Майже п’ять десятків юнаків-буковинців вирушили сьогодні до війська

Майже п’ять десятків юнаків-буковинців вирушили сьогодні до війська

16.06.2020, 18:20

       «Зараз ви бачите перед собою хлопців, а невдовзі, з армії, ми повернемося справжніми чоловіками. Дякую батькам і близьким за підтримку в цей день, коли ми приступаємо до виконання свого обов’язку перед Україною», - сказав в промові призовник Іван з Новоселицького району.

      Сьогодні, 16 червня, він та майже п’ять десятків юнаків вирушають з обласного збірного пункту до навчального центру для подальшого проходження служби в підрозділах Збройних Сил.  

       З побажаннями легкої служби, словами підтримки до присутніх зверталися голова Кіцманської райдержадміністрації Олексій Добровольський, Кіцманський міській голова Сергій Булега. Мер зазначив, що для міста є гордістю вже багаторічна традиція відправки захисників саме з Кіцманя та причетність до цих заходів. 

       Старший військовий капелан Буковини, настоятель Храму Святого Миколая ПЦУ м. Кіцмань Юрій Кав’юк провів спільну молитву, благословивши юнаків на добру службу та наголосивши на особливому духовному змісті їх вчинку.

        Військовий комісар Чернівецького ОВК полковник Віталій Чурай подякував батькам за виховання синів гідними громадянами та запевнив, що військовий досвід обов’язково  стане цінним в їх житті. Він також наголосив, що хлопці проходитимуть службу виключно  в місцях постійного розміщення підрозділів і не залучатимуться до виконання завдань в районі ООС.

        Як повідомлялося раніше, всі заходи призову відбуваються з дотриманням обмежень, пов’язаних із карантином.

         Бажаємо захисникам успіхів у виконанні почесної справи служіння своєму народу та повернутися додому здоровими, зміцнілими тілом та духом!

Прес-служба Чернівецького ОВК

 

1