Максим Бурбак: Ми підтримали Президента у підписанні мінських домовленостей. А тепер настав час виконання Мінських домовленостей (ОНОВЛЕНО)

Максим Бурбак: Ми підтримали Президента у підписанні мінських домовленостей. А тепер настав час виконання Мінських домовленостей (ОНОВЛЕНО)

26.01.2016, 14:52

Лідер фракції "Народного фронту" у Верховній Раді України, народний депутат Максим Бурбак повідомив за яких умов "фронтовики" готові голосувати за зміни до Конституції України. 

Лидер парламентской фракции "Народного фронта" Максим Бурбак заявляет, что внесение изменений в Конституцию Украины в части децентрализации власти зависит от выполнения всех предыдущих пунктов минских договоренностей Российской Федерацией. Об этом сообщает Цензор.НЕТ со ссылкой на Интерфакс-Украина.

"Пока будет продолжаться процесс подготовки новой Конституции, в изменениях нуждается действующая Конституция, в том числе для успешного завершения переговорного процесса по Донбассу. Внесение изменений в Конституцию (в части децентрализации власти. - Ред.) возможно лишь как финальная точка переговорного процесса, когда российский агрессор прекратит боевые действия, выведет свои войска с территории Украины и Украина восстановит контроль над границей. Только в таком случае на рассмотрение для второго чтения будет вноситься законопроект об изменении в Конституцию в части децентрализации", - заявил М.Бурбак с трибуны парламента во вторник утром. 

 Про це Максим Бурбак також написав на своїй сторніці у ФБ

"Ми поважаємо позицію Блоку Петра Порошенка і вимагаємо поважати нашу позицію. Ми підтримали Президента у підписанні мінських домовленостей. А тепер настав час виконання Мінських домовленостей:

- припинення вогню

- відведення військ

- відновлення контролю над кордоном

Для внесення змін до Конституції щодо децентралізації необхідно 300 голосів у Верховній Раді України, понад з 80 із яких ми готові віддати - при умові зобов’язання Росії виконати базові принципи Мінських угод.

Це політична позиція партії яку очолює Премєр-міністр, який чітко висловився за необхідність початку процесу розробки нового Основного Закону України. Нової України з новою Конституцією.

Ми цінуємо сарказм керівника фракції Блоку Петра Порошенка. Але вважаємо, що його треба залишити до кращих часів.

Мене відверто здивувала заява колег по коаліції про те, що не треба «перекладати на людей» ухвалення Конституції. Це дивно чути особливо від політика, який сидів у часи Януковича і пройшов з нами Майдан. 

У таких справах не може бути кулуарщини. У питанні ухвалення Основного Закону українці повинні мати не дорадчий, а вирішальний голос. Це нечесно щодо нації, яка скинула диктатора і героїчно зупинила російського агресора. 

Хочу нагадати, що сьогодні Україна живе за Конституцією, яку писав Медведчук з Симоненком і Морозом, до речі, соратником Луценка ще з соціалістичних часів. Чинна «Конституція-2004» була кремлівською диверсією, яка потягла за собою безкінечну війну повноважень гілок влади і політичні чвари. Через що у 2010 році до влади повернувся Янукович…

Референдум треба проводити для того, щоб медведчуки ніколи не повернули шлях розвитку країни на 180 градусів. Для того, щоб раз і назавжди закріпити в Основному Законі курс країни на членство в Євросоюзі і НАТО.

Треба раз і назавжди визначити, хто і за що відповідає в Україні, і що держава реально гарантує своїм громадянам в частині їх політичних, економічних та соціальних прав і свобод.

Не треба боятися народу України! Саме українці організували Майдан, а зараз зі зброєю в руках борються з російськими окупантами. Саме люди обирали Президента, парламент і місцеву владу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Бурбак призвал коалицию "перезагрузить" Кабмин

За економічні реформи в країні відповідає і Уряд, де Міністри економічного блоку представляють Блок Петра Порошенка, і Національна рада реформ, яка персонально очолюється Президентом.

Щодо пропозицій про звіт Уряду. Прем’єр-міністр та Уряд готові вкотре прийти і звітувати.

Прозвітувати повинні і всі Міністрі від коаліції разом із Прем’єр-міністром, і коаліція на предмет виконання коаліційної угоди і підтримки Уряду.

Не треба боятися народу України – тому що саме народ зробив Майдан, саме цей народ обрав Президента, обрав новий український Парламент

Не бійтеся Українського народу!

Лидеры фракций коалиции не обсуждали отставку премьер-министра Арсения Яценюка. Как сообщает Цензор.НЕТ со ссылкой на ЛІГА.net, об этом заявил глава парламентской фракции "Народный фронт" Максим Бурбак.

Политик отметил, что на переговорах обсуждали организацию отчета правительства. По его словам, спикер парламента Владимир Гройсман обратится к премьер-министру, чтобы согласовать дату отчета. Бурбак отметил, что депутаты обсудили, каким образом будут вноситься кадровые предложения по вакансиям в Кабмине.
 
На уточняющий вопрос, обсуждали ли отставку премьера, Бурбак сказал: "Ни в коем случае". 

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фракция "Народного фронта" подготовила свой вариант изменений в Конституцию в части правосудия - Бурбак

Хотів би наголосити на ще одному важливому моменті. Ми не можемо просуватися у напрямку реалізації реформ без негайного проведення судової реформи. 

Фракція «Народного фронту» розробила законопроект про внесення змін до Конституції у частині судочинства, основна його ідея – це повна заміна усіх суддів України і спрощення системи судоустрою. Ми за оновлення всього судівського корпусу. Це означає, що разом зі змінами в Конституцію повинен бути ухвалений і новий закон про судоустрій з чіткими критеріями, переатестацією, набором нових суддів, а відповідно і оновленням всього складу судів. Також у парламенту повинно залишитись право висловлення недовіри генпрокурору. Тому спільно з президентом і фракціями необхідно внести правки до конституційних змін та чітко виписати дорожню карту з основними принципами нового закону про судоустрій, який вкотре, підкреслюю, повинен прийматись і вступати в силу одночасно зі змінами до Конституції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Свій звіт у частині виконання коаліційної угоди повинен надати не тільки Кабмін, але і коаліція. Про це в ході брифінгу, який транслював телеканал "112 Україна", заявив голова фракції "Народний фронт" у Раді Максим Бурбак.

"Щодо пропозиції про звіт уряду, прем'єр-міністр і уряд готові раз прийти та прозвітувати перед парламентом, але повинні відзвітувати і всі міністри уряду, а також і коаліція, на предмет дотримання коаліційної угоди та підтримки уряду", - заявив Бурбак.

 Раніше повідомлялося, що БПП пропонує прив'язати раду коаліції до звіту Кабміну, який вимагає надати до 5 лютого.

 Зазначимо, на порядку денному ради коаліції – питання переформатування Кабміну. Нагадаємо, раніше стало відомо, що "Самопоміч" відкликає свого міністра Павленка з Кабміну. Крім того, вони вимагають поміняти коаліційну угоду і Кабмін. Як йдеться в заяві, "українська влада перебуває в глибокій системній кризі, і цей стан є на сьогодні питанням національної безпеки".

 Ідею оновлення коаліційної угоди підтримав і прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. Також в уряді запропонували депутатам, незадоволеним діями Кабміну, вносити до ВР резолюцію про недовіру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Блок Петра Порошенка

З виступу голови фракції ?#‎БПП? Юрія Луценка на засіданні ?#‎Рада8?:

Аналізуючи загальну ситуацію в Україні, мусимо сказати: країну і людей роздирають демони страху. Страху безробіття і жебрацтва. Страху посилення путінської агресії. Страху імпотенції влади на місцях і в центрі.

У цей важкий час відповідальні політики мають зробити дві головні речі.

По-перше, зміцнювати державні інституції.

По-друге, діяти в напрямку відновлення територіальної цілісності України, її європейської інтеграції, сприяти її економічному зростанню.

Всі, хто цим займаються, насправді рятують державу і людей.

На жаль, багато політиків йдуть іншим шляхом. Вони виголошують чергові і позачергові промови, які лише посилюють страхи людей.

Нічого не відбувається. Є просто багато-багато слів.

Прикро, що до звичної шоу-групи записних борців з несправедливістю, скотиняками та іншими речами долучилося і керівництво Кабінету міністрів України.

У мене особисто склалося враження, що тарифи врегульовано, інвестиції – залучено, корупція і бандитизм – подолані і залишився один головний прожект – народний референдум. Більше цьому урядові, як з’ясувалося, займатися нічим.

Шановні колеги з Кабміну і колеги-депутати!

Треба припинити перекладати на людей те, що мають робити найняті ними політики у законодавчій та виконавчій владі. Той, хто так часто їздить в Європу, мав би пам’ятати, що загравання із так званим народним референдумом у найважчі, найкритичніші для суспільства часи призвело до смерті Веймарської республіки і встановлення абсолютно тоталітарної системи в Німеччині.

Куди ви штовхаєте цих бідних, знедолених, доведених до відчаю людей?

Робіть справу внесення змін до Конституції тут – професійно і відповідально. Зрештою, почуйте розумні річ, яку сказав розумний і найбагатший китаєць Джек Ма: «Світу наплювати на те, що ви говорите. Світ бачить лише те, що ви робите».

Це повною мірою стосується Кабінету міністрів України.

Шановні колеги, хочу нагадати, що, згідно закону, за 45 календарних днів після закінчення року, Уряд подає звіт про свою діяльність у парламент. Цей звіт мав бути поданий 22 січня.

Від імені фракції БПП вимагаю від Уряду виконати Закон і подати документи для проведення звіту Уряду, який має відбутися не пізніше 45-денного терміну – до 5-го лютого. Саме під це можна провести загальні збори коаліції, які пропонує Юлія Тимошенко та інші колеги, саме під це можна відкоригувати і встановити точні дати нашої коаліційної угоди і найняти більш ефективних її виконавців.

Запрошую колег до праці, а не до імітації діяльності!

1