«Майданівець» Вакарюк вимагає з чернівецьких журналістів мільйон гривень за відео-цитату

«Майданівець» Вакарюк вимагає з чернівецьких журналістів мільйон гривень за відео-цитату

07.07.2014, 18:42

Судовий позов подано до журналістів і ЗМІ навіть не за критику ними окремих комічних персонажів  містечкового політикуму,  а за доведення до громади позиції третіх осіб. Фактично за цитування.

В Чернівецькій області це не перший випадок, коли люди, які позиціонували себе як борці з авторитарним режимом Януковича, а тепер активно претендують на владу, намагаються вказати ЗМІ їхнє місце.

Спочатку було словесне повчання з боку ЧОО «Майдан», потім погрози на адресу кіцманської журналістки, наступний етап – судові позови на абсурдну суму в мільйон гривень про відшкодування нібито завданої моральної шкоди.

Означена сума - чи не найркащий доказ того, що ініціаторам судового переслідування журналістів насправді йдеться не про честь і про гідність, а про  фінансове знищення ЗМІ. Заявлена сума морального відшкодування виходить за межі не тільки будь-яких економічно обгрунтованих розрахунків, але й далеко за межі здорового глузду. 

Принагідно зауважимо, що про позови на такі суми не  лише Буковина, але й Україна не чула з часів президентства Кучми. Навіть за часів Януковича політики вимагали символічного відшкодування моральних збитків в одну гривну. Адже  головним було прагнення довести свою правоту, а не садистичне бажання зламати журналістів і знищити вільні ЗМІ. Власне, це загальноєвропейська судова практика, тим більше коли йдеться про висвітлення діяльності публічних осіб.

Але скільки б Буковина загалом і Чернівці зокрема не корчили з себе Європу, вочевидь, місцевим політикам до неї ще рости і рости. Це в Києві посадовці під тиском громади і необхідності голосують за лібералізацію вітчизняного законодавства про ЗМІ, наближаючи його до європейських стандартів.  На Буковині про таке ні сном, ні духом. Тут свої закони і своя практика.

І на практиці так звані буковинські «демократи» виявилися вірними учнями і послідовниками натхненників законів про наклеп і диктаторських законів 16 січня.  Зауважте:  по суті до ЗМІ їх тепер застосовують  не автори цих горезвісних законів, а нібито полум’яні борці проти них.  

Хіба  судове переслідування ЗМІ  за одне лише цитування слів громадських діячів, висловлених не десь у закапелку, а публічно на прес-конференції в кабінеті Чернівецької міської ради  - не та сама спроба приписати їм наклеп? 

В чому тоді різниця між так званою новою народною владою і скинутим режимом?

Невже мали рацію ті критики демократичного табору, які ще в період Революції Гідності на Майдані застерігали:  до влади – на місце кліки Януковича - рвуться ще гірші за них персонажі. І розправа з незалежними  ЗМІ, чого собі не дозволяли навіть прислужники Януковича,  серед  їхніх основних пріоритетів.

Чи таки правда на боці чернівецьких авторів недавнього звернення до керівників держави, як до гарантів дотримання законів, про те, що Буковину перетворюють на територію підневільних ЗМІ, де публічні і посадові особи воюють з журналістами?

Прикро, що за президента Порошенка стараннями деяких політичних персонажів Буковина перетворюється на заповідник кучмізму, де журналістам затикають рота  судовими позовами.  

BukNews

1


КОМЕНТАРІ (26)

А кому тут це потрібно. Ідіть в суд і доказу йде свою правоту. ви вже набридли своїми соплями чи ви в молодого за адвоката?

avatar

Надя

07 липня 2014 16:04

усі ми повинні розуміти, хворі, абсолютно хворі люди дискредитують досягнення Майдану. Приклад нкпорядності і непрофесійності.

avatar

Доскаленко

07 липня 2014 20:21

От вам не вгодиш! Європейський рівень,так вам і є він європейський ,пішли до суду !!! вам жеж не пику набили чи підсрачників надавали бо то вже було би не по європейськи

а як на шістьох чи девятьох розділити то не багато й виходить

 

avatar

.

07 липня 2014 20:45

Таку суку треба спіймати і каструвати привселюдно!   Це рідкисний кидала і аферист,  спитайте у підприемців ринків як він ходить і вимагаэ гроші ,  лякаючи розпраою зі сторони майданівців!

avatar

жити по новому

07 липня 2014 20:46

жити по новому , то жити по європейськи

замість того щоб тут пісяти чи то писати шо попадя з будуна , бери   про що пишеш і йди в суд, а так то лише черговий  понос по старому

і ще,якщо пишеш чиюсь фамілію, то вказуй правдиво і свою не будь сикуном (((бо фамілію можут не казати тікмо ті хто нікого по фамільно не згадує ,понїмаєшЬ)

avatar

!!!

07 липня 2014 21:12

Шо ?!  Сциканув коли в коментарі згадали твою погану хвамілію? Думаэш тебе зробив багатшим за твою заказуху по суду, він старий чекіст тебе злив як гімно в унітазі!

avatar

іванов друг гекова

07 липня 2014 21:36

 

Що  це там за майданівці в Чернівцях що не від..уярили такого кадра ще?

avatar

кіцмань

07 липня 2014 21:40

Геннадію Геннадійовичу! Наведіть цілковито текст позовної заяви. В чому ж суть скандалу? Ми так і не зрозуміли. Справді - суцільний пронос від журналістів. А то не бачили, за що стояли і кого висували на Майдані? Хай Кобевко платить. Буде знати як сіяти ворожнечу і розвалювати державу.

avatar

Гекову прохання

07 липня 2014 21:49

часнЫй дЄтЄктів аКККтівізІровалсЬЄ ,беСЦИстрашный мЄснІк

вай! вай ! оей вей!

 продолжения поноса,  plisss

avatar

смЄлЫм и беСЦЫтрашным

07 липня 2014 21:50

 

Що за огризки тут понавиставляли ? Капец! якщо виставляєте давайте повну заяву , чи ви читачів вже зовсім за лохів тримаєте?

avatar

???

08 липня 2014 00:02

о, молодое быдло с магалы заскулило ))) шо,хуесос обосрался? соси у лазарева ,может деньжат тебе подкинет рагуль ))))))

беги быдло на восток,может там тебя замочат. станешь хероем. будут кричать тебе "херою сала" посмертно))))

шо,чмошник,ссыконто на восток ехать? очко жим-жми...сидишь тут ссука ссыкливая за посаду и за бабки Добробута и щечки надуваешь перед малолетками))))

не ссы,тебе осталось немного гулять по воле ))))))))

avatar

членососу молодому с магалы

08 липня 2014 00:30

Той, хто писав позовну заяву  не розуміє, що вікно на веб сторінці яке транслює відео  не належить власникам сайтів БукНьюса, БукІнфо та БукКобевку, а тому  у даному випадку  власники цих сайтів  є неналежними відповідачами. Позивач повинен був звернутись до компанії googleз вимогою заблокувати вищезазначене відео, але цього не було зроблено з метою заробляння коштів.

Мало того це відео призначено тільки для онлайн перегляду і його неможливо легальним способом завантажити на вінчестер комп’ютера або записати на диск, який додається до позовної заяви.  Таку послугу зі збереження відео можна отримати тільки на напівлегальних сайтах, які працюють поза межами правового поля. Відповідно до чинного законодавства доказ отриманий незаконним способом немає юридичної сили.

 Позивач надавши запис диску порушив авторські права особи, яка виклала це відео на ютубі. 

avatar

grekul

08 липня 2014 00:54

Ти вумний grekul як балбес! А тому тут не тренди бо вон на куску огризка назви статей та видань що їх написали, требуємо повний докумЄнт заяви

avatar

Требуємо повну заявленію

08 липня 2014 01:04

Вакарюк знов вирішив на шару бабла скосити, вже зразу цілий міліон. А шо, на чувака і так вся сім'я паше за кордоном. Хлопче ти би краще ішов працювати, зробив би шось корисне а не страдав х....ньою. Доста в жінки на шиї сидіти.

avatar

хі-хі

08 липня 2014 07:05

Чого журналісти розкричалися? Які проблеми? Будь-хто, навіть такі сц*куни як Геков з Кобевко, мають право звернути до суду за захистом своїх прав. Вакарюк скористався таким правом. Ну, позарився на мільйончик. Так з Гековим хіба журналістам якийсь суд страшний? Пишіть зустрічні позови, захищайте свою правоту і у відповідь вимагайте $2 млн від майданівця Вакарюка. Оце буде концерт! До чого тут свобода слова?

avatar

ха-ха з Гекова

08 липня 2014 07:26

Та що для йвана ті копійки що написані в заївленії, він молодий крепкій бабло зараз пацані рубают на всьому посадах базарі канирабанді!!! Йой не смішіт то для нього якісь сто тисяч по курсу ніц і не гроші

хлопака що ставе на місце всяке бидло то добре, бо для гени то також не гроші він сам казав що всесвітно відомий дедєкктів правооозахисник волней жерналіст і таке прочіє ... Навіть якщо він незакончений десять кляс на фізика

дойош повну писулю!!!

avatar

!!!

08 липня 2014 08:33

По коментарям видно що прибічники мають відношення до збоченців!  Не дарма говорять, у кого що болить, той про те і говорить.    Міліціі та прокуратурі треба ретельно перевірити цих осіб на причетність до резонансних злочинів!  Негайно!

avatar

опер

08 липня 2014 10:19

По коментарям видно що вище перелічена компанія чи їх прибічники мають відношення до збоченців!  Не дарма говорять, у кого що болить, той про те і говорить.    Міліціі та прокуратурі треба ретельно перевірити цих осіб на причетність до резонансних злочинів!  Негайно!

avatar

опер

08 липня 2014 10:23

Одне зрозуміло, що такі псевдо-майданівці,  продались сепаратистам, це видно як його вони підтримали в коментарях.   Тепер зрозуміло чому Медведчук так яро пхав на посаду начальника СБУ  І  цей позов в суд написаний 5-ю колоною.  Тому порада до самооборони і журналістів, звертайтесь негайно до Порошенка і Авакова!!!

avatar

за правду

08 липня 2014 10:29

 Видно яким ти був ментом і за що тебе вигнали з міліціі,   міняеш фаміліі в моему коментарі,  видно так ти міняв фаміліі у кримінальних справах  обозі? Чи не так?

avatar

опер

08 липня 2014 10:36

Все это связано с Россией, с ее агресиеей, с назначениеем проросийского начальника СБУ в приграничной зоне Украины. Но судя по посленствием,  путлеры проигрывают если подают иски в украинские суды против революционеров:-) 

avatar

цукенберг

08 липня 2014 10:44

  Видно яким ти був ментом і за що тебе вигнали з міліціі,   міняеш фаміліі в моему коментарі,  видно так ти міняв фаміліі у кримінальних справах  обозі? Чи не так?

avatar

опер

08 липня 2014 10:53

  Видно яким ти був ментом і за що тебе вигнали з міліціі,   міняеш фаміліі в моему коментарі,  видно так ти міняв фаміліі у кримінальних справах  обозі? Чи не так?

avatar

опер

08 липня 2014 10:53

  Видно яким ти був ментом і за що тебе вигнали з міліціі,   міняеш фаміліі в моему коментарі,  видно так ти міняв фаміліі у кримінальних справах  обозі? Чи не так?

avatar

опер

08 липня 2014 10:54

 Видно яким ти був ментом і за що тебе вигнали з міліціі,   міняеш фаміліі в моему коментарі,  видно так ти міняв фаміліі у кримінальних справах  обозі? Чи не так?

avatar

опер

08 липня 2014 10:54

опер кулявлобний

УЗБАГОЙСЯ!  не какай поносом

avatar

задроту опери кулявлобів

08 липня 2014 10:57