Майже 8 мільйонів зібраних гривень, понад 200 врятованих дітей, бездоганна репутація: Фонд Франца Федоровича прозвітував про зроблене за 12 років

Майже 8 мільйонів зібраних гривень, понад 200 врятованих дітей, бездоганна репутація: Фонд Франца Федоровича прозвітував про зроблене за 12 років

17.05.2019, 14:14
Зібрати кошти аби врятувати дітям життя. Саме із такою метою 12 років тому було засновано ЧОБФ допомоги дітям хворим на рак та лейкемію «Подаруй дитині життя». А вже цього року Фонд "Подаруй дитині життя"  отримав «Ангела добра» та диплом за I місце як переможець регіонального конкурсу "Благодійна Буковина 2018" в рамках Національного конкурсу "Благодійна Україна" в номінації "Благодійність у соціальній сфері. Благодійність в охороні здоров'я". Від дня  створення Фондом керує відомий на Буковині підприємець-доброчинець Франц Федорович. 
 
16 травня голова правління фонду Франц Федорович, члени правління фонду, представники медичної галузі і просто волонтери розповіли журналістам про зроблене за останні два роки. 
 
Традиційні благодійні ярмарки на Центральній площі міста, до якого долучаються усі небайдужі, театралізовані дійства із сюрпризами й подарунками для маленьких пацієнтів відділення кардіоонкогематології обласної дитячої клінічної лікарні №1, щоденна клопітка робота з вітчизняними і міжнародними благодійниками, адресна допомога дітям, які її потребують - такими є будні цієї недержавної організації. 
 
За час своєї роботи меценати допомогли понад двом сотням дітей, - розповів Франц Федорович. - Практично всім дітям, які перебували на лікуванні, бо коли ми засновували фонд, то поставили собі за мету допомогти дітям нашої області.
 
Кошти Фонду «Подаруй дитині життя» витрачаються не лише безпосередньо на ліки. На жаль, багато доводилося займатися й просто створенням нормальних умов для перебування та лікування. А це апаратура, меблі, постільна білизна…
 
Репутація і авторитет фонду є настільки високими, що часто батьки хворих дітей сприймають ЧОБФ допомоги дітям хворим на рак та лейкемію «Подаруй дитині життя» як державний орган із широкими можливостями і повноваженнями. 

Попри те, що це не так, фонд нікому не відмовляє у допомозі. Часто саме кошти і вагоме слово його представників, допомогає розпочати лікування ще до того, як поспіє допомога від держави. Насправді частину грошей на лікування онкохворих діток виділяє держава, а іншу частину надають благодійні організації, в тому числі, фонд «Подаруй дитині життя». 

Аптеки відпускають необхідні ліки ще навіть до отримання коштів, а тільки під чесне слово благодійників.

Бо вони його таки тримають, відповідають не тільки за свої слова, але за кожну зібрану копійку. Це засвідчив міжнародний аудит, проведений міжнародними фахівцями з фінансів. 

Саме ця обставина дозволила фонду отримати для онкохворих дітей Чернівецької області допомогу від Італії і Японії. 

Наприкінці 2017 року Фонд отримав грант на суму 10 000 євро від Європейського фонду Гвідо Вености. Отримані кошти були спрямовані на придбання обладнання для дитячого онковідділення Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні. 

Того ж року у Посольстві Японії в Україні між Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Шігекі СУМІ та Головою Правління Фонду Францом Федоровичем відбулась урочиста церемонія підписання грантової угоди «Проект модернізації медичного обладнання у Чернівецькій обласній дитячій клінічній лікарні». У рамках програми безвідплатної допомоги «Кусаноне» було придбано медичне обладнання  для дитячої лікарні на суму 1 478 198,13 гривень.

На щастя, в нашому суспільстві досі є ентузіасти, для яких благородний вчинок важливіший за власну вигоду.

 Ð¡Ð²Ñ?Ñ?лина вÑ?д BukNews.

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д BukNews.

1