Максим Бурбак: Потрібна реальна реформа судової системи і Генпрокуратури, а не зміна вивісок. 'Народний фронт' підтримує кандидатуру Луценка на посаду Генпрокурора  (відео)

Максим Бурбак: Потрібна реальна реформа судової системи і Генпрокуратури, а не зміна вивісок. "Народний фронт" підтримує кандидатуру Луценка на посаду Генпрокурора (відео)

11.05.2016, 02:08

Парламенту необхідно активізувати роботу в напрямку антикорупційної боротьби в судовій системі, Генпрокуратурі та на митницях, переконаний Голова парламентської фракції «Народний фронт» Максим Бурбак.

Про це він заявив під час засідання Погоджувальної ради.

«Нам треба братися за реформування судової системи і до запуску нормальної роботи Генпрокуратури, щоб вона не цементувалася, щоб ми зробили реальну реформу, а не займалися змінами вивісок», - заявив Голова фракції.

«Це ганьба, коли колишня судова система, яка не змінилася жодним чином, випускає на волю корупціонерів, випускає на волю хабарників і робить все, щоб нові реформи не могли впроваджуватись», - сказав Бурбак.

Він також наголосив на необхідності продовження реформування управління митниць, яке було розпочате попереднім Урядом. «Конкурс на нову систему управління митниць незалежними компаніями має бути завершений. З корупцією на митниці треба боротися, а не використовувати боротьбу з корупцією для політтехнологій, піару і політичної реклами», - зазначив Бурбак.

Він також нагадав народним депутатам про необхідність повернення до Державного бюджету 1,5 млрд доларів, вкрадених Януковичем та його оточенням.

«Ми приймаємо законопроекти по співпраці з МВФ, що передбачається Меморандумом, який підписали і Президент, і Прем’єр-міністр. Наступний транш – це 1,7 млрд доларів, а 1,5 млрд лежать на рахунках і не можуть бути зараховані в бюджет і ми майже протягом року не можемо це зробити», - підкреслив Голова фракції.

Він нагадав, що ці гроші передбачаються на підвищення обороноздатності нашої країни.

 

Фракція "Народний фронт" підтримуватиме кандидатуру Юрія Луценка на посаду Генерального прокурора.

Про це повідомила народний депутат фракції "Народний фронт" Тетяна Чорновол в кулуарах парламенту.

"У нас було засідання фракції, на якому претендент на посаду Генпрокурора Юрій Луценко продемонстрував своє бачення роботи прокуратури. Фракція підтримала його кандидатуру", - сказала Чорновол.

Зокрема, вона розповіла, що якихось особливих питань до кандидата не виникло. Народний депутат зазначила, що ставилися запитання щодо роботи конкретних механізмів, які впроваджуватиме Луценко, обговорювали питання щодо змін закону про прокуратуру та питання по судочинству, в тому числі заочному.

"Наша фракція визначилася: ми підтримуватимемо кандидатуру Луценка. Я думаю, більше проблем у нього з підтримкою виникне у рідній фракції БПП", - резюмувала Тетяна Чорновол.

 

ДОВІДКОВО:

Законопроект, який міг дозволити Луценку стати генпрокурором, не набрав голосів


Верховна Рада не підтримала законопроект №4469 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо діяльності Генеральної прокуратури та Державного бюро розслідувань.

За прийняття законопроекту в першому читанні проголосувало 224 депутати при 226 мінімально необхідних.

Нагадаємо, раніше ВР лише з другої спроби змогла включити цей документ до порядку денного.

При першому голосуванні був лише 221 голос "за", при необхідних 226. При другому голосуванні було 228 із 359 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Даним законопроектом передбачено, зокрема, що генпрокурором може бути обрана особа, яка не має вищої юридичної освіти, що відкрило би шлях для призначення на цю посаду голови фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрія Луценка зайняти посаду генпрокурора.

Відповідно до нинішнього закону, Луценко не може бути призначений на цю посаду, оскільки не має вищої юридичної освіти та не має стажу роботи в органах прокуратури.

1