Мадей сумнівається, що став депутатом Чернівецької міської ради

Мадей сумнівається, що став депутатом Чернівецької міської ради

10.06.2014, 22:38

Чернівецька міська виборча комісія ухвалила рішення про реєстрацію Олександра Мадея депутатом міської ради.

"За" проголосували п’ятеро членів, "проти" - двоє, утримався один. Голова комісії Генрієтта Баранова привітала Олександра Мадея з обранням його депутатом.

Щоправда, в Олександра Мадея виникли сумніви - чи все вірно юридично зробила МВК.

"З одного боку, комісія вирішила дати мені мандат. Від складу комісії (12 людей) присутні були лише вісім, з яких більшість проголосували за те, щоб визнати мене депутатом. Водночас, є певні юридичні моменти, які потрібно уточнити. Наразі ситуація може повернутися так, що з’ясується, що ця постанова, яку нібито МВК прийняла сьогодні, є незаконною, оскільки стаття 27 Закону "Про вибори депутатів місцевих рад" передбачає, що за ухвалене рішення має проголосувати більшість від складу територіальної виборчої комісії. Попередня стаття говорить про те, що рішення може ухвалюватися, якщо присутня більшість складу членів комісії. Наразі це питання вивчається. У разі, якщо справді голосування мало бути іншим, я звертатимуся до ЦВК і вимагатиму встановити бездіяльність МВК", - розповів він журналістам.

Нагадаємо, Чернівецька міська ТВК відмовлялася реєструвати депутата-списочника Олександра Мадея. Олександр Мадей – колишній керівник апарату Сторожинецької РДА, вийшов з ПР у лютому 2014 року. Зареєстрований кандидатом у депутати Чернівецької міськради за виборчим списком ПР на місцевих виборах 2010 року під №13.

На думку самого Мадея, за діями міської ТВК стоїть група "Михайлішина-Продана".

На останній сесії міськради депутати проголосували за припинення депутатських повноважень Віталія Михайлішина у зв’язку з його відповідною заявою.

Водночас, нещодавно міська ТВК зареєструвала депутатом міськради "списочника" "Фронту змін" Сергія Лазарєва замість Олега Стецевича, який склав повноваження депутата у зв’язку із призначенням секретарем виконкому міськради. При цьому партія "Фронт змін" знята з реєстрації у зв’язку з її входженням до ВО "Батьківщина".

Про це повідомляє кореспондент molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

ну вот,называется

"наша песня хороша,начинай с начала"

avatar

Елена

10 червня 2014 19:45