Макс Кідрук презентував Чернівцям трилер про авіакатастрофу

Макс Кідрук презентував Чернівцям трилер про авіакатастрофу

20.10.2014, 20:44

Письменник Макс Кідрук сьогодні, 20 жовтня, презентував у Чернівцях свою новинку - технотрилер "Жорстоке небо". Зустрічі та афтограф-сесії з письменником відбулися на факультетах ЧНУ та у книгарні "Букініст".

Свої презентації автор намагається робити не звичними, а з цікавими акцентами, в нестандартних презентаційних місцях. Ось і свій новий роман «Жорстоке небо»  Макс Кідрук з самого початку планував презентувати в аеропортах, щоправда масштабно це вдалося зробити поки що тільки у Львові, в інших містах це вимагало значних коштів. А з цим в Україні, як відомо, завжди важче, ніж у у тій таки Польщі. Тому часто автору доводилося брати на демонстрацію не справжній літак, а маленьку модель літачка, щоб дотягнути публіку, створити відповідну атмосферу. Бо ж людей варто зацікавлювати, зазначає М.Кідрук, варто витягувати і показувати зовсім по новому сучасну українську літературу.

Макс Кідрук, письменник: «Ось цими дрібничками, цими залами, цим сервісом я намагаюся вивести її з андеграунду, щоб про неї знали не кілька людей, а багато, можливо, щоб не всі любили, бо ж зрозуміло, що у кожного різні смаки, але все ж потрібно піднімати рівень, потрібно виводити у світ».

У Чернівцях презентація також відбулася в книгарні «Букініст», хоча напередодні кілька факультетів Чернівецького національного університету також отримали можливість поспілкуватися з автором у своїх приміщеннях, побачити «Жорстоке небо» першими.

Це перший роман письменника, у якому головною героїнею є жінка.

- Мені уже у деяких містах раніше робили закиди щодо "пацанячості" моїх попередніх творів, - з усмішкою зауважує Макс Кідрук. - Що ж, головна героїня "Жорстокого неба" - 28-річна Діана Столяр. Доклав багато зусиль, щоби персонаж був реалістичним. До найменших дрібниць придивлявся до своїх знайомих такого віку: як вони розмовляють, думають, "виловлював" цікаві деталі з їхнього гардеробу... Загалом, підготовка і написання тривало приблизно рік.
 
Читачі наголошують, що книга тримає у напрузі. За сюжетом, французька авіакомпанія "Франс-континенталь" укладає контракт з українським авіабудівним концерном "Аронов", згідно з яким він повинен виконати поставку до Європейського Союзу регіональних реактивних пасажирських літаків "Аронов ААРОН 44". На другий день експлуатації перший з двох переданих літаків зазнав катастрофу під час посадки в аеропорту Париж-Північ, через що загинуло 49 осіб. За попередніми даними трагедія відбулася з вини наземних служб аеропорту, які вивели на смугу де повинен був приземлятися літак, дванадцятитонний снігоочисник Øveraasen RS 400.

До міжнародної слідчої групи долучається 28-річна українка Діана Столяр, батько якої очолював розробку даного літака та помер від інфаркту рік тому. Невдовзі Діана виявляє, що причина катастрофи не така вже й проста і постає перед дилемою: захистити честь свого батька чи з'ясувати істину. З іншого боку на героїню навалилися сімейні проблеми.
 
А ще автор спробував пояснити, чому ж літаки падають. Причиною, визначив письменник, найчастіше стають не стільки технічні чи природні умови, як прості людські помилки.
 
Макс Кідрук, письменник: «Сильна турбулентність, низька видимість, дуже великі опади, а це, як ви розумієте, колосальне навантаження на аеропорти. Бо як правило люди бачать тільки те, що відбувається на землі, проблеми на дорогах, а в аеропортах ще важче. Машину можна просто зупинити, а літак не може просто висіти в повітрі».
 
Книга «Жорстоке небо» - це третя книга автора, написана у жанрі трилеру. Аби зрозуміти наскільки сильно він переймається цим жанром варто відвідати його презентації, або ж взяти книгу і почати захопливо її читати, тоді ви проковтнете всі три романи одразу й чекатимете на нову книгу від Макса Кідрука, над якою він, до речі, вже працює.
 
Довідково.
Макс Кідрук – український письменник, автор 9 книжок, зокрема тревел-логів «Мексиканські хроніки», «Любов і піраньї», «Подорож на Пуп Землі» та інших. Першим в українській літературі почав писати популярні в США та Європі техно-трилери. Його романи «Бот» і «Твердиня» стали бестселерами і на території України, і за її межами
Макс Кідрук презентував Чернівцям трилер про авіакатастрофу
Макс Кідрук презентував Чернівцям трилер про авіакатастрофу
Макс Кідрук презентував Чернівцям трилер про авіакатастрофу
Макс Кідрук презентував Чернівцям трилер про авіакатастрофу

Джерело: molbuk.ua та ТРК "Чернівці"

1