Максим Бурбак: Парламент затвердив звернення до ЄС з урахуванням позиції 'НФ' щодо протидії будівництва 'Північного потоку-2' (відео)

Максим Бурбак: Парламент затвердив звернення до ЄС з урахуванням позиції "НФ" щодо протидії будівництва "Північного потоку-2" (відео)

05.07.2018, 22:05

Верховна Рада України затвердила Звернення до інституцій Європейського Союзу щодо поглиблення співробітництва між Україною та Європейським Союзом.

До тексту постанови, за наполяганням фракції "Народний фронт", було також включено пункт про необхідність протидії будівництву газогону "Північний потік-2".

Про це повідомив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

"Це позиція "Народного фронту", вона врахована в проекті постанови, про необхідність унеможливити будівництво "Північного потоку-2". Це газовий зашморг для країн Європи. Ми не дамо нашим західним партнерам залізти в цей зашморг", - наголосив керівник фракції.

Він також нагадав, що напередодні 20-го саміту Україна-ЄС, наша держава вкотре повинна підтвердити, що впевнено крокує до членства в ЄС.

"Вчергове треба звернутись до наших партнерів і нагадати, що Україна буде членом ЄС і членом НАТО. Ми чітко повинні це прописати в Конституції", - підкреслив Максим Бурбак.

Додатково. У своєму зверненні Верховна Рада закликала інституції Європейського Союзу сприяти максимальному використанню можливостей інтеграції України до внутрішнього ринку ЄС у сферах, які становлять спільний інтерес та охоплюються Угодою про асоціацію.

Також парламент, напередодні 20-го Саміту Україна-ЄС, звертає увагу європейських інституцій до необхідності посилити тиск на Російську Федерацію для негайного та безумовного звільнення всіх незаконно утримуваних нею громадян України, які протиправно ув’язнені з політичних мотивів. Негайно звільнити заручників, які утримуються на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, а також на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.

 Джерело: http://nfront.org.ua/news/details/maksim-burbak-parlament-zatverdiv-zvernennya-do-yes-z-urahuvannyam-poziciyi-nf-shodo-protidiyi-budivnictva-pivnichnogo-potoku-2

 
1


КОМЕНТАРІ (1)

На Бульбака Путин болт забил на его зверненя. Не нужно было засы-ра-ть-ся с РФ. Вы все дёру дадите за бугор а мы народ будем страдать . Прежде чем поддерживать своего начальника нужно узнать прав ли он.

avatar

гопко

06 липня 2018 05:14