять в операційних.

 Повітря в салоні рухається у напрямку з передньої в задню частину салону. Якщо ви хочете дихати максимально очищеним повітрям, сідайте ближче до передньої частини салону. У задній частині зазвичай повітря тепліше — воно вже нагрілося від дихання людей, які сидять попереду і від їх тепла, - довідку підготував сайт http://acc.cv.ua/ 

Розширити свою зону комфорту в економ-класі можна за допомогою гаджету Knee Defender. Ці замки кріпляться до столика сусіда попереду і не дають опустити крісло. Жодних правил польотів, окрім етичних, їх використання не порушує. Вартість складає приблизно 25$.

Згідно з нормами, пілот може перебувати за штурвалом до 16 годин без перерви. Тут він знаходиться в гіршій ситуації, ніж, наприклад, шофер-далекобійник, адже той може пригальмувати на узбіччі і поспати годинку-другу, а в повітрі цього не зробиш.

 Одним із найголовніших індикаторів професійності пілота є майстерність посадки. Якщо ви хочете сказати що-небудь приємне пілотам, подякуйте їм за хорошу посадку. Але не варто аплодувати одразу після посадки, пілоти в цей час зайняті перемовинами з диспетчерами і просто вас не чують в звукоізольованій кабіні.

 Європейські авіакомпанії роблять виключення 13 ряду у пасажирських літаках

 Фільми, котрі категорично не рекомендуються до перегляду під час польоту:

Політ (2012)

Аеропорт (1970)

Юнайтед 93 (2006)

Вигнанець (2000)

Зона сутінок: фільм (1983)

Змії на борту (2006)

Вцілілі (1993)

Пасажир 57 (1992)

Міцний горішок 2 (1990)

Термінал (2004)

 Якщо ви бачите, що стюарти в літаку сідають на свої місця — це тривожний знак для пасажирів. Швидше за все, на маршруті транспортування велика турбулентність.

 Багато пасажирів приходять в жах, коли літак потрапляє в зону турбулентності і його починає трясти, а крила при цьому гнуться, як ніби зроблені з паперу. Насправді турбулентність не призводить до катастроф. Багато пілотів в польоті пережили удар блискавки в лайнер. Пасажири чують гуркіт, бачать спалах, і …. нічого, летимо далі. Літаки спроектовані таким чином, що удар блискавки не виводить їх з ладу.

 Для найбільш нервових пасажирів радять вилітати рано вранці. Після обідку нагріта земля викликає утворення висхідних потоків повітря, які відчуваються при польоті. Також підвищується ймовірність грози.

 Для любителів зняти стрес в літаку за допомогою алкоголю: у повітрі алкоголь засвоюється значно швидше, ніж на землі, а через низького тиску його дія посилюється в 2-3 рази. 

1