Майстер лісу парку «Вижницький» завдав збитків державі на суму майже 80 тис. грн.

Майстер лісу парку «Вижницький» завдав збитків державі на суму майже 80 тис. грн.

01.11.2016, 19:40

Вижницький районний суд Чернівецької області визнав винним майстра лісу Національного природного парку «Вижницький» у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 367 КК України (службова  недбалість)

 Доведено, що 11 серпня 2015 року обвинуваченому було ввірено під охорону 427 га лісу, однак  він не здійснював відповідні обстеження ввіреного йому під охорону лісу та допустив незаконну порубку 18 дерев, завдавши таким чином істотної шкоди державним інтересам на загальну суму майже 80 тис. грн.

Зважаючи на те, що охоронець природи свою вину визнав та підписав угоду з прокурором про визнання винуватості, суд призначив йому покарання у виді штрафу розміром 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян  з позбавленням права обіймати посади, пов’язані із здійсненням владних повноважень, організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських обов’язків строком на 1 рік 6 місяців.

 Прес-служба прокуратури Чернівецької області

1


КОМЕНТАРІ (2)

18 дерев??? Ви що знущаєтесь??? Кожної доби в горах їздить купа лісовозів із свіжозрубаним кругляком!!! А через з/д вокзал щодоби проїзджають по декілька ешалонів з лісом на Румунію!!!)))))

avatar

Людмила Дудченко

02 листопада 2016 13:36

Це капєц! Рубають і вивозять ліс за вказівкою і під кришуванням Бурбака, а судять дрібних пішаків і рядових майстрів...

avatar

Революціонер

02 листопада 2016 13:38