Майже три десятки учнів школи у Сторожинецькому районі госпіталізували з підозрою на отруєння

Майже три десятки учнів школи у Сторожинецькому районі госпіталізували з підозрою на отруєння

26.09.2015, 17:49

О 12:00 у приймальню Сторожинецької ЦРЛ надійшло повідомлення фельдшера Давидівської ЗОШ, що дітям у школі стало погано, і вони, напевно, чимось отруїлися.

Як повідомили в лікарні, спочатку припускали харчову токсикоінфекцію, але симптоми не схожі - у дітей тахікардія та оніміння кінцівок. Карети швидкої допомоги для доставки школярів у районну лікарню надали всі навколишні села. Також до перевезення долучилися і місцеві жителі.

Наразі в інфекційному відділенні лікарні перебувають 27 дітей різного віку.

Директор Давидівської ЗОШ Ліза Мишко пояснює, що з самого ранку діти зверталися до медсестри зі скаргами, що їм погано. У школі негайно скликали весь педагогічний колектив, класним керівникам доручили зв’язатися з батьками кожного учня для контролю їх стану.

- У Сторожинецькій ЦРЛ нині перебувають 27 дітей, яких привезли з Давидівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Перші хворі поступили о 13:20, і до цих пір поступають. Остання дитина буквально 5 хвилин тому, - повідомив заступник головного лікаря по охороні материнства і дитинства Микола Дідух.

Стан 5 дітей ближче до середньої важкості. У них помітне покращення. 

- Думаю, що через декілька годин їх стан покращиться, тому що динаміку ми спостерігаємо. Діти знаходяться під постійним контролем лікарів. Задіяні додаткові сили і засоби лікарів Сторожинецької ЦРЛ, а також приїжджала обласна бригада лікарів на чолі з головним дитячим інфекціоністом, був дитячий реаніматолог, який оглянув усіх госпіталізованих дітей. Оглянувши, підтвердила правильність лікування. Особливих змін у лікуванні зараз немає, - сказав лікар.

Спочатку медики припускали, що це харчова токсикоінфекція. Однак клінічна картина і скарги, які називали діти, це спростували. Поки що попередньою причиною захворювання учнів вважають отруєння невідомою речовиною. На щастя, важких пацієнтів серед них зараз немає. 

Лікують їх за рахунок закладу.

2

Головний лікар Сторожинецької ЦРЛ запевнив, що здоров’я всіх дітей школи взято на контроль. Сторожинецький центр ПМСД забезпечив у селі цілодобове чергування двох машин швидкої допомоги з лікарським персоналом, щоб у будь-який момент можна було оперативно зреагувати.

Про це повідомляє Сторожинець.ІНФО

1