Максим Бурбак: Нинішній склад Конституційного Суду має піти у відставку (відео)

Максим Бурбак: Нинішній склад Конституційного Суду має піти у відставку (відео)

13.06.2016, 16:04

Фракція "Народний фронт" обурена намаганням Конституційного Суду скасувати процес люстрації.

Про це сказав Голова фракції Максим Бурбак під час Погоджувальної ради.

"Від імені "Народного фронту" заявляю: нинішній склад Конституційного Суду має піти у відставку, а не шантажувати країну перспективою повернення грабіжників і бандитів Януковича. Питання люстрації принципове для "Народного фронту", і ми будемо жорстко реагувати на спроби скасувати закон про очищення влади", - підкреслив він.

"Свого часу руками цього ж Конституційного Суду, з тим самим складом суддів, Янукович узурпував владу, спаплюживши Конституцію. Тепер ці так звані судді хотіли дозволити різним прихвостням свого колишнього патрона займати державні посади", - сказав Максим Бурбак.

Від підкреслив, що у разі скасування КС відповідного закону "Народний фронт" зареєструє новий законопроект і змусить парламент проголосувати за нього.

Бурбак також наголосив на необхідності якнайшвидше прийняти законопроект №2695, співавторами якого є члени "Народного фронту" Леонід Ємець та Ігор Алексєєв.

"У цьому документі якраз передбачена люстрація також і суддів Конституційного Суду та враховані усі рекомендації і зауваження Венеціанської комісії. Але він з березня лежить у комітеті", - наголосив він і звернувся з проханням якнайшвидше поставити законопроект на голосування.

"Щоб ми його проголосували, щоб зупинити цю навалу і не дати зупинити процес очищення влади", - підкреслив Голова фракції. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скасування закону про люстрацію призведе до реваншу "регіоналів", - "Народний фронт" (відео)

1