Максим Бурбак : «Час все розставляє на свої місця»

Максим Бурбак : «Час все розставляє на свої місця»

16.09.2016, 20:40

 Сьогодні  наша розмова з народним депутатом України, головою фракції «Народний фронт» у Верховній Раді   Максимом  Бурбаком.

Максиме Юрійовичу,  розпочалася  чергова сесія Верховної Ради. Її початок  ознаменувався  низкою гучних політичних скандалів:  переписка Марії Столярової , пожежа на  телеканалі Інтер,  квартира Лєщєнка, демарш 95 – каналу  і вишенька на торті - конфіскація коштів Арбузова- Іванющенка-Курченка в Латвії, які б мали  повернутись до бюджету України.

 Ну  ви вже самі бачите, шо початок осені видався гарячим. Щодо переписки Марії Столярової.  Ця  малошанована громадянка РФ  випадково  «засвітилась»  в  лютому  2016  року, коли через включений мікрофон  вся Україна почула її нецензурну лайку в бік родичів Небесної Сотні.  Після цього випливли її антиукраїнська активність  та зв’язки з російськими терористами на Донбасі  та  вкотре підтвердилась   чітка українофобська  позиція роботодавців Столярової - власників телеканалу Інтер. Коли ж  загалу стало доступне  листування Столярової, її відверті насмішки над українцями - вибухнув  скандал. В листуванні  чітко простежується  кого саме представники  «руського міра» вважають  своїми ворогами, а кого друзями. Ворогами стали  найбільш проукраїнські  та прозахідні  політики -  представники політичної партії «Народний Фронт» - Яценюк, Турчинов, Аваков, Княжицький . Саме  на  нашій  політичній силі – найбільш  монолітній та послідовній  у  Раді, та  на наших представниках у  Уряді була зосереджена  увага російських  пропагандистів, точніше увага їх  кремлівських кураторів. Саме політиків    партії «Народний фронт», як  виявилось, путінське  оточення  вважало і вважає  своїм головним ворогом.

В листуванні  йшлося  й про  політпроекти Столярової, такі  як  Дмитро Добродомов, Сергій Каплін. Борислава  Березу  вона взагалі  називає найулюбленішим  своїм  творінням -  напівфабрикатом.

А що ви хотіли? Чіткий системний підхід з боку  кремлівських пропагандистів.  Як дискредитувати  уряд  та  політиків, котрими  в державі  розпочаті докорінні зміни і  котрі не збираються відступати з обраного шляху?  Кремль всіма  силами домагався відставки прем’єра Яценюка і розпуску Ради, щоби досягнути припинення фінансування АТО, скасування усіх реформ Яценюка, Угод про Асоціацію та ЗВТ з Євросоюзом, повернення України до газової залежності. Але ж не вийде  Путін особисто  і не скаже – приберіть з  управління державою  Яценюка чи Турчинова, вони  мені заважають поглинути Україну?  Ні. Це було б надто очевидно, таке не в традиціях  Кремля. Для цього  існує арсенал у вигляді   п’ятої колони,  цілеспрямовано плекаються політичні проекти різноманітних спрямувань. Очолити ці проекти   призначають безпринципних заробітчан.  С.Каплін,  Д.Добродомов, Б. Береза - котрі, як виявилось,  без  тіні сумління  торгують батьківщиною – в їх числі.  Їм забезпечують  фінансування, проведення політичних кампаній, найкращий час в ефірах   заточених  на  таке телеканалів. Популізм, намагання дискредитувати всіх і вся, поливання брудом,  голослівні звинувачення , максимальне розхитування  ситуації в країні.  Це їх – основна  робота.  Телеглядачі навіть не підозрюють, що красива картинка, правильні тексти виготовлені силами працевлаштованих на телеканалі Фірташа-Льовочкіна піарників, які вважають  Україну – «мерзенною країною»  і  паралельно  виготовляють рекламу для  колишніх регіоналів, а тепер Оппоблоку. Та як бачите, все приховане, рано чи пізно  стає  явним.  А час  все розставляє  на свої місця.

Як гадаєте, підпал Інтеру – це  помста чи провокація?

 На мою думку, це провокація. Пожежа чи то підпал на Інтері грає на руку кремлівським пропагандистам. Дивним виглядає той факт, що після того, як з’явилися беззаперечні докази зв’язків працівників Інтеру з їх кремлівськими покровителями, і це викликало хвилю обурення громадськості, після того як над самим «чистим» каналом нависла загроза позбавлення ліцензії на мовлення і не тільки, там сталась пожежа. Сподіваюсь, що замилювання очей підпалом не стане на заваді тому, що всі причетні до співпраці з агресором будуть нарешті притягнуті до відповідальності.  «Народний Фронт» вимагає законного розслідування антиукраїнських зв’язків цього каналу й притягнення винних до кримінальної відповідальності. Насильство проти них тільки зашкодить розслідуванню. ГПУ, СБУ і НАБУ повинні активізуватися для покарання цієї п’ятої колони. Перемога на Донбасі неможлива без розбиття ворогів у Києві. “Народний фронт” звернувся до СБУ з вимогою видворити за межі України громадянина Росії Ігоря Шувалова, який і до цього часу формує інформаційну політику “Інтера”. Також наші депутати звернулися у ГПУ з вимогою детально розслідувати зв’язки Столярової з названими народними депутатами.

Є якісь результати?

На жаль, після сьогоднішньої зустрічі  з заступником керівника  СБУ стало відомо, що жодного провадження в СБ стосовно Шувалова не немає!  СБУ не відреагувала на звернення  і це дивує, чому за заявою народних депутатів України, відповідно до чинних норм КПК, не було порушено кримінальне провадження.  Зате, ми бачимо, що за безпідставними заявами журналістів, активістів, порушуються кримінальні провадження, наприклад,  стосовно чинних членів кабінету міністрів зокрема, Авакова.  Так само бачимо, що розпочалась дискредитаційна  кампанія проти одного з лідерів "Народного фронту", міністра МВС Арсена Авакова. Я переконаний, що це наслідок жорсткої позиції нашої політичної сили щодо боротьби з російською агентурою.  Адже зі скандальної переписки Столярової,  видно, яким був план дискредитації "Народного фронту" та Уряду Яценюка. План, що повністю координувався країною-агресором. І зараз бачимо, що наступним об'єктом атаки обрано міністра внутрішніх справ Авакова. Але  завдячуючи саме політичній волі міністра МВС, було порушено справу проти олігарха Дмитра Фірташа, який втік з країни і який є співвласником телеканалу "Інтер", а також був молодшим партнером "Газпрому". Завдяки відповідальній позиції міністра було створено Національну гвардію із загонів добробатів, було зупинено російську навалу, а в Харкові  було ліквідовано спробу створити ХНР за прикладом так званих ДНР і ЛНР.  Ми розуміємо, що "Народний фронт" - кістка в горлі Путіна.  Але представники  «Народного фронту»  продовжать боротьбу  з агресором на зовнішньому та внутрішньому фронтах і нас не зупинять інформаційні атаки на нашу політичну силу.

Максиме Юрійовичу, Латвія конфіскувала  в свій бюджет  кошти з рахунків Сергія Арбузова та Юрія Іванющенка, які через офшори Курченко за часів Януковича намагалися «відмити»через латвійські банки і які  б мали повернутись до бюджету України. Все таки  50  млн.  евро.

Так.   Позиція  окремих  політичних сил сьогодні  коштує  Україні 50 млн. євро. Хочу нагадати,  що  аналогічний закон в Україні, який дав би можливість направити ці та інші "активи Януковича" в український бюджет, Верховна Рада не змогла прийняти весь поточний рік.  В першу чергу, завдяки просто таки агресивному блокуванню  його групою  «єврооптимістів», фракціям « Самопомочі», «Оппоблоку» «Батьківщини» та  груп Добродомова, Капліна  і Берези.  Майже рік  Народний Фронт  переконує, настоює на   прийнятті Закону  про спецконфіскацію. Оскільки, якщо його  не буде  прийнято найближчим часом, то Україна може втратити  заарештовані кошти Януковича до державного бюджету. А це означає, що  понад 1, 5 млрд. грн., заарештованих в Україні   повернуться назад незаконним власникам.

Якщо Закон про спецконфіскацію буде прийнято, куди, передусім, будуть спрямовані  кошти ?

 Російська агресія проти України не припиняється ні на хвилину вже третій рік. Путін нарощує бойову міць на наших кордонах і на окупованих територіях України. Головним завданням української держави, всіх українців є -  посилення обороноздатності й збройна відсіч агресору. Необхідно забезпечувати й надалі збільшувати бюджетні асигнування на оборону та нацбезпеку,  так як це два роки робив Уряд Яценюка.  Цьому мали б посприяти саме кошти від спецконфіскації.  50% бюджетних доходів від спецконфіскації -  на оборону й нацбезпеку, а 50% - для підвищення соціального захисту пенсіонерів, вчителів та інших бюджетників.Представниками  нашої  фракції  зареєструвано відповідний законопроект за номером  №5088. Якщо законопроект буде ухвалено, то держбюджет отримає від спецконфіскації понад 1,5 млрд. Ми усвідомлюємо, що ці кошти  не  вирішать усіх проблем. Але це важливий акт відновлення справедливості: країна недоотримала  цих грошей  в 2010-2013 роках, бо Янукович їх вкрав з бюджету - тепер ці гроші повинні повернутися   в бюджет.  До того ж, Україна має шанси знайти й інші банківські рахунки, на яких лежать інші вкрадені Януковичем кошти. До таких рахунків теж буде застосовано механізм спецконфіскації.

Прокоментуєте   ситуацію з квартирою  Лєщенка, 95 -й  квартал ?

Що   тут  коментувати?  Щодо першого – це  той випадок, коли  витрати не відповідають доходам.  Ну що ж,  палкі  «єврооптимісти» оптимізують поки що  свої квадратні метри.  Оцінку  цьому дасть НАБУ та  виборці. А  про 95 – й квартал навіть не хочу  говорити. Не варто обговорення.  Набагато  приємніше  радіти  чудовим  результатам  нашої параолімпійської збірної на Олімпіаді. Які фантастичні  волю та  дух показують хлопці та дівчата. Це неймовірно. Захоплююсь ними. А  унікальна  перемога на   42-й   всесвітній Шаховій  Олімпіаді наших збірних: чоловічої  та жіночої , де вперше в історії Олімпіад,  представники однієї країни взяли  два призових місця. Чоловіки – срібло, а жінки – бронзу.  Україна  краща! Найкраща! От чим потрібно пишатись, от про що потрібно говорити.

Дякую за інтерв’ю Катерина Швидка.

1


КОМЕНТАРІ (2)

бачили очи що выбирали Тепер ижте щоб аж повилазили

avatar

Стас

16 вересня 2016 21:38

Бурбачина-хуйлачина,когда кулявлобный МИЛИАРД возвращать то будем.

avatar

1000000000

17 вересня 2016 12:08