'Маємо резервні джерела живлення': Запаранюк розповів, як на Буковині готуються до опалювального сезону (ВІДЕО)

"Маємо резервні джерела живлення": Запаранюк розповів, як на Буковині готуються до опалювального сезону (ВІДЕО)

22.09.2023, 22:54
Забезпечення армії, територіальної оборони, безпека громадян та захист об’єктів критичної інфраструктури – основні пріоритети нашої спільної роботи з органами місцевого самоврядування.
  
Готуємося до опалювального сезону. 
 
Голова Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк розповів про підготовку Чернівецької області до опалювального сезону в умовах дії воєнного стану
 
У Чернівецькій області діє обласний оперативний штаб з питань підготовки і забезпечення сталого функціонування об’єктів житлово-комунального господарства, який працює над тим, щоби забезпечити безперебійну роботу об’єктів критичної інфраструктури в осінньо-зимовий період.
 
Зараз важливо створити інженерно-технічний захист об'єктів, підготувати резервні джерела живлення. Ми вже залучили за небюджетні кошти понад 500 генераторів, з них 20 надпотужних, які, у разі потреби, забезпечать роботу критичної інфраструктури. Вони розміщені у соціальних, медичних, освітніх закладах, місцях проживання ВПО, підприємствах теплопостачання.
 
Продовжать роботу «Пункти незламності». Нині їх є понад сто тридцять, у разі потреби, відкриватимемо ще.
 
Ефективна підготовка до опалювального сезону - сьогодні пріоритет роботи обласної влади та керівництва територіальних громад.
 
 
Буковина активно готується до нового опалювального сезону. З цією метою в ОВА провели ряд нарад з представниками територіальних громад області та «Укргідроенерго» щодо роботи об’єктів критичної інфраструктури в осінньо-зимовий період.
 
Основне завдання – захист енергосистеми та забезпечення альтернативного живлення.
 
Наприклад, на робочій зустрічі з генеральним директором «Укргідроенерго» Ігорем Сиротою та начальником Вінницької ОВА Сергієм Борзовим голова Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк обговорив безпеку нашої енергосистеми.
 
Злагодженість та оперативність у прийнятті стратегічно важливих рішень для наших регіонів, енергосистеми та країни в цілому, робота над захистом ключових енергетичних об’єктів – це те, що сьогодні об’єднує фахівців з різних галузей. Адже енергетична безпека є невід’ємною складовою безпеки усієї країни.
 
- Вдячний енергетикам за спільну плідну роботу задля забезпечення життєдіяльності та розвитку Чернівецької області, зокрема, яка є надійним тилом для ЗСУ і прихистком для понад 100 тисяч внутрішньо переміщених осіб, - поділився Руслан Запаранюк подробицями зустрічі. - Продовжуємо спільну роботу над захистом об’єктів критичної інфраструктури Буковини. Війна триває, тож маємо бути готовими до різних викликів. Разом - переможемо!
 
 Важливі питання забезпечення життєдіяльності області обговорили на нараді з керівництвом райдержадміністрацій та головами територіальних громад.
 
Зокрема,  особливу увагу приділили підготовці до опалювального сезону та створенню інженерно-технічного захисту об'єктів критичної інфраструктури.
 
В умовах війни потрібно бути готовими до різних ситуацій, адже розуміємо, що об’єкти енергетики знову можуть бути під прицілом ворога.
 
Маємо багато спільних завдань, які обов’язково виконаємо.
 
На фото: На робочій зустрічі з генеральним директором «Укргідроенерго» Ігорем Сиротою та начальником Вінницької ОВА Сергієм Борзовим.
 
1