Максим Бурбак виходить на всеукраїнський рівень: МОЗ хоче заробити на здоров'ї українців (+відео)

Максим Бурбак виходить на всеукраїнський рівень: МОЗ хоче заробити на здоров'ї українців (+відео)

28.10.2013, 21:50

Сьогодні Міністерство охорони здоров`я нарешті спромоглося розпочати проведення тендеру на закупівлю автомобілів швидкої допомоги. Народний депутат Максим Бурбак разом з колегами Павлом Петренком та Анатоліэм Дирівим провели прес-конференцію з приводу можливих зловживань МОЗу у тендерних закупівлях. 

- Нагадаю, що за нашими даними на таких "відкритих" закупівлях чиновинки МОЗу хочуть нагрітися на 200 мільйонів гривень. Ціни на автомобілі значно завищені!!! Однак головною інтригою залишається не сам автомобіль, а обладнанням якого виробника буде оснащено ці машини. З 21 позиції по устаткуванню "швидкої", тобто це різні дефібрилятори, кисневі балони тощо - 18 позицій - це продукція Китаю. А тепер уявіть китайське  обладнання на європейському автомобілі за ціною європейського обладнання на європейському авто. Відкати виходять непогані. Це при тому, що Міністерство охорони здоров`я недофінансовано на майже 60 відсотків.

 Побачимо, хто ж таки виграє торги. Хоча у нас є підозри, яка фірма стане переможцем. З відповідною заявою ми зверталися до Генпрокуратури, МВС та СБУ. Якщо ж наші підозри стануть реальністю, тоді винні понесуть покарання!, - прокоментував ситуацію Максим Бурбак. 

Раніше, нагадаємо, нардеп також коментував ситуацію з "швидкими":

- Хочу нагадати голові Чернівецької ОДА Папієву, що опозиційні депутати тримають ситуацію щодо проведення тендеру МОЗ по закупівлі нових машин швидкої допомоги під контролем. Відповідно до отриманої інформації сума закупівель завищена на 200 млн гривень. Чотири рази тендер переносився. Опозиційні депутати звернулись до правоохоронних органів з вимогою перевірити дані факти . Цікаво, що мав на увазі очільник, запевняючи працівників центру , що він намагатиметься це питання вирішити. Може розкаже яким чином? Тішить лише те, що він вже обіцянок не роздає наліво й направо. Він знає про скрутну ситуацію в економіці держави і неможливість виконання вже й того, що наобіцяв буковинцям за 3 роки свого керування.

А приводом до публічних висловлювань з цього приводу стала інформація про те, що  губернатор пообіцяв вирішити питання оновлення парку швидкої допомоги: "У планах купити 22 автомобілі швидкої допомоги". Але запевнити у цьому остаточно Михайло Папієв не наважився, лише сказав, що буде намагатися вирішити питання.

1


КОМЕНТАРІ (4)

бурбак ідіот. Не Папієв мав купувати ті автомобілі: їх нам як і іншим регіонам обіцяли надіслати з Києва

avatar

Тупак Бурбак

28 жовтня 2013 20:11

avatar

Ольга Белова

29 жовтня 2013 00:57

Депутат прав. Газели напичканы китайским  оборудованием. Сами машины не выдерживают никакой критики. Через два года - все рухлядь. Лучше б/у немецкие скорые, чем русско-китайское барахло. 

avatar

Врач скорой Черновцы

29 жовтня 2013 09:27

Та машины еще даже не закупили, а вы уже утверждаете, что они напичканы китайским обородуванием? Вы что экстрасенсы чтоли? К тому же, если кто смотрел трансляция, должен знать, что к поставщикам выдвигались конкретные требование по оборудованию. Вы думаете, если бы кто-то предоставил ложную информацию их другие конкуреты так просто оставили бы в покое?

avatar

Катарина

29 жовтня 2013 21:40