Мажоритарники Чернівецької області найбільше пишуть запитів до міністерств та відомств

Мажоритарники Чернівецької області найбільше пишуть запитів до міністерств та відомств

29.03.2016, 00:58

Чотири депутати-мажоритарники, які представляють у парламенті Чернівецьку область, з початку нового року зареєстрували 40 депутатських запитів. Більше половини з них (22) були направлені керівникам міністерств і відомств, дев’ять - голові Кабінету Міністрів, шість – органам місцевого самоврядування. Найменше запитів протягом січня-лютого отримали Генеральний прокурор та комітет Верховної Ради з питань культури і духовності – по два та одному відповідно.

Лідером у реєстрації депутатський запитів став Іван Рибак з БПП Солідарність (202 виборчий округ) — 22 депутатських запити щодо семи проблемних питань. 16 запитів щодо десяти проблемних питань  були підготовлені його колегою по фракції Григорієм Тімішем (203 виборчий округ), а решта два – Максимом Бурбаком з Народного фронту (204 виборчий округ). Єдиним мажоритарником Чернівецької, який в 2016 році не підготував жодного депутатського запиту, виявився Микола Федорук, який у парламенті також представляє Народний фронт (201 виборчий округ).

Іван Рибак, який був обраний до парламенту від 202 виборчого округу, у січні-лютому найчастіше (шість разів) підіймав питання перевірки ситуації, що склалася при реорганізації Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, звертаючись з цього приводу до Кабінету Міністрів, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства соціальної політики України, Міністерства юстиції, Генеральної прокуратури та Національного антикорупційного бюро. П’ять депутатських запитів стосувалися виділення з Державного бюджету України коштів для фінансування будівництва двох постійних залізобетонних мостів у Чернівецькій області, та були направленні до Прем’єр-міністра, Міністерства фінансів, міністерства інфраструктури, Державного агентства автомобільних доріг України та Чернівецької обласної державної адміністрації. Щодо фінансування робіт для відновлення малоактивного залізничного переїзду в місті Кіцмань Чернівецької області по вулиці Бажана за рахунок коштів Державного бюджету України у 2016 році Народний депутат звертався до Кабміну, Міністерства інфраструктури, Публічного акціонерного товариства "Укрзалізниця" та голови обласної адміністрації. Ще чотири запити щодо виділення коштів з державного бюджету стосувалися будівництва першої черги приміщення для 12-ї державної пожежно-рятувальної частини Управління з надзвичайних ситуацій України у Чернівецькій області. З цим питанням Іван Рибак звертався до голови Кабінету Міністрів, Міністерства фінансів, Державної служба України з надзвичайних ситуацій та очільника ОДА. Іншими депутатськими запитами народного обранця у січні-лютому було два звернення до Прем’єр-міністра щодо зменшення відсотків співфінансування з боку місцевих бюджетів і щодо збереження існуючої системи координації Державного агентства водних ресурсів України, та одне звернення до Міністерства інфраструктури щодо включення важливих об'єктів дорожнього господарства Чернівецької області до Переліку, що фінансується за рахунок експерименту з фінансового забезпечення реалізації заходів з розвитку автомобільних доріг.

Григорій Тіміш, який був обраний до парламенту від 203 виборчого округу, з нового року найбільшу кількість разів (чотири) використовував інструмент запиту для  виділення додаткових коштів у вигляді освітньої субвенції Мамалигівській територіальній громаді Чернівецької області для забезпечення функціонування Мамалигівської, Балковецької, Подвірненської  ЗОШ, Драницького, Несвоянського та Стальнівецього НВК. З цього питання депутатські запити були підготовлені до Міністерства фінансів, міністерства освіти і науки, Чернівецької обласної ради та облдержадміністрації. Ще двічі Григорій Тіміш готував запити щодо відновлення національного радіомовлення на території Донецької та Луганської областей (адресовані Міністерству інформаційної політики України та Державному комітету телебачення і радіомовлення), відзначення на державному рівні 90-річчя від дня народження Бориса Возницького (адресовані Кабінету міністрів та Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності), та перевірки фактів причетності заступника Генерального прокурора Віталія Каська до вчинення протиправних діянь, які суперечать інтересам держави та суспільства (адресовані Генеральній прокуратурі та Національному антикорупційному бюро України). Тричі Григорій Тіміш звертався до Міністерства оборони щодо нагородження державною нагородою учасника бойових дій та інваліда війни 2-ї групи Деніса Соловея, щодо ініціювання перед Президентом України нагородження званням "Герой України" учасника АТО Терещенка Олександра, та щодо ініціювання перед Президентом України нагородження званням "Герой України" учасника АТО Олефіренка Юрія (посмертно). Ще по одному запиту протягом січня-лютого були надіслані народним депутатом до Кабінету Міністрів щодо збереження існуючої системи координації Державного агентства водних ресурсів України, Міністерству освіти і науки щодо проблемних питань визнання здобутих у вищих навчальних закладах Румунії та Республіці Молдова ступенів вищої освіти, Новоселицькій міська рада щодо забезпечення публікації інформації про використання публічних коштів, розпорядником яких є Виконавчий комітет Новоселицької міської ради, на Єдиному веб-порталі використання публічних коштів.

Максим Бурбак, який був обраний у 204 виборчому окрузі, протягом січня-лютого підготував тільки два депутатських запити. Один був направлений Кабінету Міністрів і стосувався перепорядкування територіальних органів державних установ Хотинського району Чернівецької області, а інший отримало Міністерство внутрішніх справ щодо швидкого, об'єктивного та неупередженого розслідування кримінального провадження стосовно погроз працівникам Чернівецької митниці ДФС.

Якщо говорити про активність депутатів в округах, в яких вони обрані, то до приймальні та під час особистого прийому у Миколи Федорука отримано 34 звернення (земельні питання, проти перейменування вулиці, повернення вкладів Ощадбанку, низькі пенсії, житлові питання, валютні кредити, виконання рішень судів, матеріальна допомога тощо). За результатами їх розгляду підготовлено сім депутатських звернень.

До народного депутата Івана Рибака в лютому 2016 року надійшло 21 звернення від громадян (надання матеріальної допомоги на лікування, допомога учасникам АТО,.сприяння у організації спортивних змагань та концертів,  підтримка у сприянні ремонту дороги Т 26-0-1 Чернівці- Вашківці- Вижниця- Путила- КПП “Руська”). У свою чергу депутатом підготовлено 16 депутатських звернень.

 Депутатом Григорієм Тімішем у лютому розглянуто 19 письмових звернень громадян, які стосувалися земельних питань  і надання матеріальної допомоги, та, у свою чергу,  підготовлено сім депутатських звернень.

 Народний депутат Максим Бурбак отримав 59 письмових (в тому числі 32 з проблем 204 округу) та 31 усне звернень (субсидії, матеріальна допомога, земельні питання, приватизація, земельні ділянки для АТО, проблеми учасників АТО, звернення громадських організацій, розгляд справ правоохоронними органами тощо). За результатами розгляду підготовлено за лютий 53 депутатських звернень (на основі даних приймальні в Чернівецькій області). 

Таким чином народні депутати-мажоритарники Чернівецької області підготували 40 депутатських запитів, які в своїй більшості стосуються проблем округу, а також 83  депутатських звернень на основі звернень громадян. 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Думаю,  Дорожники  области  с  удовольствием    извинятся  перед  Иваном  Рыбаком,  настоящим  депутатом  края!  Как  оказалось,  ОН  ОДИН   беспокоился  о  финансировании  дорожного  хозяйства,  причем  очень  настойчиво . Чего  нельзя   сказать  о  Бурбаке,Тымише, Федоруке,  др.  бесполезных краю,  депутатов  ВР.

avatar

НВ

29 березня 2016 06:42